19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

CHP’li Tarhan’dan işsizlik eleştirisi!

Kocaeli 16.05.2017 - 14:52, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

CHP’li Tarhan’dan işsizlik eleştirisi!

  CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, işsizlik sorununu gündeme getirdi. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, işsizlik sorununu gündeme getirdi. Tarhan, Gebze’de ki işsizlerle bir araya gelerek açıklanan son rakamları değerlendirdi. Geçtiğimiz günlerde açıklanan Şubat ayı işsizlik oranı geçen yılın aynı dönemine göre 676 bin kişi artarak 3 Milyon 900 bin oldu. Türkiye geneli işsizlik oranı Yüzde 12.6 olurken, bu durum sanayici Vekil Tahsin Tarhan’ın tepkisini çekti. Gebze Cumhuriyet Meydanı’nda her sabah iş umuduyla bekleyen vatandaşlarla bir araya gelen Tarhan, sorunlarını dinledi. İŞSİZLİK VALİLERDEN ÇÖZÜLMEZ Tarhan işsizlik rakamlarıyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: “Bu sonuçlar gösteriyor ki işsizliğin azaltılması, istihdamın artırılması için Cumhurbaşkanının Valilere işçi alın talimatları da işe yaramamış. Her ay işsizlik gün gün artarken acaba sayın valiler kimlere istihdam sağlıyor? Hazırladıkları raporlarda acaba işten çıkarılanlarda var mı? İşsizlik valilerden medet umarak, talimatlarla çözülmez! Sen devlet olarak yapacağın yatırımlarla vatandaşına istihdam alanı yapacaksın.” diye konuştu.  

 

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, işsizlik sorununu gündeme getirdi. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, işsizlik sorununu gündeme getirdi. Tarhan, Gebze’de ki işsizlerle bir araya gelerek açıklanan son rakamları değerlendirdi. Geçtiğimiz günlerde açıklanan Şubat ayı işsizlik oranı geçen yılın aynı dönemine göre 676 bin kişi artarak 3 Milyon 900 bin oldu. Türkiye geneli işsizlik oranı Yüzde 12.6 olurken, bu durum sanayici Vekil Tahsin Tarhan’ın tepkisini çekti. Gebze Cumhuriyet Meydanı’nda her sabah iş umuduyla bekleyen vatandaşlarla bir araya gelen Tarhan, sorunlarını dinledi.

İŞSİZLİK VALİLERDEN ÇÖZÜLMEZ

Tarhan işsizlik rakamlarıyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: “Bu sonuçlar gösteriyor ki işsizliğin azaltılması, istihdamın artırılması için Cumhurbaşkanının Valilere işçi alın talimatları da işe yaramamış. Her ay işsizlik gün gün artarken acaba sayın valiler kimlere istihdam sağlıyor? Hazırladıkları raporlarda acaba işten çıkarılanlarda var mı? İşsizlik valilerden medet umarak, talimatlarla çözülmez! Sen devlet olarak yapacağın yatırımlarla vatandaşına istihdam alanı yapacaksın.” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.