DARICA YARI MARATONA HAZIR

Spor 05.10.2015 - 13:19, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

DARICA YARI MARATONA HAZIR

Darıca’da 11 Ekim Pazar günü yapılacak olan 5.Uluslararası Darıca Yarı Maratonu’nun basın toplantısı Darıca Belediyesi Dudayev Parkı Hilal Kafe’de yapıldı. Tanıtım toplantısına Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, İl Gençlik Spor Müdürü Muzaffer Çintımar, Darıca İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu, maratonda yarışacak olan atletlerden bir bölümü ve basın mensupları katıldı.

Basın toplantısında ilk sözü alan İl Gençlik Spor Müdürü Muzaffer Çintımar, geçtiğimiz yıllarda bölgemizin tanıtımına büyük katkı sağlayan Darıca Yarı Maratonu’nun atletizm yarışları arasında  söz sahibi olmaya başladığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. SEVGİ BARIŞ VE KARDEŞLİĞE ÇAĞRI Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise konuşmasında  bu yıl 5.sini düzenleyecekleri 5.Uluslararası Darıca Yarı Maratonu’nunda, sevgi, barış, kardeşlik sloganından hareket ettiklerini ifade ederek, bu organizasyonun özellikle bölge açısından atletizm sporu adına çok önemli bir organizasyon olduğunu söyledi. KARABACAK: DÜNYA ÇAPINDA BİR ORGANİZASYON  11 Ekim Pazar günü yapılacak olan Maraton hakkında bilgi veren Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, ”Maratona dünya ülkelerindeki sporculardan büyük talep var, içlerinde ilk defa ülkemizde yarışacak sporcularda bulunmakta. Bu yıl 15 ülkeden aralarında Avrupa ve Dünya klasmanında derecesi bulunan sporcularında bulunduğu toplam bin 600 atletin katılımını bekliyoruz.Yine aynı gün koşulacak olan halk koşumuzda ise 5 bin kişinin koşacağını tahmin ediyoruz. Yarışmalara halen kayıtlar devam etmekte. Öte yandan geçen yıl olduğu gibi dünya rekoru kıran bir atlet olursa 50 bin dolar ödül vereceğiz. 09.30’da başlayacak olan maraton Darıca Belediyesi hizmet binası önünde start alacak. Ardından İstasyon Caddesi devam edip Dr. Zeki Acar Caddesi, Etham Paşa Caddesi, Çelikoğlu Caddesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi, Bayramoğlu’ndan dönülerek Tuzla Caddesinden gelinerek Cumhuriyet Meydanında son bulacak” dedi. Düzenledikleri yarı maratonun dünya çapında bir organizasyon olduğunu da sözlerine ekleyen Karabacak,” Darıca’da yapacağımız 5. Uluslararası Yarı Maratonu ile ilçemizi tüm dünyaya tanıtmanın yanı sıra yine çok önemli bir yarış olan Avrasya Maratonu’na iyi bir hazırlık olacak. Bütün bölge halkını bu önemli organizasyona davet ediyoruz..” diyerek konuşmasını tamamladı. KARAMAN: DARICA’NIN TANITIMI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ise 5.Uluslararası Darıca Yarı Maratonu’nun ilçenin tanıtımına önemli katkı sağladığına dikkat çekerken, ilçede maratona verilen önemin yerli ve yabancı sporcu sayısının her geçen yıl artmasını sağladığını, bunun da bu organizasyonun dünya çapında olduğunun bir göstergesi olduğuna dikkat çekti. Artık atletizm tarihinde Darıca’nın ayrı bir yeri olduğuna dikkat çeken Karaman, ‘’500 atlet sayısının bugün 1600’lere çıkması bunun bir göstergesi. İlçe olarak her türlü önlemimizi aldık bu uluslararası organizasyona hazırız. Bunun da üstesinde gelerek Darıcamız, Kocaeli ve Türkiye’yi başarıyla temsil edecektir.’’ şeklinde konuştu.
Darıca’da 11 Ekim Pazar günü yapılacak olan 5.Uluslararası Darıca Yarı Maratonu’nun basın toplantısı Darıca Belediyesi Dudayev Parkı Hilal Kafe’de yapıldı. Tanıtım toplantısına Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, İl Gençlik Spor Müdürü Muzaffer Çintımar, Darıca İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu, maratonda yarışacak olan atletlerden bir bölümü ve basın mensupları katıldı.

