Darıca Hayvanat Bahçesi'ne Ziyaretçi Akını

Darıca 12.05.2017 - 13:15, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Darıca Hayvanat Bahçesi'ne Ziyaretçi Akını

Darıca'da bulunan Hayvanat Bahçesi havaların ısınmasıyla birlikte ziyaretçileriyle dolup taştı

Darıca'da bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı, yağışlı havaların ardından kendini gösteren güneşle birlikte ziyaretçi akınına uğradı. Sabahın erken saatlerinden itibaren ziyaretçilerin akınına uğrayan parkın girişinde kuyruk oluştuğu görüldü. Parkı ziyarete gelen vatandaşlar, öğrenciler en çok, timsahlara, ayılara ve penguenlere ilgi gösterdi. Sıcaktan bunalan şempanzelere ise soğuk çay verildi.   “Hayvanat Bahçesini herkese tavsiye ederim” Hayvanat Bahçesini gezmek için İstanbul’dan gelen Efe Akgül isimli öğrenci, “Hayvanat Bahçesi çok güzel. Herkese tavsiye ederim. En çok Jaguarı sevdim. Yeniden gelmek isterim” dedi. Parkı gezen öğrenciler en çok maymunları, aslanları ve timsahları sevdiklerini söylediler. Bir öğrenci ise timsahların hareketsiz duruşunu heykele benzetti.   “İstanbul ve Kocaeli bölgesinden çok fazla ziyaretçi geliyor” Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, “Havalar geç ısındı bu yıl ama ısınmasıyla beraber ziyaretçi sayımız birden artışa geçti. Şuan özellikle hafta içi okul gruplarının ziyaretleri oluyor. Özellikle İstanbul ve Kocaeli bölgesinden çok fazla geliyorlar. Hafta sonları cumartesi günleri okul grupları ile beraber bireysel ziyaretlerde başladı. Pazar günleri ise tamamen bireysel ziyaretçiler parkımızı ziyaret ediyor. Sanayi bölgesi olması sebebiyle birçok fabrikada motivasyon gezisi düzenliyor. Havaların ısınmasıyla yoğun bir talebimiz var. Bu konuda da biz kendi içimizde planlama yaparak düzgün bir hizmet vermeye çabalıyoruz” dedi.       “Biz 365 gün faaliyet gösteren bir alanız” Parkın giriş ücretlerinden ve giriş çıkış saatleri ile ilgili bilgiler veren Aydın, “Güncel giriş ücretlerimiz yetişkin 32 TL, öğrenci 25 TL, 0-4 yaş arası ise ücretsiz. Engelliler, 65 yaş üstü gibi gruplara da önemli indirimlerimiz var. Biz 365 gün faaliyet gösteren bir alanız. Resmi tatiller dahil 08.30-17.30 saatleri arasında ziyaretçilerimiz parka giriş yapabilirler. Ziyaretçilerimiz içeri girdikten sonra hava kararana kadar gezebilirler. Hayvanat bahçemiz içeride aydınlatması olmayan bir alandır. Çünkü hayvanlar uykuya geçiyorlar, onları rahatsız etmek istemiyoruz. Hava kararması ile birlikte ziyaretçileri güvenlik amaçlı dışarıya çıkarıyoruz” şeklinde konuştu.   “Yıllık 450 bin ziyaretçi hedefliyoruz" Hayvanat Bahçesinde yıllık hedefledikleri ziyaretçi sayısını açıklayan Aydın, “Yıllık hedeflediğimiz ziyaretçi sayımız 420-450 bin arasında ziyaretçiyi tutturmaya çalışacağız. Çünkü burası çok büyük maliyetlerin olduğu bir yer. Bir destek göremeyen bir yer, kar amacı gütmeyen bir yer. Burayı döndürebilmek için bu sayılara ulaşmamız gerekiyor. Buraya gelen insanların bu bilinçle buraya gelip, burada gezip, zaman geçirmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. Öte yandan, sıcaktan bunalan şempanzeler kendileri için hazırlanan soğuk çayları içerken ki halleri ile lemurların güneşlenme keyifleri ilginç görüntüler oluşturdu.      
Darıca'da bulunan Hayvanat Bahçesi havaların ısınmasıyla birlikte ziyaretçileriyle dolup taştı


