19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Darıca Ak Parti Listesinde Kimler var kimler yok?

Darıca 13.09.2017 - 11:14, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Darıca Ak Parti Listesinde Kimler var kimler yok?

AK Parti Darıca İlçe Kongresi için sayılı günler kaldı. Kongreye günler kala AK Parti tarafından ilçe yönetim kurulu seçimlerinde dikkate alınacak kıstaslar açıklandı. Açıklanan kriterlere göre yönetime girmek isteyenlerin birçoğu geri adım atmak zorunda kalacak gibi görünüyor.

 Kamu ile iş, ihale ilişkisi bulunanlar, parti yönetimindeki isimlerle akraba olanlar aday olamayacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Metal yorgunluğu ve profesyonel deformasyon diye bir hastalık var, uzun süre görevde kalanlar bu hastalığa yakalanabiliyor.  Yorulan varsa kenara çekilsin." açıklamasının ardından il ve ilçe başkanlarının yanısıra yönetimde yer alacak isimlerle ilgili kriter de belirlendi. yönelik yeni kriterler belirlendi. Buna göre, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediyeler ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmayan adaylar arasından seçim yapılacak. Aynı şekilde özel veya tüzel ticari kişilikler aracılığıyla kamu ile iş, ihale, taşeron ilişkisinde bulunanlar yönetimlerde görev alamayacak.Delegelerin dağılımı ilçenin demografik, bölgesel ve coğrafi yapısına uygun olacak. Delegelerin ilçe başkanı ve yönetimiyle akrabalık, yandaşlık ve hemşerilik gibi mensubiyeti ön plana çıkmayacak. İşte AK Parti tarafından açıklanan ilçe yönetim kurulu seçimlerinde dikkate alınacak kıstaslar; “Teşkilat İç Yönetmeliğinin 28. maddesi yanında, ilçenin demografik yapısına uygun, ile hitap eden, kendi içinde uyumlu ve güçlü bir ilçe yönetim kurulu için öncelikle yönetim kurulunda görev alabileceklerin tespiti yapılmalı ve üye aday havuzu oluşturulmalıdır. İlçe Yönetiminin yüzde 30 kadın, yüzde 30’da 35 yaşın altındaki genç üyelerden seçilmelidir.  Yönetim Kurulu üyeleri, belediye, kamu kurum ve kuruluşlarıyla iştiraklerinde çalışmayanlardan seçilmelidir. Özel veya tüzel ticari kişilikler aracılığıyla; Kamu ile iş, ihale, taşeron ilişkisinde bulunanlar yönetimlerde görev almamalıdır. İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri arasında yakın akrabalık ilişkisi olmamalı, kademe başkan ve üyeleriyle, belediye  meclisi üyeleriyle de akrabalık ilişkisi dikkate alınmalıdır. Muhtarlar ilçe yönetimine alınmamalıdır. İlçe yönetimlerinde ilçenin demografik yapısına uygun mahalle ve bölge oranı dikkate alınmalıdır. Yönetim Kurulu Üyelerinin ekonomik ve sosyal durumu, temsil kabiliyeti de dikkati alınmalıdır. Yukarıda belirtilen kıstaslar yedek yönetim kurulları için de geçerlidir” denildi.  
AK Parti Darıca İlçe Kongresi için sayılı günler kaldı. Kongreye günler kala AK Parti tarafından ilçe yönetim kurulu seçimlerinde dikkate alınacak kıstaslar açıklandı. Açıklanan kriterlere göre yönetime girmek isteyenlerin birçoğu geri adım atmak zorunda kalacak gibi görünüyor.

 Kamu ile iş, ihale ilişkisi bulunanlar, parti yönetimindeki isimlerle akraba olanlar aday olamayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Metal yorgunluğu ve profesyonel deformasyon diye bir hastalık var, uzun süre görevde kalanlar bu hastalığa yakalanabiliyor.  Yorulan varsa kenara çekilsin." açıklamasının ardından il ve ilçe başkanlarının yanısıra yönetimde yer alacak isimlerle ilgili kriter de belirlendi. yönelik yeni kriterler belirlendi. Buna göre, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediyeler ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmayan adaylar arasından seçim yapılacak. Aynı şekilde özel veya tüzel ticari kişilikler aracılığıyla kamu ile iş, ihale, taşeron ilişkisinde bulunanlar yönetimlerde görev alamayacak.Delegelerin dağılımı ilçenin demografik, bölgesel ve coğrafi yapısına uygun olacak. Delegelerin ilçe başkanı ve yönetimiyle akrabalık, yandaşlık ve hemşerilik gibi mensubiyeti ön plana çıkmayacak.

İşte AK Parti tarafından açıklanan ilçe yönetim kurulu seçimlerinde dikkate alınacak kıstaslar; “Teşkilat İç Yönetmeliğinin 28. maddesi yanında, ilçenin demografik yapısına uygun, ile hitap eden, kendi içinde uyumlu ve güçlü bir ilçe yönetim kurulu için öncelikle yönetim kurulunda görev alabileceklerin tespiti yapılmalı ve üye aday havuzu oluşturulmalıdır. İlçe Yönetiminin yüzde 30 kadın, yüzde 30’da 35 yaşın altındaki genç üyelerden seçilmelidir.  Yönetim Kurulu üyeleri, belediye, kamu kurum ve kuruluşlarıyla iştiraklerinde çalışmayanlardan seçilmelidir. Özel veya tüzel ticari kişilikler aracılığıyla; Kamu ile iş, ihale, taşeron ilişkisinde bulunanlar yönetimlerde görev almamalıdır. İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri arasında yakın akrabalık ilişkisi olmamalı, kademe başkan ve üyeleriyle, belediye  meclisi üyeleriyle de akrabalık ilişkisi dikkate alınmalıdır. Muhtarlar ilçe yönetimine alınmamalıdır. İlçe yönetimlerinde ilçenin demografik yapısına uygun mahalle ve bölge oranı dikkate alınmalıdır. Yönetim Kurulu Üyelerinin ekonomik ve sosyal durumu, temsil kabiliyeti de dikkati alınmalıdır. Yukarıda belirtilen kıstaslar yedek yönetim kurulları için de geçerlidir” denildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.