Darıca’da yaz denetimleri

Darıca 04.08.2019 - 18:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Darıca’da yaz denetimleri

Ağustos ayına gelinmesi neticesinde yüzme havuzlarına ilginin arttığını belirten Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, hijyen konusunda işletme sahiplerini ve vatandaşları uyardı.

Darıca’da açık ve kapalı yüzme havuzlarında suyun hijyenik şartlara uygunluğunun halk sağlığı açısından önem taşıdığını belirten Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, “Yüzme havuzu işleticileri, havuz sularında Sağlık Bakanlığı'ndan ruhsatlı havuz suyu kimyasallarını kullanmaktan, bu kimyasalların eğitimli personelce uygulanmasından, havuz suyu kalitesinin yayınlanan genelgede belirtilen limit değerleri sağlamasından, yüzme havuzlarının sağlığa uygun şartlarda işletilmesinden ve gerekli koruyucu tedbirlerin alınmasından sorumludurlar”  dedi. Vatandaşların ise uyarı levhalarında yazılı bulunan kurallara dikkat etmesi ve uyması gerektiğini belirten Dr. Kadıoğlu, "Havuza girmeden önce kişisel temizlik kurallarına dikkat edilmeli ve mutlaka duş alınmalı. Yüzerken mutlaka şort veya mayo, bone ve gözlük kullanılmalı Sadece işletmeler değil, site ve konut bulunan özel havuzların dezenfeksiyonunun da iyi yapılması gerekiyor” diye konuştu. BAKTERİ KAYNAĞI HALİNE GELİR Bakımı, temizliği ve dezenfeksiyonu iyi yapılmayan yüzme havuzları bakteri kaynağı haline gelerek, birçok hastalığa neden olabildiğini kaydeden Kadıoğlu, “Bunların başında mide bağırsak enfeksiyonları, göz, kulak ve deri hastalıkları geliyor. Ayrıca havuza duş almadan giren bir kişi havuz suyunun kalitesinin ve güvenliğinin bozulmasına sebep olmaktadır" ifadelerini kullandı. Sağlık Bakanlığı tarafından havuz suyu kalitesi ve standartları konusunda yayınlanan 06.03.2011 tarih ve 27866 Resmi Gazete’nin Havuzların Tabi Olacağı Sağlık Esasları Hakkındaki yönetmeliğe göre hareket edildiğini belirten Kadıoğlu, "Darıca’da bulunan yüzme havuzlarından belirli aralıklar ile su numunesi alarak yetkilendirilmiş laboratuvar ve Halk Sağlığı Laboratuvarında analizlerini yaptırmaktadır. Sorun tespit edilen havuzların daha sıkı takip ve denetimleri yapılmakta, su numunesi alınarak havuzların istenilen şartlara uygun hale getirilmesi sağlanmaktadır” dedi.
Ağustos ayına gelinmesi neticesinde yüzme havuzlarına ilginin arttığını belirten Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, hijyen konusunda işletme sahiplerini ve vatandaşları uyardı.

Darıca’da açık ve kapalı yüzme havuzlarında suyun hijyenik şartlara uygunluğunun halk sağlığı açısından önem taşıdığını belirten Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, “Yüzme havuzu işleticileri, havuz sularında Sağlık Bakanlığı'ndan ruhsatlı havuz suyu kimyasallarını kullanmaktan, bu kimyasalların eğitimli personelce uygulanmasından, havuz suyu kalitesinin yayınlanan genelgede belirtilen limit değerleri sağlamasından, yüzme havuzlarının sağlığa uygun şartlarda işletilmesinden ve gerekli koruyucu tedbirlerin alınmasından sorumludurlar”  dedi. Vatandaşların ise uyarı levhalarında yazılı bulunan kurallara dikkat etmesi ve uyması gerektiğini belirten Dr. Kadıoğlu, "Havuza girmeden önce kişisel temizlik kurallarına dikkat edilmeli ve mutlaka duş alınmalı. Yüzerken mutlaka şort veya mayo, bone ve gözlük kullanılmalı Sadece işletmeler değil, site ve konut bulunan özel havuzların dezenfeksiyonunun da iyi yapılması gerekiyor” diye konuştu.

BAKTERİ KAYNAĞI HALİNE GELİR

Bakımı, temizliği ve dezenfeksiyonu iyi yapılmayan yüzme havuzları bakteri kaynağı haline gelerek, birçok hastalığa neden olabildiğini kaydeden Kadıoğlu, “Bunların başında mide bağırsak enfeksiyonları, göz, kulak ve deri hastalıkları geliyor. Ayrıca havuza duş almadan giren bir kişi havuz suyunun kalitesinin ve güvenliğinin bozulmasına sebep olmaktadır" ifadelerini kullandı. Sağlık Bakanlığı tarafından havuz suyu kalitesi ve standartları konusunda yayınlanan 06.03.2011 tarih ve 27866 Resmi Gazete’nin Havuzların Tabi Olacağı Sağlık Esasları Hakkındaki yönetmeliğe göre hareket edildiğini belirten Kadıoğlu, "Darıca’da bulunan yüzme havuzlarından belirli aralıklar ile su numunesi alarak yetkilendirilmiş laboratuvar ve Halk Sağlığı Laboratuvarında analizlerini yaptırmaktadır. Sorun tespit edilen havuzların daha sıkı takip ve denetimleri yapılmakta, su numunesi alınarak havuzların istenilen şartlara uygun hale getirilmesi sağlanmaktadır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.