Darıca’da En Büyük Adım Namık Kemal’den

Darıca 31.05.2018 - 12:16, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Darıca’da En Büyük Adım Namık Kemal’den

Darıca Namık Kemal İlkokulu 2 yıllık emeğinin sonucunu “Namık Kemal Kodluyor” adını verdiği sergiyle görücüye çıkardı.

Sergideki bütün projeler öğrencilerin hayal gücü ve yaratıcılığını ortaya koyduğu somut çıktılar olarak sunuldu. Okul ayrıca Dünya çapında maker hareketinin öncülüğünü üstlenen School Maker Faire programının kriterlerini karşılayıp lisansını almaya hak kazandı. Bu program parlak fikirleri olan çocukların gençlerin projeyle bir araya geldiği bir paylaşım alanı ve daha öğrenmekten keyif alan ve yaptıklarını paylaşmaktan mutluluk duyan, meraklı insanların bir araya gelerek kendin yap kültürünü kutladığı uluslararası bir festivaldir. Okulda gerçekleştirilecek olan projeler aynı zamanda School Maker Faire’ın dünya genelindeki bültenlerinde de yer alacak. Lego weDO dan 3D yazıcılara, Mbot’lardan Ardunio kartlarına kadar çeşitli ürün yelpazesine sahip olan sergi 2 gün halka açık olacaktır. SERGİ 2 GÜN HALKA AÇIK KALACAK Okul Müdürü Hikmet Ayluçtarhan yaptığı açıklamada” Öğrencilerimiz bu yaptıkları çalışmalarla teknolojiyi tüketmek ve bağımlısı olmak yerine bir şeyler üretmek adına kullanabilmeyi öğreniyorlar. Kodlama ve robotik atölyemizi açtığımız süreçten itibaren çocuklarımızda bu bilincin oluşması için çok çaba sarf ettik. Bugün geldiğimiz noktada içeride bulunan projeleri gördükten sonra çabamızın boşuna olmadığını çocuklarımızın geleceğine önemli katkılar sağladığımızı görüyoruz. Sahip olduğumuz atölye Türkiye’de sayılı okullarda bulunmaktadır. Öğrencilerimiz, atölyemizde hayal ettiklerini programlayabiliyorlar, çizebiliyor, üretebiliyor ve ürettiklerini uluslararası platformlarda paylaşabiliyorlar.” dedi BİLGİ KULLANINCA DEĞERLİDİR Okul Müdürü Ayluçtarhan’ın ardından törene katılan Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve Darıca Kaymakamı Ömer Karaman’da davetlilere yönelik birer konuşma yaptılar. Oğuz konuşmasında, “Bilgiyi sadece öğrenmek yetmez. Bilgi hayatımızda kullanabilir bir hale dönüşünce değerli olur.” dedi. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise, “Teknolojiyi takip etmek yerine üretmek zorundayız. Eksikliklerimiz var. Ancak ufak ufakta olsa bu çalışmalara başladık. Hız da vereceğiz. Dünya teknolojisi ile aramızda olan açığı en kısa zamanda kapatacağız.” dedi. Darıca Kaymakamı Ömer Karaman’da konuşmasında, “Bu tür atölyeler, üretimler, teknolojik çalışmalar okullarımıza da ayrı bir marka değeri katıyor. Ben inanıyorum ki bundan sonra insanlar çocuklarını okula kayıt ettirme sürecinde öncelikli olarak Darıca Namık Kemal İlkokulu’nu tercih edeceklerdir.” dedi. Törene Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz’un yanısıra İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Darıca Namık Kemal İlkokulu 2 yıllık emeğinin sonucunu “Namık Kemal Kodluyor” adını verdiği sergiyle görücüye çıkardı.

Sergideki bütün projeler öğrencilerin hayal gücü ve yaratıcılığını ortaya koyduğu somut çıktılar olarak sunuldu. Okul ayrıca Dünya çapında maker hareketinin öncülüğünü üstlenen School Maker Faire programının kriterlerini karşılayıp lisansını almaya hak kazandı. Bu program parlak fikirleri olan çocukların gençlerin projeyle bir araya geldiği bir paylaşım alanı ve daha öğrenmekten keyif alan ve yaptıklarını paylaşmaktan mutluluk duyan, meraklı insanların bir araya gelerek kendin yap kültürünü kutladığı uluslararası bir festivaldir. Okulda gerçekleştirilecek olan projeler aynı zamanda School Maker Faire’ın dünya genelindeki bültenlerinde de yer alacak. Lego weDO dan 3D yazıcılara, Mbot’lardan Ardunio kartlarına kadar çeşitli ürün yelpazesine sahip olan sergi 2 gün halka açık olacaktır.

SERGİ 2 GÜN HALKA AÇIK KALACAK

Okul Müdürü Hikmet Ayluçtarhan yaptığı açıklamada” Öğrencilerimiz bu yaptıkları çalışmalarla teknolojiyi tüketmek ve bağımlısı olmak yerine bir şeyler üretmek adına kullanabilmeyi öğreniyorlar. Kodlama ve robotik atölyemizi açtığımız süreçten itibaren çocuklarımızda bu bilincin oluşması için çok çaba sarf ettik. Bugün geldiğimiz noktada içeride bulunan projeleri gördükten sonra çabamızın boşuna olmadığını çocuklarımızın geleceğine önemli katkılar sağladığımızı görüyoruz. Sahip olduğumuz atölye Türkiye’de sayılı okullarda bulunmaktadır. Öğrencilerimiz, atölyemizde hayal ettiklerini programlayabiliyorlar, çizebiliyor, üretebiliyor ve ürettiklerini uluslararası platformlarda paylaşabiliyorlar.” dedi

BİLGİ KULLANINCA DEĞERLİDİR

Okul Müdürü Ayluçtarhan’ın ardından törene katılan Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve Darıca Kaymakamı Ömer Karaman’da davetlilere yönelik birer konuşma yaptılar. Oğuz konuşmasında, “Bilgiyi sadece öğrenmek yetmez. Bilgi hayatımızda kullanabilir bir hale dönüşünce değerli olur.” dedi. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise, “Teknolojiyi takip etmek yerine üretmek zorundayız. Eksikliklerimiz var. Ancak ufak ufakta olsa bu çalışmalara başladık. Hız da vereceğiz. Dünya teknolojisi ile aramızda olan açığı en kısa zamanda kapatacağız.” dedi. Darıca Kaymakamı Ömer Karaman’da konuşmasında, “Bu tür atölyeler, üretimler, teknolojik çalışmalar okullarımıza da ayrı bir marka değeri katıyor. Ben inanıyorum ki bundan sonra insanlar çocuklarını okula kayıt ettirme sürecinde öncelikli olarak Darıca Namık Kemal İlkokulu’nu tercih edeceklerdir.” dedi. Törene Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz’un yanısıra İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.