19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

“Çocuğun yeri okuldur!”

Siyaset 02.12.2019 - 15:32, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

“Çocuğun yeri okuldur!”

AK Parti Kocaeli Milletvekili, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi ve Çocuk Hakları Alt Komisyon Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Komisyon üyesi Milletvekilleri ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde medya temsilcileriyle bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu. "Çocuklarımız geleceğimiz, göz bebeğimizdir." diyen AK Parti Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, Dünya Çocuk Hakları Günü, 81 ilde Çocuk Hakları İl Komitesi'nin kurulması ve TBMM Çocuk Hakları İzleme Komitesi'nin 11. yıl dönümünün birlikte kutlandığını dile getirdi. ÇOCUKLARIMIZIN TALEPLERİNİ HAYATA GEÇİRMEK Komisyon Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, çarşamba günü TBMM'de 81 ilden gelen çocuk hakları il komitesindeki çocukların ağırladığını ve Ulusal Çocuk Forumu Sonuç Bildirgesinin sunulduğunu belirterek çocukların katılım, koruma ve eğitim alanında taleplerini ilettiklerini aktardı. Katırcıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti; “Böylesine anlamlı bir günde Gazi Meclisimizde çalışıyor olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Çocuk Hakları Alt Komisyonu olarak ilk görevlerimizden birisi çocuklarımızın haklı taleplerini hayata geçirmek olacaktır. Çünkü çocuklarımız görüşleri ülkemizin büyümesi güçlenmesi gelişmesi demokratikleşmesi gibi birçok alanda lokomotif görevi yapacağına inanıyoruz. MÜCADELEYE DEVAM Çocuk Hakları Alt Komisyonu olarak, çocukların üstün yararını gözeten, önceleyen çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz. Komisyonda siyaset yapmadan çocuklarımızı her türlü istismardan ve istismar edenlerden korumak için özveriyle çalışacağımı buradan ifade ediyorum. Savaşın olmadığı, hiçbir çocuğun ölmediği bir dünya için mücadelemize devam edeceğiz. Tüm çocukların Dünya Çocuk Hakları Gününü kutluyor, tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum. Sevginin, Hoşgörünün ve Empatinin hâkim olduğu, bir Dünyada çocuklarımızı büyütmek dileği ile…”

AK Parti Kocaeli Milletvekili, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi ve Çocuk Hakları Alt Komisyon Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Komisyon üyesi Milletvekilleri ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde medya temsilcileriyle bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu. "Çocuklarımız geleceğimiz, göz bebeğimizdir." diyen AK Parti Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, Dünya Çocuk Hakları Günü, 81 ilde Çocuk Hakları İl Komitesi'nin kurulması ve TBMM Çocuk Hakları İzleme Komitesi'nin 11. yıl dönümünün birlikte kutlandığını dile getirdi.

ÇOCUKLARIMIZIN TALEPLERİNİ HAYATA GEÇİRMEK

Komisyon Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, çarşamba günü TBMM'de 81 ilden gelen çocuk hakları il komitesindeki çocukların ağırladığını ve Ulusal Çocuk Forumu Sonuç Bildirgesinin sunulduğunu belirterek çocukların katılım, koruma ve eğitim alanında taleplerini ilettiklerini aktardı. Katırcıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti; “Böylesine anlamlı bir günde Gazi Meclisimizde çalışıyor olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Çocuk Hakları Alt Komisyonu olarak ilk görevlerimizden birisi çocuklarımızın haklı taleplerini hayata geçirmek olacaktır. Çünkü çocuklarımız görüşleri ülkemizin büyümesi güçlenmesi gelişmesi demokratikleşmesi gibi birçok alanda lokomotif görevi yapacağına inanıyoruz.

MÜCADELEYE DEVAM

Çocuk Hakları Alt Komisyonu olarak, çocukların üstün yararını gözeten, önceleyen çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz. Komisyonda siyaset yapmadan çocuklarımızı her türlü istismardan ve istismar edenlerden korumak için özveriyle çalışacağımı buradan ifade ediyorum. Savaşın olmadığı, hiçbir çocuğun ölmediği bir dünya için mücadelemize devam edeceğiz. Tüm çocukların Dünya Çocuk Hakları Gününü kutluyor, tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum. Sevginin, Hoşgörünün ve Empatinin hâkim olduğu, bir Dünyada çocuklarımızı büyütmek dileği ile…”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.