Basın toplantısında ilk sözü alan İl Gençlik Spor Müdürü Muzaffer Çintımar, geçtiğimiz yıllarda bölgemizin tanıtımına büyük katkı sağlayan Darıca Yarı Maratonu’nun atletizm yarışları arasında  söz sahibi olmaya başladığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

SEVGİ BARIŞ VE KARDEŞLİĞE ÇAĞRI

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise konuşmasında  bu yıl 5.sini düzenleyecekleri 5.Uluslararası Darıca Yarı Maratonu’nunda, sevgi, barış, kardeşlik sloganından hareket ettiklerini ifade ederek, bu organizasyonun özellikle bölge açısından atletizm sporu adına çok önemli bir organizasyon olduğunu söyledi.

KARABACAK: DÜNYA ÇAPINDA BİR ORGANİZASYON

 11 Ekim Pazar günü yapılacak olan Maraton hakkında bilgi veren Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, ”Maratona dünya ülkelerindeki sporculardan büyük talep var, içlerinde ilk defa ülkemizde yarışacak sporcularda bulunmakta. Bu yıl 15 ülkeden aralarında Avrupa ve Dünya klasmanında derecesi bulunan sporcularında bulunduğu toplam bin 600 atletin katılımını bekliyoruz.Yine aynı gün koşulacak olan halk koşumuzda ise 5 bin kişinin koşacağını tahmin ediyoruz. Yarışmalara halen kayıtlar devam etmekte. Öte yandan geçen yıl olduğu gibi dünya rekoru kıran bir atlet olursa 50 bin dolar ödül vereceğiz. 09.30’da başlayacak olan maraton Darıca Belediyesi hizmet binası önünde start alacak. Ardından İstasyon Caddesi devam edip Dr. Zeki Acar Caddesi, Etham Paşa Caddesi, Çelikoğlu Caddesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi, Bayramoğlu’ndan dönülerek Tuzla Caddesinden gelinerek Cumhuriyet Meydanında son bulacak” dedi. Düzenledikleri yarı maratonun dünya çapında bir organizasyon olduğunu da sözlerine ekleyen Karabacak,” Darıca’da yapacağımız 5. Uluslararası Yarı Maratonu ile ilçemizi tüm dünyaya tanıtmanın yanı sıra yine çok önemli bir yarış olan Avrasya Maratonu’na iyi bir hazırlık olacak. Bütün bölge halkını bu önemli organizasyona davet ediyoruz..” diyerek konuşmasını tamamladı.

KARAMAN: DARICA’NIN TANITIMI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ise 5.Uluslararası Darıca Yarı Maratonu’nun ilçenin tanıtımına önemli katkı sağladığına dikkat çekerken, ilçede maratona verilen önemin yerli ve yabancı sporcu sayısının her geçen yıl artmasını sağladığını, bunun da bu organizasyonun dünya çapında olduğunun bir göstergesi olduğuna dikkat çekti. Artık atletizm tarihinde Darıca’nın ayrı bir yeri olduğuna dikkat çeken Karaman, ‘’500 atlet sayısının bugün 1600’lere çıkması bunun bir göstergesi. İlçe olarak her türlü önlemimizi aldık bu uluslararası organizasyona hazırız. Bunun da üstesinde gelerek Darıcamız, Kocaeli ve Türkiye’yi başarıyla temsil edecektir.’’ şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.