Darıca'da Tünel 2 Km'ye Ulaştı

Darıca 27.09.2017 - 15:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Darıca'da Tünel 2 Km'ye Ulaştı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Darıca Eskihisar bölgesinin atık sularını Gebze Atıksu Arıtma Tesisine aktaracak toplam 2,4 km uzunluğundaki atık su tünelinin 2 kilometresini tamamladı.   KUŞAKLAMA HATTINDA SON AŞAMA Çevrenin korunmasına büyük önem veren İSU Genel Müdürlüğü, sıfır atık su ilkesi ile Kocaeli’ ye hizmet veriyor. Kurum, İzmit Körfezi ve Karadeniz ile Kocaeli’nin atık sulardan korunması için 22 adet atık su arıtma tesisi ve 5 bin km’ye varan atık su kollektör hatları işletiyor. İzmit Körfezi’ni Karamürsel’den Eskihisar’a kadar atıksu kollektör hattı ile kuşaklayan İSU, Darıca Eskihisar bölgesinin deniz kotunda olmasından dolayı atık sularını derin deniz deşarjı ile uzaklaştırıyordu. Kuşaklama kollektör hattının son aşaması olan Eskihisar bölgesinin atık sularının Gebze Atıksu Arıtma Tesisine aktaracak sahil kanalizasyon kollektör hattı ve tünel inşaatı projesinin çalışmaları sürdürülüyor.   2 KM TÜNEL AÇILDI. Geçtiğimiz yılın sonlarında başlanan ve program çerçevesinde devam eden çalışmalarda kurum tarihinde ilk defa tünel yapılıyor. TBM tünel açma makinesinin kullanıldığı projede toplam 2,4 km uzunluğunda atıksu tüneli kazılıyor. Yerin eksi 90 metre altında gerçekleşen tünel açma çalışmaları son aşamaya geldi. Yapılan çalışmalar sonucunda tünelin 2 km’si açıldı. Ayrıca proje kapsamında yapılacak 12,5 km uzunluğunda kanalizasyon hattının 8 km’si ile 3 adet terfi merkezinin 2 tanesinin betonarme inşaatları da tamamlandı.   35 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK Tünelin kalan 400 metrelik kısmı ile diğer çalışmaların önümüzdeki yılın ilk aylarında tamamlanması hedefleniyor. Proje, 35 milyon liraya mal olacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Darıca Eskihisar bölgesinin atık sularını Gebze Atıksu Arıtma Tesisine aktaracak toplam 2,4 km uzunluğundaki atık su tünelinin 2 kilometresini tamamladı.

 

KUŞAKLAMA HATTINDA SON AŞAMA

Çevrenin korunmasına büyük önem veren İSU Genel Müdürlüğü, sıfır atık su ilkesi ile Kocaeli’ ye hizmet veriyor. Kurum, İzmit Körfezi ve Karadeniz ile Kocaeli’nin atık sulardan korunması için 22 adet atık su arıtma tesisi ve 5 bin km’ye varan atık su kollektör hatları işletiyor. İzmit Körfezi’ni Karamürsel’den Eskihisar’a kadar atıksu kollektör hattı ile kuşaklayan İSU, Darıca Eskihisar bölgesinin deniz kotunda olmasından dolayı atık sularını derin deniz deşarjı ile uzaklaştırıyordu. Kuşaklama kollektör hattının son aşaması olan Eskihisar bölgesinin atık sularının Gebze Atıksu Arıtma Tesisine aktaracak sahil kanalizasyon kollektör hattı ve tünel inşaatı projesinin çalışmaları sürdürülüyor.

 

2 KM TÜNEL AÇILDI.

Geçtiğimiz yılın sonlarında başlanan ve program çerçevesinde devam eden çalışmalarda kurum tarihinde ilk defa tünel yapılıyor. TBM tünel açma makinesinin kullanıldığı projede toplam 2,4 km uzunluğunda atıksu tüneli kazılıyor. Yerin eksi 90 metre altında gerçekleşen tünel açma çalışmaları son aşamaya geldi. Yapılan çalışmalar sonucunda tünelin 2 km’si açıldı. Ayrıca proje kapsamında yapılacak 12,5 km uzunluğunda kanalizasyon hattının 8 km’si ile 3 adet terfi merkezinin 2 tanesinin betonarme inşaatları da tamamlandı.

 

35 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

Tünelin kalan 400 metrelik kısmı ile diğer çalışmaların önümüzdeki yılın ilk aylarında tamamlanması hedefleniyor. Proje, 35 milyon liraya mal olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.