DARICA BELEDİYESİ KONYA GEZİLERİ BAŞLADI

Darıca 09.05.2016 - 12:27, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

DARICA BELEDİYESİ KONYA GEZİLERİ BAŞLADI

Darıca Belediyesi’nin “Bir Gönül Birlikteliği” adı altında düzenlediği Konya gezileri başladı. Mayıs ayı sonuna kadar sürecek gezilerde Darıcalılar Konya’nın eşsiz tarihi ve kültürel mekânlarını ziyaret etme imkanı bulacaklar.

“Çanakkale’ye Dedeme Gidiyorum” Projesi kapsamında binlerce vatandaşı Çanakkale’de yatan şehitlerimizle buluşturan Darıca Belediyesi bu kez de ücretsiz olarak Konya kültür gezilerine başladı.İlk etapta 2500 kişiyi Konya’ya götürmeyi planlayan Darıca Belediyesi, önümüzdeki yıllarda bu sayıyı artırmayı hedefliyor. HIZLI TRENLE YOLCULUK KEYFİ TCDD ile anlaşma yaparak her gün 80 kişiyi hızlı trenle Hz. Mevlana’nın diyarı Konya’ya götüren Darıca Belediyesi, vatandaşlara Mevlana kenti Konya’nın manevi ve hoşgörü iklimini de yaşatıyor.Sabah erken saatlerde yola çıkan kafile , şehre varışta rehberler eşliğinde kiralanan otobüslerle şehrin simgesi sayılan eşsiz tarihi mekanları ziyaret etme fırsatı buluyor. Gezi güzergâhında Karatay Medresesi, Alaaddin Cami Tepesi, Mevlana Türbesi ve Müzesi, Şemsi Tebrizi Cami Ve Türbesi ile Meram Bağları gibi tarihi ve turistik mekanlar ziyaret ediliyor.
Darıca Belediyesi’nin “Bir Gönül Birlikteliği” adı altında düzenlediği Konya gezileri başladı. Mayıs ayı sonuna kadar sürecek gezilerde Darıcalılar Konya’nın eşsiz tarihi ve kültürel mekânlarını ziyaret etme imkanı bulacaklar.

“Çanakkale’ye Dedeme Gidiyorum” Projesi kapsamında binlerce vatandaşı Çanakkale’de yatan şehitlerimizle buluşturan Darıca Belediyesi bu kez de ücretsiz olarak Konya kültür gezilerine başladı.İlk etapta 2500 kişiyi Konya’ya götürmeyi planlayan Darıca Belediyesi, önümüzdeki yıllarda bu sayıyı artırmayı hedefliyor.

HIZLI TRENLE YOLCULUK KEYFİ

TCDD ile anlaşma yaparak her gün 80 kişiyi hızlı trenle Hz. Mevlana’nın diyarı Konya’ya götüren Darıca Belediyesi, vatandaşlara Mevlana kenti Konya’nın manevi ve hoşgörü iklimini de yaşatıyor.Sabah erken saatlerde yola çıkan kafile , şehre varışta rehberler eşliğinde kiralanan otobüslerle şehrin simgesi sayılan eşsiz tarihi mekanları ziyaret etme fırsatı buluyor. Gezi güzergâhında Karatay Medresesi, Alaaddin Cami Tepesi, Mevlana Türbesi ve Müzesi, Şemsi Tebrizi Cami Ve Türbesi ile Meram Bağları gibi tarihi ve turistik mekanlar ziyaret ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.