19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

CHP’li Akar, verilen sözleri hatırlattı!

Kocaeli 30.05.2017 - 14:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

CHP’li Akar, verilen sözleri hatırlattı!

Referandum sonrası verilen sözleri sık sık Meclis gündemine taşıyan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar bir başka sözü daha hatırlatarak soru önergesi verdi. Referandum sonrası verilen sözleri sık sık Meclis gündemine taşıyan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar bir başka sözü daha hatırlatarak soru önergesi verdi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Medya okuryazarlığının en çok tercih edilen üçüncü seçmeli ders olduğunun, altını çizerek şunları söylemişti;  "Otobüslerde, trenlerde, uçakta da görüyorsunuz. Herkes elinde cep telefonuyla uğraşıyor. Meclis'te bile. Güzel bir söz var, 'Hepimiz bir odadaydık fakat her birimiz farklı dünyalardaydık.' diyor. Şimdi öyle bir odada olup da farklı dünyalarda olan insanlar var. Bağımlılık yapabilmesi de doğru değil. Bağımlılık yapıyor mu? Yapıyor. Ne yapmak lazım? Bunu etkili, yerinde, kararınca kullanmak lazım. Bunun için bir eğitim gerekiyor mu? Gerekiyor. Medya okur yazarlığı... İnşallah bununla ilgili bir çalışmamız var. Bunu yapacağız’ demişti.  Bu sözleri daha önce konuya ilişkin Kanun Teklifi de veren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Meclis gündemine taşıyarak soru önergesi verdi. Akar önergesinde Avrupa ülkelerinin bir çoğunda Medya Okuryazarlığı dersinin zorunlu olduğunu belirterek, bu dersi hangi branşların verdiğini ve Bakanın sözlerini hatırlatarak yapılan çalışmaları sordu.   BAKAN KENDİ SÖZLERİNİ YALANLADI Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından Akar’a verilen cevapta; Medya Okuryazarlığı dersinin İletişim Fakültesi mezunları haricinde Sosyal bilgiler, Sınıf öğretmenleri ve Türkçe öğretmenleri tarafından okutulduğu ve bu dersi 2016-2017 eğitim öğretim yılında 289 bin öğrencinin seçtiği belirtildi. Ancak İsmet Yılmaz’ın Şubat ayında sarf etmiş olduğu çalışmalarımız var sözlerine ilişkin bir açıklamama yapmaması da referandum sürecinin bittiğini ve bu sözün unutulduğunu gösteriyor.

Referandum sonrası verilen sözleri sık sık Meclis gündemine taşıyan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar bir başka sözü daha hatırlatarak soru önergesi verdi.

Referandum sonrası verilen sözleri sık sık Meclis gündemine taşıyan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar bir başka sözü daha hatırlatarak soru önergesi verdi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Medya okuryazarlığının en çok tercih edilen üçüncü seçmeli ders olduğunun, altını çizerek şunları söylemişti;  "Otobüslerde, trenlerde, uçakta da görüyorsunuz. Herkes elinde cep telefonuyla uğraşıyor. Meclis'te bile. Güzel bir söz var, 'Hepimiz bir odadaydık fakat her birimiz farklı dünyalardaydık.' diyor. Şimdi öyle bir odada olup da farklı dünyalarda olan insanlar var. Bağımlılık yapabilmesi de doğru değil. Bağımlılık yapıyor mu? Yapıyor. Ne yapmak lazım? Bunu etkili, yerinde, kararınca kullanmak lazım. Bunun için bir eğitim gerekiyor mu? Gerekiyor. Medya okur yazarlığı... İnşallah bununla ilgili bir çalışmamız var. Bunu yapacağız’ demişti.  Bu sözleri daha önce konuya ilişkin Kanun Teklifi de veren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Meclis gündemine taşıyarak soru önergesi verdi. Akar önergesinde Avrupa ülkelerinin bir çoğunda Medya Okuryazarlığı dersinin zorunlu olduğunu belirterek, bu dersi hangi branşların verdiğini ve Bakanın sözlerini hatırlatarak yapılan çalışmaları sordu.  

BAKAN KENDİ SÖZLERİNİ YALANLADI

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından Akar’a verilen cevapta; Medya Okuryazarlığı dersinin İletişim Fakültesi mezunları haricinde Sosyal bilgiler, Sınıf öğretmenleri ve Türkçe öğretmenleri tarafından okutulduğu ve bu dersi 2016-2017 eğitim öğretim yılında 289 bin öğrencinin seçtiği belirtildi. Ancak İsmet Yılmaz’ın Şubat ayında sarf etmiş olduğu çalışmalarımız var sözlerine ilişkin bir açıklamama yapmaması da referandum sürecinin bittiğini ve bu sözün unutulduğunu gösteriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.