19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Çifte indirim

06.02.2017 - 16:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Çifte indirim

ÖTV ve KDV indirimleri etiketlere yansıdı, mobilya ve beyaz eşya sektörleri hareketlendi. Firmaların yaptığı ekstra kampanyalar ile beyaz eşyadaki indirimin yüzde 20’yi bulması bekleniyor

Beyaz eşya ve mobilyadaki ÖTV ve KDV indirimi ürünlerde kendini göstermeye başladı. Bakanlar Kurulu kararıyla beyaz eşya ve küçük ev aletlerinden alınan yüzde 6.7'lik ÖTV'nin 30 Nisan'a kadar sıfırlanması ve mobilyada da KDV oranının aynı tarihe kadar yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesi, mağazalarda fiyat etiketlerine yansıdı. Firmaların ekstra indirimleri ve kampanyaları devreye sokması ile ucuzluğun daha da artması bekleniyor. Önümüzdeki günlerde indirimlerin yüzde 15-20'yi bulması öngörülüyor. SEKTÖRE DOPİNG ETKİSİ Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) Başkan Yardımcısı ve Arzum Başkanı Murat Kolbaşı, "Sektörde ÖTV yüzde 6.7... Firmalar da bunun üzerine 5 ila 12 puan arasında bir şey ilave etse, tüketicilere yansıyan fiyatlarda yüzde 15 ila 20 arasında bir indirim olabilir" dedi. Firmaların bu indirimin yerine kampanyalar yaparak da sektöre ivme kazandırabileceğini ifade eden Kolbaşı, zaman zaman paket kampanyalar yaptıklarını, elektrik süpürgesi ile 'kettle'ı birlikte sattıklarını söyledi. Sektördeki tüm oyuncuların alınan kararı çok olumlu karşıladığını dile getiren Kolbaşı, "Çünkü ciromuzun yüzde 30'dan fazlasını Anneler Günü'nden önce yaparız. Dolayısıyla kararın bu döneme denk geliyor olması, cironun artışı açısından da faydalı olacak" şeklinde konuştu. Kolbaşı, "Normalde küçük ev aletleri pazarının 2017 yılında yüzde 10 ila 15 arasında büyümesini bekliyorduk. Bu indirimle birlikte normal büyümenin üzerine artı yüzde 5 ila 10 arası bir büyüme daha öngörüyorum" ifadelerini kullandı. Conti Ev Aletleri Genel Müdürü Türker Tarhan da "Özellikle son kullanıcıların alışveriş eğilimlerinin az olduğu sıkıntılı bir dönemde ÖTV indiriminin olması sektörü rahatlatacak. Fiyat düşüşü ürüne göre değişiklik gösterecektir" açıklamasını yaptı. 'FIRSATI KAÇIRMAYIN' Mobilya mağazası müdürü Ramazan Kıran, KDV indirimin özellikle yeni evlenecek çiftler için fırsat yarattığını dile getirdi. Kıran, şunları kaydetti: "KDV'nin düşürülmesiyle birlikte müşterilerimizden yoğun rağbet görüyoruz. 30 Nisan'a kadar mobilyasını yenilemek isteyen ve düğün hazırlığında olan çiftlerimizi bekliyoruz. Böylece yüzde 10 indirimle mobilyalarını alabilirler."
ÖTV ve KDV indirimleri etiketlere yansıdı, mobilya ve beyaz eşya sektörleri hareketlendi. Firmaların yaptığı ekstra kampanyalar ile beyaz eşyadaki indirimin yüzde 20’yi bulması bekleniyor

Beyaz eşya ve daki ÖTV ve KDV indirimi ürünlerde kendini göstermeye başladı. Bakanlar Kurulu kararıyla ve küçük ev aletlerinden alınan yüzde 6.7'lik ÖTV'nin 30 Nisan'a kadar sıfırlanması ve mobilyada da KDV oranının aynı tarihe kadar yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesi, mağazalarda fiyat etiketlerine yansıdı. Firmaların ekstra indirimleri ve kampanyaları devreye sokması ile ucuzluğun daha da artması bekleniyor. Önümüzdeki günlerde indirimlerin yüzde 15-20'yi bulması öngörülüyor.

SEKTÖRE DOPİNG ETKİSİ
Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) Başkan Yardımcısı ve Arzum Başkanı Murat Kolbaşı, "Sektörde ÖTV yüzde 6.7... Firmalar da bunun üzerine 5 ila 12 puan arasında bir şey ilave etse, tüketicilere yansıyan fiyatlarda yüzde 15 ila 20 arasında bir indirim olabilir" dedi. Firmaların bu indirimin yerine kampanyalar yaparak da sektöre ivme kazandırabileceğini ifade eden Kolbaşı, zaman zaman paket kampanyalar yaptıklarını, elektrik süpürgesi ile 'kettle'ı birlikte sattıklarını söyledi. Sektördeki tüm oyuncuların alınan kararı çok olumlu karşıladığını dile getiren Kolbaşı, "Çünkü ciromuzun yüzde 30'dan fazlasını Anneler Günü'nden önce yaparız. Dolayısıyla kararın bu döneme denk geliyor olması, cironun artışı açısından da faydalı olacak" şeklinde konuştu. Kolbaşı, "Normalde küçük ev aletleri pazarının 2017 yılında yüzde 10 ila 15 arasında büyümesini bekliyorduk. Bu indirimle birlikte normal büyümenin üzerine artı yüzde 5 ila 10 arası bir büyüme daha öngörüyorum" ifadelerini kullandı. Conti Ev Aletleri Genel Müdürü Türker Tarhan da "Özellikle son kullanıcıların alışveriş eğilimlerinin az olduğu sıkıntılı bir dönemde ÖTV indiriminin olması sektörü rahatlatacak. Fiyat düşüşü ürüne göre değişiklik gösterecektir" açıklamasını yaptı.

'FIRSATI KAÇIRMAYIN'
Mobilya mağazası müdürü Ramazan Kıran, KDV indirimin özellikle yeni evlenecek çiftler için fırsat yarattığını dile getirdi. Kıran, şunları kaydetti: "KDV'nin düşürülmesiyle birlikte müşterilerimizden yoğun rağbet görüyoruz. 30 Nisan'a kadar mobilyasını yenilemek isteyen ve düğün hazırlığında olan çiftlerimizi bekliyoruz. Böylece yüzde 10 indirimle mobilyalarını alabilirler."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.