19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

CHP Darıca’dan alternatif tören

Darıca 19.05.2020 - 15:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

CHP Darıca’dan alternatif tören

CHP Darıca İlçe Başkanlığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile Darıca sahilinde alternatif bir çelenk sunma töreni düzenledi.  Düzenlenen törene; CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, CHP Darıca İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ümit Kızılbuğa, meclis üyeleri ve sınırlı sayıda partili katıldı. Çelenk sunma töreni sonrasında bir açıklama yapan CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, “Bugün 101 yılını kutladığımız 19 Mayıs günü tarihimizin eşsiz dönüm noktasıdır. Gençliğine emanet edilen Cumhuriyetimizin özgürlük ve bağımsızlığı sonsuza kadar korumak ve kollamak birincil görevimizedir. Mustafa Kemal Atatürk 16 Mayıs’ta yola çıktığında kendisinden istenen asil şey bu milletin zincirlenmiş ellerinin yanı sıra ayaklarına prangalar takılması idi. Fakat Mustafa Kemal toprakları işgal edilmiş ve kaderleri İngilizlerin insafına bırakılmış bir millet olmayı kabul edemezdi. İÇİ BOŞALTILMAYA ÇALIŞILIYOR Ya istiklal ya ölüm' diyerek varoluş mücadelesine başlatarak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs'ta Samsun'a ayak basarak kurtuluş meşalesini yakmış ve sadece bizim ülkemizin makus talihini değiştirmekle kalmamış bir çok ulusa adeta yol gösterici pusula olmuştur. Maalesef, son yıllarda devleti yönetenler tarafından Cumhuriyet değerleri, milli bayramlarımızla beraber sistematik bir şekilde belleklerden silinmeye, unutturulmaya, içi boşaltılmaya çalışılmaktadır. UMUDUN VE VAROLUŞUN SİMGESİ Genç kardeşlerim buradan seslenmek istiyorum hiç bir zaman karamsarlık ve umutsuzluk içinde olmayınız. Çünkü yaşadığımız dönemin koşulları ne kadar ağır olursa olsun Atatürk ve silah arkadaşlarının içinde bulunduğu zor koşullardan daha ağır değiller. 19 Mayıs tarihi bizler için her zaman umudun ve varoluşun simgesi olmaya devam edecektir. CHP olarak söz veriyoruz, Cumhuriyet meşalesini ilelebet yakacak, 'özgürlük, adalet, refah ve barış' içinde, ortak bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz. Bir kez daha bu günü ve yurdumuzu bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi saygıyla anıyorum.”

CHP Darıca İlçe Başkanlığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile Darıca sahilinde alternatif bir çelenk sunma töreni düzenledi. 
Düzenlenen törene; CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, CHP Darıca İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ümit Kızılbuğa, meclis üyeleri ve sınırlı sayıda partili katıldı. Çelenk sunma töreni sonrasında bir açıklama yapan CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, “Bugün 101 yılını kutladığımız 19 Mayıs günü tarihimizin eşsiz dönüm noktasıdır. Gençliğine emanet edilen Cumhuriyetimizin özgürlük ve bağımsızlığı sonsuza kadar korumak ve kollamak birincil görevimizedir. Mustafa Kemal Atatürk 16 Mayıs’ta yola çıktığında kendisinden istenen asil şey bu milletin zincirlenmiş ellerinin yanı sıra ayaklarına prangalar takılması idi. Fakat Mustafa Kemal toprakları işgal edilmiş ve kaderleri İngilizlerin insafına bırakılmış bir millet olmayı kabul edemezdi.


İÇİ BOŞALTILMAYA ÇALIŞILIYOR
Ya istiklal ya ölüm' diyerek varoluş mücadelesine başlatarak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs'ta Samsun'a ayak basarak kurtuluş meşalesini yakmış ve sadece bizim ülkemizin makus talihini değiştirmekle kalmamış bir çok ulusa adeta yol gösterici pusula olmuştur. Maalesef, son yıllarda devleti yönetenler tarafından Cumhuriyet değerleri, milli bayramlarımızla beraber sistematik bir şekilde belleklerden silinmeye, unutturulmaya, içi boşaltılmaya çalışılmaktadır.


UMUDUN VE VAROLUŞUN SİMGESİ
Genç kardeşlerim buradan seslenmek istiyorum hiç bir zaman karamsarlık ve umutsuzluk içinde olmayınız. Çünkü yaşadığımız dönemin koşulları ne kadar ağır olursa olsun Atatürk ve silah arkadaşlarının içinde bulunduğu zor koşullardan daha ağır değiller. 19 Mayıs tarihi bizler için her zaman umudun ve varoluşun simgesi olmaya devam edecektir. CHP olarak söz veriyoruz, Cumhuriyet meşalesini ilelebet yakacak, 'özgürlük, adalet, refah ve barış' içinde, ortak bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz. Bir kez daha bu günü ve yurdumuzu bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi saygıyla anıyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.