ÇİLER: HÜNKAR ÇAYIRI ÖN PLANA ÇIKARTILMALI

Dilovası 26.05.2017 - 16:15, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

ÇİLER: HÜNKAR ÇAYIRI ÖN PLANA ÇIKARTILMALI

“Gebze Ticaret Odası” Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler,  “İstanbul’un Fethi’nin 564. Yıldönümü” dolayısıyla bir açıklamada bulundu. Çiler açıklamasında, “tarihe tanıklık etmiş Fatih Otağı’nın daha fazla tanınması, tarih bilincinin oluşturulması ve bölgemizin turizmde de ön plana çıkarılması tüm kurumlar olarak hedefimiz olmalıdır.” Dedi. Çiler mesajının devamında, “İstanbul, 29 Mayıs 1453 tarihinde Fatih Sultan Mehmet önderliğindeki Osmanlı Ordusu tarafından boğaza karadan indirilen gemilerle fethedilmiş, bu muhteşem fetihle, Osmanlı Devleti İmparatorluk olmuş, Doğu Roma İmparatorluğu sona ermiştir. Tarihin tüm seyrini değiştiren, orta çağı kapatıp yeni çağı başlatarak, dünya medeniyetlerinin akışına yön veren İstanbul'un Fethi'nin bu yıl, 564. Yıldönümüne ulaşmış bulunuyoruz. Fatih Sultan Mehmet’in 1481 yılında doğuya yapacağı sefer sırasında otağını kurarak konakladığı, hayatını burada kaybettiği ve Fatih’in vefatı ardından 17.yy.’da yaptırılan çeşme ve namazgahı da içinde bulunduran Fatih’in Otağı’nın (Hünkar Çayırı) bölgemizde olması bizleri ayrıca duygulandırmaktadır.” FATİH OTAĞI ÖN PLANA ÇIKARTILMALI Çiler ayrıca, “Gebze Ticaret Odası olarak fetih şölenlerinin Fatih’in Otağı’ndan başlatılması talebimizle birlikte tarihe tanıklık etmiş bu mekanın daha fazla tanınması, tarih bilincinin oluşturulması ve bölgemizin turizmde de ön plana çıkarılması tüm kurumlar olarak hedefimiz olmalıdır. İstanbul’u fethiyle, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’in övgüsüne  “İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden ordu ne güzel ordudur” Hadisiyle ulaşan, “Biz şehirleri değil gönülleri fethetmeye gidiyoruz” diyen ve bizlere dünya kenti İstanbul'u miras bırakan Fatih Sultan Mehmet Han‘ı, O’nun kumandasındaki kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyor, İstanbul’un Fethi’nin 564. yıldönümünü kutluyorum.” Dedi.

“Gebze Ticaret Odası” Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler,  “İstanbul’un Fethi’nin 564. Yıldönümü” dolayısıyla bir açıklamada bulundu. Çiler açıklamasında, “tarihe tanıklık etmiş Fatih Otağı’nın daha fazla tanınması, tarih bilincinin oluşturulması ve bölgemizin turizmde de ön plana çıkarılması tüm kurumlar olarak hedefimiz olmalıdır.” Dedi.

Çiler mesajının devamında, “İstanbul, 29 Mayıs 1453 tarihinde Fatih Sultan Mehmet önderliğindeki Osmanlı Ordusu tarafından boğaza karadan indirilen gemilerle fethedilmiş, bu muhteşem fetihle, Osmanlı Devleti İmparatorluk olmuş, Doğu Roma İmparatorluğu sona ermiştir. Tarihin tüm seyrini değiştiren, orta çağı kapatıp yeni çağı başlatarak, dünya medeniyetlerinin akışına yön veren İstanbul'un Fethi'nin bu yıl, 564. Yıldönümüne ulaşmış bulunuyoruz. Fatih Sultan Mehmet’in 1481 yılında doğuya yapacağı sefer sırasında otağını kurarak konakladığı, hayatını burada kaybettiği ve Fatih’in vefatı ardından 17.yy.’da yaptırılan çeşme ve namazgahı da içinde bulunduran Fatih’in Otağı’nın (Hünkar Çayırı) bölgemizde olması bizleri ayrıca duygulandırmaktadır.”

FATİH OTAĞI ÖN PLANA ÇIKARTILMALI

Çiler ayrıca, “Gebze Ticaret Odası olarak fetih şölenlerinin Fatih’in Otağı’ndan başlatılması talebimizle birlikte tarihe tanıklık etmiş bu mekanın daha fazla tanınması, tarih bilincinin oluşturulması ve bölgemizin turizmde de ön plana çıkarılması tüm kurumlar olarak hedefimiz olmalıdır. İstanbul’u fethiyle, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’in övgüsüne  “İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden ordu ne güzel ordudur” Hadisiyle ulaşan, “Biz şehirleri değil gönülleri fethetmeye gidiyoruz” diyen ve bizlere dünya kenti İstanbul'u miras bırakan Fatih Sultan Mehmet Han‘ı, O’nun kumandasındaki kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyor, İstanbul’un Fethi’nin 564. yıldönümünü kutluyorum.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.