Çiler Vali ile görüşecek!

Gebze 05.08.2019 - 17:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Çiler Vali ile görüşecek!

Osman Hamdi Bey Müzesi’nin yeterli kaynak olmaması nedeniyle atıl duruma getirilmesi kamuoyunun tepkisini çekerken Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, duruma el atarak Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ile görüşeceğini dile getirdi.

Dünya ünlü ressamımız Osman Hamdi Bey’in adını taşıyan Gebze’nin Eskihisar mahallesinde bulunan müzenin kaynak yetersizliği yüzünden restore edilemediği geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. Müzenin durumu içler acısı, içinde perdelerin dışında hiçbir şey yok. Tablolar ve eşyalar, Müzeler Müdürlüğüne götürüldü ancak bakım ve onarım çalışması kaynak olmadığından yapılamıyor. Osman Hamdi Bey Müzesi’nin durumu hakkında açıklamada bulunan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Göreve geldiğimde ilk işim Osman Hamdi Bey Müzesi’nin restorasyonu hakkında raporlarımı tamamlamak oldu. Gebze Belediyesi’nden tek kuruş çıkmadan restorasyon işini halletmek istedim. İlk olarak restorasyon işini kültür varlık fonuna yaptırmak istedim. Konuyu Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ile görüştüğümüzde belediye olarak fona borcumuz olduğunu öğrendim. Fona borçlu olduğumuz için de maalesef restorasyonu kültür fonuna yaptıramadık. Ben yine de pes etmedim. MARKA vasıtası ile tamamlamak istediğimizde yine borçla karşılaştık. Osman Hamdi Bey Müzesi’nin restorasyonunu belediye imkanlarımız dahilinde ihaleye çıkartacağız” demişti. TARİHİ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ Ziyarete kapalı olan ve bahçesi atıl durumda bulunan Osman Hamdi Bey Müzesi’nin bu durumuna Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler el attı. Tarihi değerlere verdiği destekle ön plana çıkan Çiler, konuyla yakından ilgilendiğini ve ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. Çiler, bu konuyla ilgili Kurban Bayramı’ndan sonra Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ile görüşeceğini belirterek, “Gebze Ticaret Odası olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Herkesin bu konuda destek olması lazım. Geçtiğimiz günlerde müzeye gittim ve o halini görünce üzüldüm. Tarihi dokumuza ve değerlerimize sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı. Gebze’nin tarihi ve turistik değerlerinin ön plana çıkarılması konusunda yıllardır büyük çaba harcayan ve çalışmalar yapan Çiler, kendisini ziyarete gelenlere Osman Hamdi Bey’in eserlerini hediye etmesiyle biliniyor. Osman Hamdi Bey Müzesi’nin yanı sıra Kartaca Komutanı Anibal’ın mezarının da bulunduğu Gebze’de tarihi dokuyu yaşatmak için geçmişte burada da çeşitli etkinlikler yapan Nail Çiler, Fatih Sultan Mehmet’in vefat ettiği Hünkar Çayırı yok olmasın diye de mücadele vermişti.
Osman Hamdi Bey Müzesi’nin yeterli kaynak olmaması nedeniyle atıl duruma getirilmesi kamuoyunun tepkisini çekerken Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, duruma el atarak Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ile görüşeceğini dile getirdi.

Dünya ünlü ressamımız Osman Hamdi Bey’in adını taşıyan Gebze’nin Eskihisar mahallesinde bulunan müzenin kaynak yetersizliği yüzünden restore edilemediği geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. Müzenin durumu içler acısı, içinde perdelerin dışında hiçbir şey yok. Tablolar ve eşyalar, Müzeler Müdürlüğüne götürüldü ancak bakım ve onarım çalışması kaynak olmadığından yapılamıyor. Osman Hamdi Bey Müzesi’nin durumu hakkında açıklamada bulunan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Göreve geldiğimde ilk işim Osman Hamdi Bey Müzesi’nin restorasyonu hakkında raporlarımı tamamlamak oldu. Gebze Belediyesi’nden tek kuruş çıkmadan restorasyon işini halletmek istedim. İlk olarak restorasyon işini kültür varlık fonuna yaptırmak istedim. Konuyu Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ile görüştüğümüzde belediye olarak fona borcumuz olduğunu öğrendim. Fona borçlu olduğumuz için de maalesef restorasyonu kültür fonuna yaptıramadık. Ben yine de pes etmedim. MARKA vasıtası ile tamamlamak istediğimizde yine borçla karşılaştık. Osman Hamdi Bey Müzesi’nin restorasyonunu belediye imkanlarımız dahilinde ihaleye çıkartacağız” demişti.

TARİHİ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Ziyarete kapalı olan ve bahçesi atıl durumda bulunan Osman Hamdi Bey Müzesi’nin bu durumuna Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler el attı. Tarihi değerlere verdiği destekle ön plana çıkan Çiler, konuyla yakından ilgilendiğini ve ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. Çiler, bu konuyla ilgili Kurban Bayramı’ndan sonra Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ile görüşeceğini belirterek, “Gebze Ticaret Odası olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Herkesin bu konuda destek olması lazım. Geçtiğimiz günlerde müzeye gittim ve o halini görünce üzüldüm. Tarihi dokumuza ve değerlerimize sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı. Gebze’nin tarihi ve turistik değerlerinin ön plana çıkarılması konusunda yıllardır büyük çaba harcayan ve çalışmalar yapan Çiler, kendisini ziyarete gelenlere Osman Hamdi Bey’in eserlerini hediye etmesiyle biliniyor. Osman Hamdi Bey Müzesi’nin yanı sıra Kartaca Komutanı Anibal’ın mezarının da bulunduğu Gebze’de tarihi dokuyu yaşatmak için geçmişte burada da çeşitli etkinlikler yapan Nail Çiler, Fatih Sultan Mehmet’in vefat ettiği Hünkar Çayırı yok olmasın diye de mücadele vermişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.