19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Çelik, “Öğretmenlere de taşeron!”

Kocaeli 23.11.2017 - 12:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Çelik, “Öğretmenlere de taşeron!”

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik, parti binasında açıklama yaptı.

24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle açıklama yapan Çelik, AK Parti’nin öğretmenlere gününü gösterdiğini ve öğretmenlerin değerini düşürdüğünü söyledi. Nurettin Çelik, atanamayan öğretmenlerin AK Parti’nin plansız politikasının bir sonucu olduğu belirterek, “Eğitim problemlerimizin başında öğretmenlerimizin karşılaştığı sıkıntılar  gelmektedir. Yarın 24 Kasım öğretmenler günü.  Toplumun eğitimcileri olan öğretmenlerimiz yarın öğretmenler gününü kutlayacak. Peki atanamayan ve sayıları 600 bini bulan öğretmenlerin gününü kim kutlayacak? Bu öğretmenler için de ayrı bir gün tespit edilecek mi?” dedi.  ÖĞRETMENLERİ KİMSE UMURSAMIYOR Çelik, AK Parti’nin öğretmenlerin değerini düşürdüğünü ve öğretmenleri kimsenin umursamadığını söyleyerek, “Sayın Bakan “Atanamayan öğretmen başka alanlara yönelsin” diyor ama hangi alana nasıl yönelecek onu söylemiyor. Mesleki eğitimi bitirdiler. Tarımı, hayvancılığı öldürdüler. Girişimciye zarar vaad eden bir piyasa ile sayın bakan hangi alandan bahsediyor?  Alan mı bıraktılar? Bu iktidar öğretmenlerin değerini düşürdü. Artık öğretmenleri ne öğrenci ne de veli kimse önemsemiyor. Öğretmenlerimiz hak ettiği maaşı alamadığı gibi, hak ettiği itibarı da göremiyor ve Refahyol dönemini mumla arıyorlar. Yarın yetkililer çıkıp öğretmenler gününü kutlayacak. Şimdi soruyoruz. Yanlış politikalarıyla öğretmenlere gününü gösteren AKP hangi yüzle öğretmenler gününü kutlayacak? Hiç mi utanmayacaklar? Hiç mi yüzleri kızarmayacak?” diye konuştu.  TAŞERON ÖĞRETMENLİĞE MAHKUM ETTİNİZ Atanamayan öğretmenler mesleklerinden tamamen kopmamak ve çalışabilmek için ücretli öğretmenliğe başvurduğunu dile getiren Çelik şunları söyledi: “ Ders başına ücret alan bu öğretmenler çok kötü şartlarda çalıştırılıyor. 30 saat derse giren ücretli bir öğretmen 1380 TL civarı maaş alırken kendisinden daha az çalışan kadrolu bir öğretmen ise bu maaşın iki katından daha fazlasını alıyor. İlaveten ücretli bir öğretmenin sigortası bile tam yatırılmıyor. Biz Saadet Partisi olarak öğretmenlere reva görülen bu duruma şiddetle karşı çıkıyor ve öğretmen taşeron olamaz diyoruz.”  
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik, parti binasında açıklama yaptı.

24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle açıklama yapan Çelik, AK Parti’nin öğretmenlere gününü gösterdiğini ve öğretmenlerin değerini düşürdüğünü söyledi. Nurettin Çelik, atanamayan öğretmenlerin AK Parti’nin plansız politikasının bir sonucu olduğu belirterek, “Eğitim problemlerimizin başında öğretmenlerimizin karşılaştığı sıkıntılar  gelmektedir. Yarın 24 Kasım öğretmenler günü.  Toplumun eğitimcileri olan öğretmenlerimiz yarın öğretmenler gününü kutlayacak. Peki atanamayan ve sayıları 600 bini bulan öğretmenlerin gününü kim kutlayacak? Bu öğretmenler için de ayrı bir gün tespit edilecek mi?” dedi.

 ÖĞRETMENLERİ KİMSE UMURSAMIYOR

Çelik, AK Parti’nin öğretmenlerin değerini düşürdüğünü ve öğretmenleri kimsenin umursamadığını söyleyerek, “Sayın Bakan “Atanamayan öğretmen başka alanlara yönelsin” diyor ama hangi alana nasıl yönelecek onu söylemiyor. Mesleki eğitimi bitirdiler. Tarımı, hayvancılığı öldürdüler. Girişimciye zarar vaad eden bir piyasa ile sayın bakan hangi alandan bahsediyor?  Alan mı bıraktılar? Bu iktidar öğretmenlerin değerini düşürdü. Artık öğretmenleri ne öğrenci ne de veli kimse önemsemiyor. Öğretmenlerimiz hak ettiği maaşı alamadığı gibi, hak ettiği itibarı da göremiyor ve Refahyol dönemini mumla arıyorlar. Yarın yetkililer çıkıp öğretmenler gününü kutlayacak. Şimdi soruyoruz. Yanlış politikalarıyla öğretmenlere gününü gösteren AKP hangi yüzle öğretmenler gününü kutlayacak? Hiç mi utanmayacaklar? Hiç mi yüzleri kızarmayacak?” diye konuştu.

 TAŞERON ÖĞRETMENLİĞE MAHKUM ETTİNİZ

Atanamayan öğretmenler mesleklerinden tamamen kopmamak ve çalışabilmek için ücretli öğretmenliğe başvurduğunu dile getiren Çelik şunları söyledi: “ Ders başına ücret alan bu öğretmenler çok kötü şartlarda çalıştırılıyor. 30 saat derse giren ücretli bir öğretmen 1380 TL civarı maaş alırken kendisinden daha az çalışan kadrolu bir öğretmen ise bu maaşın iki katından daha fazlasını alıyor. İlaveten ücretli bir öğretmenin sigortası bile tam yatırılmıyor. Biz Saadet Partisi olarak öğretmenlere reva görülen bu duruma şiddetle karşı çıkıyor ve öğretmen taşeron olamaz diyoruz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.