19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Darıca’da Nevruz Coşkusu

Darıca 21.03.2019 - 13:34, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Darıca’da Nevruz Coşkusu

Baharın müjdeleyicisi olan Nevruz kutlamaları çerçevesinde Darıca Neşet Yalçın Ortaokulu’nda görülmeye değer bir program sunumu gerçekleşti.

Nevruz kutlamalarına katılmak üzere Neşet Yalçın Ortaoklu’na gelen ilçe protokolü ve davetliler tarihteki Türk Devletlerinin bayrakları arasında kırmızı halılarla alana alınırken yine protokole müzik grupları eşlik etti. İlk olarak resim öğretmeni Sabiha Altın tarafından hazırlanan resim sergisini gezen protokol ardından kutlama alanına geçti ve program İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve darıca Kaymakamı Ömer Karaman günün anlam ve önemini içeren bir konuşma yaparken törende Darıca İlçe Emniyet Müdürü Turan Aksoy, daire birim müdürleri,  Ak Parti Darıca Belediye Başkan Adayı Muzaffer Bıyık, CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Yakup Törk, muhtarlar, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi partilerin gençlik kolları başkanları, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler yer aldı. NEVRUZA YAKIŞAN PROGRAM Darıca’da düzenlenen resmi Nevruz Kutlamaları Neşet Yalçın Ortaokulu’nda izlenmeye değer bir program akışı içindeydi. Aşıkların atışmaları, öğrenci korosunun şarkı ve türküleri, şiirler, Erzurum Bar Ekibi gösterisi, öğrencilerin folklor sunumu, şiirler program çerçevesinde ilgiyle izlendi. Program sonunda yakılan Nevruz Ateşi üzerinden atlayan ilçe protokolü daha sonra yumurta tokuşturdu. Veliler tarafından hazırlanan gözleme, pilav ikramlarının ardından şiir kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri yine protokol tarafından verildi.
Baharın müjdeleyicisi olan Nevruz kutlamaları çerçevesinde Darıca Neşet Yalçın Ortaokulu’nda görülmeye değer bir program sunumu gerçekleşti.

Nevruz kutlamalarına katılmak üzere Neşet Yalçın Ortaoklu’na gelen ilçe protokolü ve davetliler tarihteki Türk Devletlerinin bayrakları arasında kırmızı halılarla alana alınırken yine protokole müzik grupları eşlik etti. İlk olarak resim öğretmeni Sabiha Altın tarafından hazırlanan resim sergisini gezen protokol ardından kutlama alanına geçti ve program İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve darıca Kaymakamı Ömer Karaman günün anlam ve önemini içeren bir konuşma yaparken törende Darıca İlçe Emniyet Müdürü Turan Aksoy, daire birim müdürleri,  Ak Parti Darıca Belediye Başkan Adayı Muzaffer Bıyık, CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Yakup Törk, muhtarlar, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi partilerin gençlik kolları başkanları, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler yer aldı.

NEVRUZA YAKIŞAN PROGRAM

Darıca’da düzenlenen resmi Nevruz Kutlamaları Neşet Yalçın Ortaokulu’nda izlenmeye değer bir program akışı içindeydi. Aşıkların atışmaları, öğrenci korosunun şarkı ve türküleri, şiirler, Erzurum Bar Ekibi gösterisi, öğrencilerin folklor sunumu, şiirler program çerçevesinde ilgiyle izlendi. Program sonunda yakılan Nevruz Ateşi üzerinden atlayan ilçe protokolü daha sonra yumurta tokuşturdu. Veliler tarafından hazırlanan gözleme, pilav ikramlarının ardından şiir kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri yine protokol tarafından verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.