19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Darıca’da Sigara Denetimleri Sıkılaştı

Darıca 22.09.2018 - 09:41, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Darıca’da Sigara Denetimleri Sıkılaştı

Darıca İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu, Darıca’da sigara denetimlerinin sıklaştığını belirterek, “Ekipler ihlal tespit etmesi halinde cezai işlemlerin uygulanması amacıyla tutanak tutmaktadır.” dedi.

Her yıl dünyada 600 binin üzerinde kişi sigara dumanına maruz kalmanın sonucu ölmektedir. Vatandaşların pasif içici konumdan çıkmaları ve havayı kirletmemek amaçlı başlatılan ‘Dumansız Hava Sahası’ projesi kapsamında Darıca’da denetimler sıklaştı. Konu ile ilgili bilgilendirme yapan Darıca İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu, “ 4207 sayılı Kanun uygulamaları kapsamında Sağlık Müdürlüğü ve Kolluk Kuvvetlerden oluşan Dumansız Hava Sahası Denetim Ekipleri, tüm ilçelerde kafe, restoran ve kahvehanelerde sigara denetimlerini sıkılaştırdı. KAPATMA CEZASI Havaların soğumasıyla birlikte ALO 184 SABİM, Yeşil Dedektör mobil uygulaması 155 ve 156 nolu telefon numaralarına gelen şikâyetleri ivedilikle değerlendirmekte olan ekipler ihlal tespit etmesi halinde cezai işlemlerin uygulanması amacıyla tutanak tutmaktadır. Bilindiği üzere 2018 mali yılında kapalı alanda tütün ürünü tüketen kişilere 124TL para cezası uygulanırken işletmelere ise 1.701TL ile 8.532TL arası para cezası uygulanmaktadır. Aynı işletme ihlali devam ettirmesi halinde ceza katlanarak artmakta olup 4. İhlalde ise 10 gün ile 30 gün arası kapatma cezası uygulanmaktadır.” diye konuştu. KÜBRA AKABALI
Darıca İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu, Darıca’da sigara denetimlerinin sıklaştığını belirterek, “Ekipler ihlal tespit etmesi halinde cezai işlemlerin uygulanması amacıyla tutanak tutmaktadır.” dedi.

Her yıl dünyada 600 binin üzerinde kişi sigara dumanına maruz kalmanın sonucu ölmektedir. Vatandaşların pasif içici konumdan çıkmaları ve havayı kirletmemek amaçlı başlatılan ‘Dumansız Hava Sahası’ projesi kapsamında Darıca’da denetimler sıklaştı. Konu ile ilgili bilgilendirme yapan Darıca İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu, “ 4207 sayılı Kanun uygulamaları kapsamında Sağlık Müdürlüğü ve Kolluk Kuvvetlerden oluşan Dumansız Hava Sahası Denetim Ekipleri, tüm ilçelerde kafe, restoran ve kahvehanelerde sigara denetimlerini sıkılaştırdı.

KAPATMA CEZASI

Havaların soğumasıyla birlikte ALO 184 SABİM, Yeşil Dedektör mobil uygulaması 155 ve 156 nolu telefon numaralarına gelen şikâyetleri ivedilikle değerlendirmekte olan ekipler ihlal tespit etmesi halinde cezai işlemlerin uygulanması amacıyla tutanak tutmaktadır. Bilindiği üzere 2018 mali yılında kapalı alanda tütün ürünü tüketen kişilere 124TL para cezası uygulanırken işletmelere ise 1.701TL ile 8.532TL arası para cezası uygulanmaktadır. Aynı işletme ihlali devam ettirmesi halinde ceza katlanarak artmakta olup 4. İhlalde ise 10 gün ile 30 gün arası kapatma cezası uygulanmaktadır.” diye konuştu.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.