19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Darıca Şehidini Uğurladı

Darıca 26.12.2018 - 16:58, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Darıca Şehidini Uğurladı

Iğdır'ın Aralık ilçesinde, askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Uzman Onbaşı Yakup Gitmez bugün Darıca’da son yolculuğuna uğurlandı.

Dün, Iğdır'ın Aralık ilçesinde Kobra tipi zırhlı aracın devrilmesi sonucu Darıca Osmangazi Mahallesi Yağmur Sokak'ta oturan Uzman Onbaşı Yakup Gitmez’in şehit haberi ilçeyi üzüntü boğdu. Darıca şehidi için dün cenaze töreninde kilitlendi. Yaklaşık 6 ay önce göreve başladığı öğrenilen Yakup Gitmez'in cenaze törenine il ve bölge prtokolünün yanısıra vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Yakup Gitmez’in cenazesi dün askeri uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı’na getirildi. Burada yapılan askeri törenin ardından Yakup Gitmez’in Türk Bayrağı'na sarılı naaşı teslim alındı. Yakup Gitmez’in cenazesi daha sonra Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü. SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI Şehidin cenaze töreni dün yoğun bir katılımla Hacı Kemal Destebaşı Camii’nde gerçekleştirildi. Cenaze törenine Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık ve Cemil Yaman, Vali Hüseyin Aksoy, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Darıca Kaymakam Vekili Hasan Gözen, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın, KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Saadet Partisi İl Başkanı Nurettin Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, İlçe Emniyet Müdürü Turhan Aksoy ve binlerce vatandaş katıldı. SLOGANLAR ATILDI Ş ehidin cenaze namazı İl Müftüsü Yusuf Doğan tarafından kıldırıldı. Hacı Kemal Destebaşı Camii’nin avlusuna sığmayan kalabalık cami çevresinde de saf tuttu. Vatandaşlar cami dışında 'Darıca uyuma, şehidine sahip çık', 'Vatan sana canım feda', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı. İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından tören mangası tarafından omuzlara alınan şehidin cenazesi top arabasına kadar taşındı. Tören mangası ve askeri bando eşliğinde cenaze aracına alınan şehidin cenazesi cenaze aracına yüklenerek Darıca Mezarlığı'ndaki şehitlikte son yolculuğuna uğurlandı. ŞEHİTLİKTE AYRICA TÖREN YAPILDI Darıca Mezarlığı içinde konuşlu şehitlikte Şehit askerimiz Gitmez için bir tören daha düzenlendi. Gitmez’in özgeçmişi okunarak tabutunda ki Türk Bayrağı çıkarıldı. Daha sonra ebedi istirahatine defnedileceği yere yine kendisi gibi asker olan kardeşi tarafından yerleştirildi. Şehitlikte ki törene yine protokol ve vatandaşlar büyük katılım gösterilirken Battal Gazi Caddesi trafiğe kapatıldı. Şehit askerimiz Yakup Gitmez ailesinin, yakınlarının ve vatandaşların duaları ile toprağa verildi
Iğdır'ın Aralık ilçesinde, askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Uzman Onbaşı Yakup Gitmez bugün Darıca’da son yolculuğuna uğurlandı.

Dün, Iğdır'ın Aralık ilçesinde Kobra tipi zırhlı aracın devrilmesi sonucu Darıca Osmangazi Mahallesi Yağmur Sokak'ta oturan Uzman Onbaşı Yakup Gitmez’in şehit haberi ilçeyi üzüntü boğdu. Darıca şehidi için dün cenaze töreninde kilitlendi. Yaklaşık 6 ay önce göreve başladığı öğrenilen Yakup Gitmez'in cenaze törenine il ve bölge prtokolünün yanısıra vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Yakup Gitmez’in cenazesi dün askeri uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı’na getirildi. Burada yapılan askeri törenin ardından Yakup Gitmez’in Türk Bayrağı'na sarılı naaşı teslim alındı. Yakup Gitmez’in cenazesi daha sonra Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Şehidin cenaze töreni dün yoğun bir katılımla Hacı Kemal Destebaşı Camii’nde gerçekleştirildi. Cenaze törenine Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık ve Cemil Yaman, Vali Hüseyin Aksoy, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Darıca Kaymakam Vekili Hasan Gözen, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın, KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Saadet Partisi İl Başkanı Nurettin Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, İlçe Emniyet Müdürü Turhan Aksoy ve binlerce vatandaş katıldı.

SLOGANLAR ATILDI Ş

ehidin cenaze namazı İl Müftüsü Yusuf Doğan tarafından kıldırıldı. Hacı Kemal Destebaşı Camii’nin avlusuna sığmayan kalabalık cami çevresinde de saf tuttu. Vatandaşlar cami dışında 'Darıca uyuma, şehidine sahip çık', 'Vatan sana canım feda', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı. İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından tören mangası tarafından omuzlara alınan şehidin cenazesi top arabasına kadar taşındı. Tören mangası ve askeri bando eşliğinde cenaze aracına alınan şehidin cenazesi cenaze aracına yüklenerek Darıca Mezarlığı'ndaki şehitlikte son yolculuğuna uğurlandı.

ŞEHİTLİKTE AYRICA TÖREN YAPILDI

Darıca Mezarlığı içinde konuşlu şehitlikte Şehit askerimiz Gitmez için bir tören daha düzenlendi. Gitmez’in özgeçmişi okunarak tabutunda ki Türk Bayrağı çıkarıldı. Daha sonra ebedi istirahatine defnedileceği yere yine kendisi gibi asker olan kardeşi tarafından yerleştirildi. Şehitlikte ki törene yine protokol ve vatandaşlar büyük katılım gösterilirken Battal Gazi Caddesi trafiğe kapatıldı. Şehit askerimiz Yakup Gitmez ailesinin, yakınlarının ve vatandaşların duaları ile toprağa verildi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.