CHP'li Yıldırım'dan metro yorumu!

Gebze 22.08.2019 - 14:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

CHP'li Yıldırım'dan metro yorumu!

Gebze metrosunun yapımının bakanlığa devredilmesiyle ilgili CHP’li Selman Yıldırım sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Önce yönetimi tebrik eden CHP İzmit eski İlçe Başkanı Selman Yıldırım, ardından eleştirilerini sıraladı. Yıldırım, şunları kaydetti: “On gündür kentte çok şiddetli Gebze metrosu tartışılıyor. Tartışma konusu Gebze metrosunun ulaştırma bakanlığına devredilmesi. Bence tartışma yanlış cepheden yapılmaktadır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2015-2019 stratejik planlarda Gebze metrosuna yer verilmiş ve bütçeden pay ayrılmışsa bu devir işlemlerini gerçekleştiren kim olursa olsun tebrik etmek gerekir. Belediyeyi 5 milyarlık bir yükten kurtardıkları için. BAKANLIĞIN METROYU YAPACAĞI BELLİYMİŞ Ama Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2015-2019 stratejik planlarda Gebze metrosuna yer verilmemiş ve bütçeden kaynak ayrılmamışsa vahim bir durumla karşı karşıyayız. Yani seçim öncesi AK Parti ve dönemin yöneticileri açıkçası bizi keklemiş. Ve bir seçim projesi olarak bize sunmuşlar. Başka bir deyişle ulaştırma bakanlığının Gebze metrosunu yapacağı önceden belliymiş. Esas tartışılması gereken konu 2014 yılında beş yıllık stratejik plan hazırlanırken hem Genel sekreter hem de stratejik kurul başkanı olan Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze metrosunu stratejik planlara koyup koymadığı. METROYA DAİR TEK BİR CÜMLE YOK Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2015-2019 stratejik planlara baktığımızda (sayfa 81) metroya dair tek bir cümle dahi yoktur. Sadece hafif raylı sisteme yer verildiği görülmektedir. Diyelim ki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başka birimlerden ulaştırmaya kaynak aktardı. Bu kaynak aktarımından dolayı 2020-2024 stratejik planlarda yeni metro güzergahı için mi kullanılacak yoksa gerçekten seçim öncesi metro yapıyoruz diye bizi mi kekledi? Buna benzer birçok soru işareti mevcuttur.”

Gebze metrosunun yapımının bakanlığa devredilmesiyle ilgili CHP’li Selman Yıldırım sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Önce yönetimi tebrik eden CHP İzmit eski İlçe Başkanı Selman Yıldırım, ardından eleştirilerini sıraladı. Yıldırım, şunları kaydetti: “On gündür kentte çok şiddetli Gebze metrosu tartışılıyor. Tartışma konusu Gebze metrosunun ulaştırma bakanlığına devredilmesi. Bence tartışma yanlış cepheden yapılmaktadır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2015-2019 stratejik planlarda Gebze metrosuna yer verilmiş ve bütçeden pay ayrılmışsa bu devir işlemlerini gerçekleştiren kim olursa olsun tebrik etmek gerekir. Belediyeyi 5 milyarlık bir yükten kurtardıkları için.

BAKANLIĞIN METROYU YAPACAĞI BELLİYMİŞ

Ama Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2015-2019 stratejik planlarda Gebze metrosuna yer verilmemiş ve bütçeden kaynak ayrılmamışsa vahim bir durumla karşı karşıyayız. Yani seçim öncesi AK Parti ve dönemin yöneticileri açıkçası bizi keklemiş. Ve bir seçim projesi olarak bize sunmuşlar. Başka bir deyişle ulaştırma bakanlığının Gebze metrosunu yapacağı önceden belliymiş. Esas tartışılması gereken konu 2014 yılında beş yıllık stratejik plan hazırlanırken hem Genel sekreter hem de stratejik kurul başkanı olan Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze metrosunu stratejik planlara koyup koymadığı.

METROYA DAİR TEK BİR CÜMLE YOK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2015-2019 stratejik planlara baktığımızda (sayfa 81) metroya dair tek bir cümle dahi yoktur. Sadece hafif raylı sisteme yer verildiği görülmektedir. Diyelim ki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başka birimlerden ulaştırmaya kaynak aktardı. Bu kaynak aktarımından dolayı 2020-2024 stratejik planlarda yeni metro güzergahı için mi kullanılacak yoksa gerçekten seçim öncesi metro yapıyoruz diye bizi mi kekledi? Buna benzer birçok soru işareti mevcuttur.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.