Cep telefonu alacaklar dikkat!

Kocaeli 03.08.2015 - 09:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Cep telefonu alacaklar dikkat!

CEP telefonlarına gelmesi beklenen ek gümrük vergisinden sonra şimdi de yolcu beraberinde yurt dışında getirilen telefonlardan alınan harçlara da (IMEI kaydı) zam gündeme geldi.

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ekşi’nin ilave verginin gelmesiyle yolcu beraberinde getirilen cihaz sayısının yüzde 33 artmasını beklediklerini ve bu yüzden yolcu beraberinde getirilen cihazlardan alınan 131.5 liralık harcın 600 liraya çıkarılmasını talep ettiklerini dile getirdi. Geçen yıl 750 bin olan yolcu beraberinde getirilen cep telefonu sayısının bu yıl 1 milyona, geçen yıl 800 bin olan kaçak yollarla ülkeye sokulan cep telefonu sayısının da 1 milyon 100 bine yükselmesini beklediklerini dile getiren Ekşi, “Bu yıl 14 milyon 100 bin yeni cep telefonu satılacak. Bunların yüzde 50’den fazlası bin liranın üzerindeki modellerden oluşuyor” dedi.   Türkiye cep telefonu pazarının fiyat aralığına göre adetsel oranları hakkında da bilgi veren Ekşi, “2014 yılı ocak-haziran döneminde yüzde 33 olan bin 500 lira ve üzerindeki cep telefonu oranı, bu yılın aynı döneminde yüzde 40’a yükseldi. Cep telefonu pazarının cirosal oranına bakıldığında ise bin 500 lira ve üzerindeki cep telefonları için söz konusu dönemde oran yüzde 63’ten yüzde 67’ye çıktı” dedi.
CEP telefonlarına gelmesi beklenen ek gümrük vergisinden sonra şimdi de yolcu beraberinde yurt dışında getirilen telefonlardan alınan harçlara da (IMEI kaydı) zam gündeme geldi.

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ekşi’nin ilave verginin gelmesiyle yolcu beraberinde getirilen cihaz sayısının yüzde 33 artmasını beklediklerini ve bu yüzden yolcu beraberinde getirilen cihazlardan alınan 131.5 liralık harcın 600 liraya çıkarılmasını talep ettiklerini dile getirdi.

Geçen yıl 750 bin olan yolcu beraberinde getirilen cep telefonu sayısının bu yıl 1 milyona, geçen yıl 800 bin olan kaçak yollarla ülkeye sokulan cep telefonu sayısının da 1 milyon 100 bine yükselmesini beklediklerini dile getiren Ekşi, “Bu yıl 14 milyon 100 bin yeni cep telefonu satılacak. Bunların yüzde 50’den fazlası bin liranın üzerindeki modellerden oluşuyor” dedi.
 
Türkiye cep telefonu pazarının fiyat aralığına göre adetsel oranları hakkında da bilgi veren Ekşi, “2014 yılı ocak-haziran döneminde yüzde 33 olan bin 500 lira ve üzerindeki cep telefonu oranı, bu yılın aynı döneminde yüzde 40’a yükseldi. Cep telefonu pazarının cirosal oranına bakıldığında ise bin 500 lira ve üzerindeki cep telefonları için söz konusu dönemde oran yüzde 63’ten yüzde 67’ye çıktı” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.