Darıca’da eğitim seferberliği

Darıca 02.10.2020 - 20:19, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Darıca’da eğitim seferberliği

Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, okulları ziyaret ederek EBA Destek Noktaları hakkında bilgi alarak okullarda alınan tedbirleri yerinde inceledi. Oğuz, okullarda korona virüs tedbirlerinin üst seviyede olduğunu dile getirerek, velilerin evlatlarını okula gönül rahatlığı ile gönderdiğini söyledi. Darıca’da eğitim-öğretim yılının sorunsuz bir şekilde ilerlediğini dile getiren Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, “Yüz yüze eğitimde temizlik ve hijyen konusunda, Sağlık Bakanlığımızın ve Bilim Kurulunun rehberliğinde her türlü tedbiri alınıyor. Yüz yüze eğitim yapılan okulları ve EBA Destek Noktalarının yer aldığı okullarımızı ziyaret ederek alınan tedbirleri yerinde inceliyoruz. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve okul müdürlerimizle süreci en doğru şekilde yönetmeye çalışıyoruz” dedi.  DERSLERİNDEN GERİ KALMIYORLAR 21 Eylül’de başlayan yüz yüze eğitim sürecinde ikinci haftaya gireceklerini ve eksikliklerin tamamlandığını söyleyen Oğuz, “İlk hafta toparlanma süreci ile eksikliklerimizi gördük ve hemen giderdik. Velilerimiz gönül rahatlığı ile evlatlarını okula getiriyor. Okullarımızda tedbirler evlatlarımız için üst seviyede. Milli Eğitim Bakanlığımız EBA Destek Noktaları ile internet ve teknik destek eksikliği olan öğrencilerimizin ihtiyaçlarını da giderdi. Darıca’da internet erişimi olmayan ve teknik ekipman konusunda sıkıntı yaşayan öğrencilerimiz EBA Destek Noktaları ile derslerinden geri kalmıyor” diye konuştu. SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLERE YAKINDAN İLGİ 8’inci ve 12’inci sınıfların eğitim süreci hakkında da bilgi veren Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, “Bu sene Liseye Geçiş ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na girecek olan öğrencilerimiz yüz yüze eğitim sürecinde kendi okullarındaki gerçekleştirilen kurslara katılıyor. Destekleme ve yetiştirme kursları ile sınava girecek öğrencilerimizi de yalnız bırakmamış oluyoruz. Bu süreçte psikolojik danışmanlık yapan ve öğrencilerimize yol gösteren rehber öğretmenlerimiz öğrencilerimize destek oluyor” ifadelerine yer verdi.

Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, okulları ziyaret ederek EBA Destek Noktaları hakkında bilgi alarak okullarda alınan tedbirleri yerinde inceledi. Oğuz, okullarda korona virüs tedbirlerinin üst seviyede olduğunu dile getirerek, velilerin evlatlarını okula gönül rahatlığı ile gönderdiğini söyledi.
Darıca’da eğitim-öğretim yılının sorunsuz bir şekilde ilerlediğini dile getiren Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, “Yüz yüze eğitimde temizlik ve hijyen konusunda, Sağlık Bakanlığımızın ve Bilim Kurulunun rehberliğinde her türlü tedbiri alınıyor. Yüz yüze eğitim yapılan okulları ve EBA Destek Noktalarının yer aldığı okullarımızı ziyaret ederek alınan tedbirleri yerinde inceliyoruz. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve okul müdürlerimizle süreci en doğru şekilde yönetmeye çalışıyoruz” dedi. 


DERSLERİNDEN GERİ KALMIYORLAR
21 Eylül’de başlayan yüz yüze eğitim sürecinde ikinci haftaya gireceklerini ve eksikliklerin tamamlandığını söyleyen Oğuz, “İlk hafta toparlanma süreci ile eksikliklerimizi gördük ve hemen giderdik. Velilerimiz gönül rahatlığı ile evlatlarını okula getiriyor. Okullarımızda tedbirler evlatlarımız için üst seviyede. Milli Eğitim Bakanlığımız EBA Destek Noktaları ile internet ve teknik destek eksikliği olan öğrencilerimizin ihtiyaçlarını da giderdi. Darıca’da internet erişimi olmayan ve teknik ekipman konusunda sıkıntı yaşayan öğrencilerimiz EBA Destek Noktaları ile derslerinden geri kalmıyor” diye konuştu.


SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLERE YAKINDAN İLGİ
8’inci ve 12’inci sınıfların eğitim süreci hakkında da bilgi veren Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, “Bu sene Liseye Geçiş ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na girecek olan öğrencilerimiz yüz yüze eğitim sürecinde kendi okullarındaki gerçekleştirilen kurslara katılıyor. Destekleme ve yetiştirme kursları ile sınava girecek öğrencilerimizi de yalnız bırakmamış oluyoruz. Bu süreçte psikolojik danışmanlık yapan ve öğrencilerimize yol gösteren rehber öğretmenlerimiz öğrencilerimize destek oluyor” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.