DARICA FARABİ GÜVEN TAZELİYOR!

Darıca 01.06.2018 - 14:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

DARICA FARABİ GÜVEN TAZELİYOR!

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi her geçen gün yenilenmeye devam ediyor.

Hastane bünyesinde bulunan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetim sonucunda tam not alarak güven tazeleyerek, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi olmaya hak kazandı. İlerleyen zamanlarda hekimlere bu alanda eğitim verilmesi planlanmaktadır. FARABİ ARTIK GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP MERKEZİ Hastanede hizmet veren Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesinde hipnoz, akupunktur, kupa, fitoterapi uygulanmaktadır. Ayrıca sülük uygulaması ve proloterapi tedavileri de uygulanmaya başlayacaktır. Yapılan bu tedaviler sağlık bakanlığının belirlemiş olduğu mevzuatlar çerçevesinde uygulanmaktadır. Hastane Yönetimi tarafından yapılan açıklamada Geleneksel ve tamamlayıcı tıp” fiziksel ve ruhsal hastalıklardan korunma, bunlara tanı koyma, iyileştirme veya tedavi etmenin yanında sağlığın iyi sürdürülmesinde de kullanılan, farklı kültürlere özgü teori, inanç ve tecrübelere dayalı, izahı yapılabilen veya yapılamayan bilgi, beceri ve uygulamaların bütünüdür. Batı tıbbını destekleyici ve tamamlayıcı yöntemlerdir. Usulsüz ve bilgisizce yapılan uygulamaların önüne geçmek amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından 27 Ekim 2014 tarihinde bu yöntemlerle ilgili yönetmelik resmi gazetede yayınlanmıştır. Bu yönetmeliğe göre bakanlık tarafından yalnızca hekimlere ve sadece kendi alanında uygulama yapmak üzere diş hekimlerine yetki verilmiştir. "MERDİVEN ALTI HİZMETLERE DEĞİL HASTANEMİZE BEKLİYORUZ" Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş “Akupunktur tedavisini genellikle ağrılı hastalığı olanlar, bel ve boyun fıtığı bulunanlar, migren hastalığı ile kilo vermek isteyenlerin tercih ettiğini belirterek, "Akupunkturu her gün yapıyoruz. Hacamatın ise belirli günleri var. Bu uygulamaların steril ortamlarda yapılması gerekiyor. Hastanemiz belirlenmiş olan şartlara uyuyor. Hastalarımızı merdiven altında hizmet veren kişilere değil hastanemize bekliyoruz." dedi.
Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi her geçen gün yenilenmeye devam ediyor.

Hastane bünyesinde bulunan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetim sonucunda tam not alarak güven tazeleyerek, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi olmaya hak kazandı. İlerleyen zamanlarda hekimlere bu alanda eğitim verilmesi planlanmaktadır.

FARABİ ARTIK GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP MERKEZİ

Hastanede hizmet veren Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesinde hipnoz, akupunktur, kupa, fitoterapi uygulanmaktadır. Ayrıca sülük uygulaması ve proloterapi tedavileri de uygulanmaya başlayacaktır. Yapılan bu tedaviler sağlık bakanlığının belirlemiş olduğu mevzuatlar çerçevesinde uygulanmaktadır. Hastane Yönetimi tarafından yapılan açıklamada Geleneksel ve tamamlayıcı tıp” fiziksel ve ruhsal hastalıklardan korunma, bunlara tanı koyma, iyileştirme veya tedavi etmenin yanında sağlığın iyi sürdürülmesinde de kullanılan, farklı kültürlere özgü teori, inanç ve tecrübelere dayalı, izahı yapılabilen veya yapılamayan bilgi, beceri ve uygulamaların bütünüdür. Batı tıbbını destekleyici ve tamamlayıcı yöntemlerdir. Usulsüz ve bilgisizce yapılan uygulamaların önüne geçmek amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından 27 Ekim 2014 tarihinde bu yöntemlerle ilgili yönetmelik resmi gazetede yayınlanmıştır. Bu yönetmeliğe göre bakanlık tarafından yalnızca hekimlere ve sadece kendi alanında uygulama yapmak üzere diş hekimlerine yetki verilmiştir.

"MERDİVEN ALTI HİZMETLERE DEĞİL HASTANEMİZE BEKLİYORUZ"

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş “Akupunktur tedavisini genellikle ağrılı hastalığı olanlar, bel ve boyun fıtığı bulunanlar, migren hastalığı ile kilo vermek isteyenlerin tercih ettiğini belirterek, "Akupunkturu her gün yapıyoruz. Hacamatın ise belirli günleri var. Bu uygulamaların steril ortamlarda yapılması gerekiyor. Hastanemiz belirlenmiş olan şartlara uyuyor. Hastalarımızı merdiven altında hizmet veren kişilere değil hastanemize bekliyoruz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.