Çocuğunuza kulak verin!

14.02.2017 - 08:41, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Çocuğunuza kulak verin!

Kış aylarında çocuklarda en sık görülen hastalıkların başında orta kulak iltihabı geliyor. Biberonla beslenme, sigara içilen ortamda sık bulunma, evde viral enfeksiyon varlığı, yetersiz sağlık koşulları, kış ve mevsim koşulları başlıca risk faktörleri arasındadır. Kulağını çeken, kaşıyan, beslenme zorluğu, işitme kaybı şüphesi, kulakta dolgunluk ve basınç hissi olan küçük çocuklara dikkat edilmelidir. Bu belirtilerden bir veya birkaçı varsa akla orta kulak iltihabı gelmeli ve en kısa sürede doktora gidilmelidir. Çocuklarda görülen işitme kaybının en ciddi sebeplerinden birinin orta kulak iltihabı olduğu unutulmayın.

Kış aylarında çocuklarda en sık görülen hastalıkların başında orta geliyor. Biberonla beslenme, sigara içilen ortamda sık bulunma, evde viral enfeksiyon varlığı, yetersiz sağlık koşulları, kış ve mevsim koşulları başlıca risk faktörleri arasındadır. Kulağını çeken, kaşıyan, beslenme zorluğu, işitme kaybı şüphesi, kulakta dolgunluk ve basınç hissi olan küçük çocuklara dikkat edilmelidir. Bu belirtilerden bir veya birkaçı varsa akla orta kulak iltihabı gelmeli ve en kısa sürede doktora gidilmelidir. Çocuklarda görülen işitme kaybının en ciddi sebeplerinden birinin orta kulak iltihabı olduğu unutulmayın.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.