Darıca'da bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı, yağışlı havaların ardından kendini gösteren güneşle birlikte ziyaretçi akınına uğradı. Sabahın erken saatlerinden itibaren ziyaretçilerin akınına uğrayan parkın girişinde kuyruk oluştuğu görüldü. Parkı ziyarete gelen vatandaşlar, öğrenciler en çok, timsahlara, ayılara ve penguenlere ilgi gösterdi. Sıcaktan bunalan şempanzelere ise soğuk çay verildi.
 
“Hayvanat Bahçesini herkese tavsiye ederim”
Hayvanat Bahçesini gezmek için İstanbul’dan gelen Efe Akgül isimli öğrenci, “Hayvanat Bahçesi çok güzel. Herkese tavsiye ederim. En çok Jaguarı sevdim. Yeniden gelmek isterim” dedi. Parkı gezen öğrenciler en çok maymunları, aslanları ve timsahları sevdiklerini söylediler. Bir öğrenci ise timsahların hareketsiz duruşunu heykele benzetti.

 
“İstanbul ve Kocaeli bölgesinden çok fazla ziyaretçi geliyor”
Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, “Havalar geç ısındı bu yıl ama ısınmasıyla beraber ziyaretçi sayımız birden artışa geçti. Şuan özellikle hafta içi okul gruplarının ziyaretleri oluyor. Özellikle İstanbul ve Kocaeli bölgesinden çok fazla geliyorlar. Hafta sonları cumartesi günleri okul grupları ile beraber bireysel ziyaretlerde başladı. Pazar günleri ise tamamen bireysel ziyaretçiler parkımızı ziyaret ediyor. Sanayi bölgesi olması sebebiyle birçok fabrikada motivasyon gezisi düzenliyor. Havaların ısınmasıyla yoğun bir talebimiz var. Bu konuda da biz kendi içimizde planlama yaparak düzgün bir hizmet vermeye çabalıyoruz” dedi.

 

 

 
“Biz 365 gün faaliyet gösteren bir alanız”
Parkın giriş ücretlerinden ve giriş çıkış saatleri ile ilgili bilgiler veren Aydın, “Güncel giriş ücretlerimiz yetişkin 32 TL, öğrenci 25 TL, 0-4 yaş arası ise ücretsiz. Engelliler, 65 yaş üstü gibi gruplara da önemli indirimlerimiz var. Biz 365 gün faaliyet gösteren bir alanız. Resmi tatiller dahil 08.30-17.30 saatleri arasında ziyaretçilerimiz parka giriş yapabilirler. Ziyaretçilerimiz içeri girdikten sonra hava kararana kadar gezebilirler. Hayvanat bahçemiz içeride aydınlatması olmayan bir alandır. Çünkü hayvanlar uykuya geçiyorlar, onları rahatsız etmek istemiyoruz. Hava kararması ile birlikte ziyaretçileri güvenlik amaçlı dışarıya çıkarıyoruz” şeklinde konuştu.
 


“Yıllık 450 bin ziyaretçi hedefliyoruz"
Hayvanat Bahçesinde yıllık hedefledikleri ziyaretçi sayısını açıklayan Aydın, “Yıllık hedeflediğimiz ziyaretçi sayımız 420-450 bin arasında ziyaretçiyi tutturmaya çalışacağız. Çünkü burası çok büyük maliyetlerin olduğu bir yer. Bir destek göremeyen bir yer, kar amacı gütmeyen bir yer. Burayı döndürebilmek için bu sayılara ulaşmamız gerekiyor. Buraya gelen insanların bu bilinçle buraya gelip, burada gezip, zaman geçirmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. Öte yandan, sıcaktan bunalan şempanzeler kendileri için hazırlanan soğuk çayları içerken ki halleri ile lemurların güneşlenme keyifleri ilginç görüntüler oluşturdu.
 
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.