DARICADAN BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE YARDIM ELİ

Darıca 12.02.2016 - 15:57, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

DARICADAN BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE YARDIM ELİ

Darıca Ak Parti İlçe Başkanlığı tarafından Suriyedeki Bayırbucak Türkmenleri için toplanan yardımlar bugün Darıca'da yapılan dualarla yola çıktı.

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman,Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak,Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık ve Ak Partili Darıcalılar tarafından İHH Gebze Bölgesi Temsilcisi Turgut Mollaveyisoğlu'na teslim edilen yiyecek ve giyeceklerden oluşan ihtiyaç malzemeleri TIR'lar ile Kilis'teki İHH Yardım Merkezine gönderildi. Törende kısa bir selamlama konuşması yapan Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, bu kampanyaya gerek dualarıyla ve gerekse mallarıyla katılan herkese teşekkür ederek, “Allah Suriye’de zulüm altındaki müslüman din kardeşlerimize yardım etsin.Orada vatanını savunan , varolma mücadelesi veren kardeşlerimiz inşallah sonunda kazananlar olacaktır.Oradaki kardeşlerimize desteklerimiz bundan sonra da devam edecek.” diyerek kampanyaya destek veren herkese teşekkür etti. Kazananlar Müslümanlar Olacaktır Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise kampanyanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında herkesin ortak temennilerini dile getirdi. Başkan Karabacak,”zulmün ayyuka çıktığı bölgede , kardeşlerimiz olan, bir ve beraber olduğumuz, gönül birlikteliğimiz olan Suriye’li kardeşlerimiz için toplanan yardımları bugün gönderiyoruz.Çanakkale Savaşlarında bizlere destek veren Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkmak boynumuzun borcudur.Rabbim zalimlere fırsat vermesin, YA Rabbi, Müslümanları birbirine kırdıran zalimlere fırsat verme diyoruz.Biz biliyoruz ki Kabe’yi yıkmaya gelen Ebrehe’nin ordusuna gönderdiğin Ebabil kuşlarını bir kez daha gönder diyoruz.Bugün de dünyanın güçlü ordularına karşı savaşan Müslüman kardeşlerimize yardım et diyoruz.” sözleriyle duygularını ifade etti. Topluca yapılan duaların ardından yardım tırı Suriyedeki Bayırbucak Türkmenleri’ne ulaştırılmak üzere yola çıktı.
Darıca Ak Parti İlçe Başkanlığı tarafından Suriyedeki Bayırbucak Türkmenleri için toplanan yardımlar bugün Darıca'da yapılan dualarla yola çıktı.

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman,Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak,Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık ve Ak Partili Darıcalılar tarafından İHH Gebze Bölgesi Temsilcisi Turgut Mollaveyisoğlu'na teslim edilen yiyecek ve giyeceklerden oluşan ihtiyaç malzemeleri TIR'lar ile Kilis'teki İHH Yardım Merkezine gönderildi.

Törende kısa bir selamlama konuşması yapan Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, bu kampanyaya gerek dualarıyla ve gerekse mallarıyla katılan herkese teşekkür ederek, “Allah Suriye’de zulüm altındaki müslüman din kardeşlerimize yardım etsin.Orada vatanını savunan , varolma mücadelesi veren kardeşlerimiz inşallah sonunda kazananlar olacaktır.Oradaki kardeşlerimize desteklerimiz bundan sonra da devam edecek.” diyerek kampanyaya destek veren herkese teşekkür etti.

Kazananlar Müslümanlar Olacaktır

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise kampanyanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında herkesin ortak temennilerini dile getirdi.

Başkan Karabacak,”zulmün ayyuka çıktığı bölgede , kardeşlerimiz olan, bir ve beraber olduğumuz, gönül birlikteliğimiz olan Suriye’li kardeşlerimiz için toplanan yardımları bugün gönderiyoruz.Çanakkale Savaşlarında bizlere destek veren Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkmak boynumuzun borcudur.Rabbim zalimlere fırsat vermesin, YA Rabbi, Müslümanları birbirine kırdıran zalimlere fırsat verme diyoruz.Biz biliyoruz ki Kabe’yi yıkmaya gelen Ebrehe’nin ordusuna gönderdiğin Ebabil kuşlarını bir kez daha gönder diyoruz.Bugün de dünyanın güçlü ordularına karşı savaşan Müslüman kardeşlerimize yardım et diyoruz.” sözleriyle duygularını ifade etti.

Topluca yapılan duaların ardından yardım tırı Suriyedeki Bayırbucak Türkmenleri’ne ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.