19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

CHP'Lİ AKAR, YÜZDE 58 “HAYIR” ÇIKAR

Kocaeli 14.03.2017 - 13:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

CHP'Lİ AKAR, YÜZDE 58 “HAYIR” ÇIKAR

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, referandum ile ilgili tahminlerini açıkladı. Kocaeli ve Türkiye’de ‘hayır’ oylarının yükselişte olduğunu belirten Akar, “Ülke genelinde yüzde 58 ‘hayır’, yüzde 42 ‘evet’ çıkar” dedi

18 maddelik anayasa değişikliği teklifi için yapılacak referanduma sayılı günler kaldı. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, hem gündemi değerlendirdi hem de 16 Nisan’daki halk oylaması için tahminini açıkladı. Akar, “Türkiye genelinde yüzde 58 ‘hayır’, yüzde 42 ‘evet’ çıkar. Kocaeli ile ilgili net rakamlar veremem ama ‘hayır’ diyenlerin sayısı ‘evet’ diyenlerden daha fazla olacak” dedi. “ÜLKE BİR KİŞİYE EMANET EDİLMEZ” Türkiye'nin derin bir yol ayrımına sokulmak istendiğini kaydeden Akar, Atatürk ve arkadaşlarının, büyük bedeller ödeyerek kurduğu Cumhuriyet’in yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı. Türkiye’nin bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak sözlere teslim edilemeyeceğini kaydeden Akar, “Bir kişinin istediğinde Meclis’i feshedebilecek, isterse ülkeyi eyaletlere ayırabilecek bir yetkiyle donatılmasına vatandaşımız izin vermeyecektir” dedi.  “MOTİVASYONUMUZ YÜKSEK” İnsanların neye oy verdiğini bilerek sandık başına gitmesi gerektiğini kaydeden Akar, Kocaeli hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Akar, şöyle konuştu: “Kocaeli son yıllarda AK Parti’nin kalesi haline dönüşmüştü. CHP’nin şu an motivasyonu yüksek. Türkiye’nin geleceğini düşünen bir yapı içindeyiz. Milliyetçiler, ülkücüler, Saadet Partisi hepsi gönül vermiş durumda. Bizim gibi düşünmeyenleri ziyaret ediyoruz ve gerekçelerimizi anlatıyoruz.”    
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, referandum ile ilgili tahminlerini açıkladı. Kocaeli ve Türkiye’de ‘hayır’ oylarının yükselişte olduğunu belirten Akar, “Ülke genelinde yüzde 58 ‘hayır’, yüzde 42 ‘evet’ çıkar” dedi

18 maddelik anayasa değişikliği teklifi için yapılacak referanduma sayılı günler kaldı. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, hem gündemi değerlendirdi hem de 16 Nisan’daki halk oylaması için tahminini açıkladı. Akar, “Türkiye genelinde yüzde 58 ‘hayır’, yüzde 42 ‘evet’ çıkar. Kocaeli ile ilgili net rakamlar veremem ama ‘hayır’ diyenlerin sayısı ‘evet’ diyenlerden daha fazla olacak” dedi.

“ÜLKE BİR KİŞİYE EMANET EDİLMEZ”

Türkiye'nin derin bir yol ayrımına sokulmak istendiğini kaydeden Akar, Atatürk ve arkadaşlarının, büyük bedeller ödeyerek kurduğu Cumhuriyet’in yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı. Türkiye’nin bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak sözlere teslim edilemeyeceğini kaydeden Akar, “Bir kişinin istediğinde Meclis’i feshedebilecek, isterse ülkeyi eyaletlere ayırabilecek bir yetkiyle donatılmasına vatandaşımız izin vermeyecektir” dedi.

 “MOTİVASYONUMUZ YÜKSEK”

İnsanların neye oy verdiğini bilerek sandık başına gitmesi gerektiğini kaydeden Akar, Kocaeli hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Akar, şöyle konuştu: “Kocaeli son yıllarda AK Parti’nin kalesi haline dönüşmüştü. CHP’nin şu an motivasyonu yüksek. Türkiye’nin geleceğini düşünen bir yapı içindeyiz. Milliyetçiler, ülkücüler, Saadet Partisi hepsi gönül vermiş durumda. Bizim gibi düşünmeyenleri ziyaret ediyoruz ve gerekçelerimizi anlatıyoruz.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.