ÇİNLİLERDEN GTO’YA ZİYARET!

Gebze 24.11.2015 - 14:03, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

ÇİNLİLERDEN GTO’YA ZİYARET!

Çin’in Shenzen bölgesinden gelen heyet, Gebze Ticaret Odası’na ekonomik ve ticari işbirliği fırsatları aynı zamanda ülkemizde yapılabilecek yatırımlar hakkında fikir alışverişinde bulunmak üzere bir ziyarette bulundu.

Çin’in Shenzen bölgesinden gelen heyet, Gebze Ticaret Odası’na ekonomik ve ticari işbirliği fırsatları aynı zamanda ülkemizde yapılabilecek yatırımlar hakkında fikir alışverişinde bulunmak üzere bir ziyarette bulundu. Shenzhen Belediye Komitesi Politika Araştırma Ofisi Direktör Yardımcısı Yu Yan Gang’ın aralarında bulunduğu Çinli iş adamlarından oluşan heyet Odamızı ziyaret etti. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail ÇİLER ve Genel Sekreteri Mustafa Y. SEKİN tarafından karşılanan heyete, Tüm Karadeniz Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜKSİAD) Genel Başkanı Nurettin ASLANTÜRK eşlik etti. Görüşmede iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ve yatırım fırsatları karşılıklı olarak değerlendirildi. Görüşmede, GTO’nun dış ticaret faaliyetleri, bölgemizin genel profili ve Türkiye ile Çin arasındaki ekonomik ilişkiler hakkında bilgi aktarımında bulunan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail ÇİLER, “Ülkemiz yabancı yatırımları alanında uluslararası standartlara sahip, büyük ölçüde serbesiyet tanıyan nadir ülkelerden biridir” dedi. Bölgeye yatırım yapma fırsatları hakkında detaylı incelemede bulunduklarını söyleyen Çinli yetkililer, bölgenin geneli, ülkedeki ticari potansiyel ve mevzuatla ilgili bilgi aldılar. Özellikle, Yu Yan Gang’ın yabancı sermayeli şirketlerin yatırım yapması dâhilinde devlet desteklerinin ne olacağını ve mevzuat hakkında soru yöneltmesi üzerine, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail ÇİLER “Devletin Ticari politikaları ile yabancı sermayeli yatırımcıların ülkemizdeki milli yatırımcılarla aynı statüde yer alacağını ve özellikle yabancı sermayeli şirketlerin ülkemizde herhangi bir ortak şirketi olmadan, bağımsız olarak şirket kurabileceklerini” söyledi. Çiler, sanayinin kalbi niteliğinde olan bölgemizde, TÜBİTAK MAM ve TÜSSİDE gibi kurumların da yatırımcılar için büyük avantaj sağlayacağının altını çizdi. Sadece bölgemizden Çin’e yapılan ihracat miktarının 70 milyon dolar olduğunu vurgulayan Çiler, bölgemizde bulunan sanayi kuruluşlarının ağırlıklı olarak kimya, otomotiv yan sanayi, makine aksamları ve son zamanlarda artan beyaz eşya üretimi yaptığını söyledi. İki ülke arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi yönünde karşılıklı fikir alışverişi ve ileriye dönük olası projelerle ilgili üst düzey yöneticilere bilgi verilmek üzere, toplantı son buldu.
Çin’in Shenzen bölgesinden gelen heyet, Gebze Ticaret Odası’na ekonomik ve ticari işbirliği fırsatları aynı zamanda ülkemizde yapılabilecek yatırımlar hakkında fikir alışverişinde bulunmak üzere bir ziyarette bulundu.

Çin’in Shenzen bölgesinden gelen heyet, Gebze Ticaret Odası’na ekonomik ve ticari işbirliği fırsatları aynı zamanda ülkemizde yapılabilecek yatırımlar hakkında fikir alışverişinde bulunmak üzere bir ziyarette bulundu. Shenzhen Belediye Komitesi Politika Araştırma Ofisi Direktör Yardımcısı Yu Yan Gang’ın aralarında bulunduğu Çinli iş adamlarından oluşan heyet Odamızı ziyaret etti. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail ÇİLER ve Genel Sekreteri Mustafa Y. SEKİN tarafından karşılanan heyete, Tüm Karadeniz Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜKSİAD) Genel Başkanı Nurettin ASLANTÜRK eşlik etti. Görüşmede iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ve yatırım fırsatları karşılıklı olarak değerlendirildi.

Görüşmede, GTO’nun dış ticaret faaliyetleri, bölgemizin genel profili ve Türkiye ile Çin arasındaki ekonomik ilişkiler hakkında bilgi aktarımında bulunan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail ÇİLER, “Ülkemiz yabancı yatırımları alanında uluslararası standartlara sahip, büyük ölçüde serbesiyet tanıyan nadir ülkelerden biridir” dedi.

Bölgeye yatırım yapma fırsatları hakkında detaylı incelemede bulunduklarını söyleyen Çinli yetkililer, bölgenin geneli, ülkedeki ticari potansiyel ve mevzuatla ilgili bilgi aldılar. Özellikle, Yu Yan Gang’ın yabancı sermayeli şirketlerin yatırım yapması dâhilinde devlet desteklerinin ne olacağını ve mevzuat hakkında soru yöneltmesi üzerine, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail ÇİLER “Devletin Ticari politikaları ile yabancı sermayeli yatırımcıların ülkemizdeki milli yatırımcılarla aynı statüde yer alacağını ve özellikle yabancı sermayeli şirketlerin ülkemizde herhangi bir ortak şirketi olmadan, bağımsız olarak şirket kurabileceklerini” söyledi. Çiler, sanayinin kalbi niteliğinde olan bölgemizde, TÜBİTAK MAM ve TÜSSİDE gibi kurumların da yatırımcılar için büyük avantaj sağlayacağının altını çizdi. Sadece bölgemizden Çin’e yapılan ihracat miktarının 70 milyon dolar olduğunu vurgulayan Çiler, bölgemizde bulunan sanayi kuruluşlarının ağırlıklı olarak kimya, otomotiv yan sanayi, makine aksamları ve son zamanlarda artan beyaz eşya üretimi yaptığını söyledi.

İki ülke arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi yönünde karşılıklı fikir alışverişi ve ileriye dönük olası projelerle ilgili üst düzey yöneticilere bilgi verilmek üzere, toplantı son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.