ÇİLER “OSMAN HAMDİ BEY’İN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ” NÜ HATIRLATTI

Gebze 24.02.2017 - 08:30, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

ÇİLER “OSMAN HAMDİ BEY’İN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ” NÜ HATIRLATTI

GEBZE’mizde yaşamış, ünlü Türk arkeolog, müzeci, ressam ve Kadıköy’ün ilk Belediye Başkanı, OSMAN HAMDİ BEY’in aramızdan ayrılışının 24 Şubat tarihi itibariyle, 107. Yıldönümünü geride bırakacağız.            Ünlü ressam, 1842-1910 yılları arasında yaşamış, vasiyeti üzerine eserlerinin bir çoğunu yaptığı GEBZE ESKİHİSAR’da bulunan köşkünün bahçesine defnedilmiş ve  “KAPLUMBAĞA TERBİYECİSİ” başta olmak üzere bir çok önemli esere imza atmıştır. Turizm açısından bu köşkün daha çok tanıtılmasına Odamız gerekli önemi göstermenin bilincindedir.               GEBZE’mizin, ressam kimliği yanında, Türk müzecilik tarihinde önemli bir yeri olan ve Türk Müzeciliği’ne parlak dönemler yaşatan, “Güzel Sanatlar Akademisi” ve “İstanbul Arkeoloji Müzesi”nin de kurucusu OSMAN HAMDİ BEY gibi sanatsal bir kimliğe ev sahipliği yapması gurur vericidir.            Bölgemizin “ticaret” ve “sanayi” alanında bilinirliğinin, “tarihi”, “kültürel” ve “sanatsal” alana yansıyıp, turizm alanında da ülke bazında söz sahibi olabilmeyi diler, OSMAN HAMDİ BEY’i ölümünün 107. yılında saygıyla anarım.

GEBZE’mizde yaşamış, ünlü Türk arkeolog, müzeci, ressam ve Kadıköy’ün ilk Belediye Başkanı, OSMAN HAMDİ BEY’in aramızdan ayrılışının 24 Şubat tarihi itibariyle, 107. Yıldönümünü geride bırakacağız.

 

         Ünlü ressam, 1842-1910 yılları arasında yaşamış, vasiyeti üzerine eserlerinin bir çoğunu yaptığı GEBZE ESKİHİSAR’da bulunan köşkünün bahçesine defnedilmiş ve  “KAPLUMBAĞA TERBİYECİSİ” başta olmak üzere bir çok önemli esere imza atmıştır. Turizm açısından bu köşkün daha çok tanıtılmasına Odamız gerekli önemi göstermenin bilincindedir.

 

            GEBZE’mizin, ressam kimliği yanında, Türk müzecilik tarihinde önemli bir yeri olan ve Türk Müzeciliği’ne parlak dönemler yaşatan, “Güzel Sanatlar Akademisi” ve “İstanbul Arkeoloji Müzesi”nin de kurucusu OSMAN HAMDİ BEY gibi sanatsal bir kimliğe ev sahipliği yapması gurur vericidir.

 

         Bölgemizin “ticaret” ve “sanayi” alanında bilinirliğinin, “tarihi”, “kültürel” ve “sanatsal” alana yansıyıp, turizm alanında da ülke bazında söz sahibi olabilmeyi diler, OSMAN HAMDİ BEY’i ölümünün 107. yılında saygıyla anarım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.