Darıca Seymen’de 6. Veli Sempozyumu

Darıca 20.02.2018 - 12:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Darıca Seymen’de 6. Veli Sempozyumu

Darıca Seymen Koleji Rehberlik Servisinin düzenlediği 6.Veli Sempozyumu tamamlandı.

Rahmi Seymen Konferans Salonunda gerçekleştirilen Sempozyuma; Aliye Horuz Ürpekli, Klinik Psikolog Gizem Sezgiç Sakarya, Konak Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Recep Çetin, Rehber Öğretmeni Gamze Yener ve Gülnar Hüsnüoğlu ile veliler katılım sağladı. Kocaeli’nde ilk kez Özel Seymen Eğitim Kurumları tarafından uygulanan bu yıl altıncısı düzenlenen veli sempozyumu, konusunda uzman eğitimciler tarafından dört ana oturumda tamamlandı. GERÇEK YAŞAM ÖYKÜLERİ İlk oturumda Aliye Horuz Ürpekli’nin anlatımı ile ‘Anne Babalar Ne Söyler Çocuklar Ne Anlar’ ile ilgili konularda katılımcılar bilgilendirildi. Gerçek yaşam öykülerinden yola çıkarak günümüz çocukluğu ve yetişkinlerin çocukluğunun karşılaştırılması ile katılımcılara yeni bir ufuk açtıran 1. Oturum katılımcılar tarafından beğeni ile karşılandı. Sempozyumun ikinci oturumunda Klinik Psikolog Gizem Sezgiç Sakarya tarafından ‘Okul Çağındaki Çocuk İle Anlaşmak’ konulu seminer düzenlendi. ÇOCUK HASTALIKLARI KONUŞULDU Üçüncü oturumda Konak Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Recep Çetin ‘Çocuklarda Sık Görülen Hastalıklar konulu seminerinde hastalıklar hakkında faydalı bilgilendirmeler yaparak doğru bilenen yanlışlar hakkında aydınlatıcı bilgileri katılımcılar ile paylaştı. Son oturumda Rehber Öğretmeni Gamze Yener ve Gülnar Hüsnüoğlu   ‘Metaforlar Ne Söyler’  konulu veli atölyesini gerçekleştirdi. SERTİFİKA VERİLDİ Atölye başlangıcında Rehber Öğretmeni Gamze Yener tarafından İletişim de bir bütünün parçası olabilme olayı veya nesneleri analiz ederek doğru iş bölümü ile yaratıcı düşünmeyi besleyen ‘Makine Oyunu‘  ve ‘Sırtımdaki Mesaj ‘ adlı oyunlar oynatıldı. Keyifli bir girişin ardından ikinci bölümde Rehber Öğretmeni Gülnar Hüsnüoğlu rehberlik görüşmelerinde kullanılan kısa süreli çözüm odaklı terapi yöntemleri ve metaforların bireysel görüşmelerde kullanımı hakkında kısaca bilgilendirme yaptı. Uzman katılımcılara okul idaresi tarafından TEMA Vakfı Fidan Bağış Sertifikaları takdim edilirken, katılan velilerimize katılımlarından dolayı teşekkür edildi.
Darıca Seymen Koleji Rehberlik Servisinin düzenlediği 6.Veli Sempozyumu tamamlandı.

Rahmi Seymen Konferans Salonunda gerçekleştirilen Sempozyuma; Aliye Horuz Ürpekli, Klinik Psikolog Gizem Sezgiç Sakarya, Konak Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Recep Çetin, Rehber Öğretmeni Gamze Yener ve Gülnar Hüsnüoğlu ile veliler katılım sağladı. Kocaeli’nde ilk kez Özel Seymen Eğitim Kurumları tarafından uygulanan bu yıl altıncısı düzenlenen veli sempozyumu, konusunda uzman eğitimciler tarafından dört ana oturumda tamamlandı.

GERÇEK YAŞAM ÖYKÜLERİ

İlk oturumda Aliye Horuz Ürpekli’nin anlatımı ile ‘Anne Babalar Ne Söyler Çocuklar Ne Anlar’ ile ilgili konularda katılımcılar bilgilendirildi. Gerçek yaşam öykülerinden yola çıkarak günümüz çocukluğu ve yetişkinlerin çocukluğunun karşılaştırılması ile katılımcılara yeni bir ufuk açtıran 1. Oturum katılımcılar tarafından beğeni ile karşılandı. Sempozyumun ikinci oturumunda Klinik Psikolog Gizem Sezgiç Sakarya tarafından ‘Okul Çağındaki Çocuk İle Anlaşmak’ konulu seminer düzenlendi.

ÇOCUK HASTALIKLARI KONUŞULDU

Üçüncü oturumda Konak Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Recep Çetin ‘Çocuklarda Sık Görülen Hastalıklar konulu seminerinde hastalıklar hakkında faydalı bilgilendirmeler yaparak doğru bilenen yanlışlar hakkında aydınlatıcı bilgileri katılımcılar ile paylaştı. Son oturumda Rehber Öğretmeni Gamze Yener ve Gülnar Hüsnüoğlu   ‘Metaforlar Ne Söyler’  konulu veli atölyesini gerçekleştirdi.

SERTİFİKA VERİLDİ

Atölye başlangıcında Rehber Öğretmeni Gamze Yener tarafından İletişim de bir bütünün parçası olabilme olayı veya nesneleri analiz ederek doğru iş bölümü ile yaratıcı düşünmeyi besleyen ‘Makine Oyunu‘  ve ‘Sırtımdaki Mesaj ‘ adlı oyunlar oynatıldı. Keyifli bir girişin ardından ikinci bölümde Rehber Öğretmeni Gülnar Hüsnüoğlu rehberlik görüşmelerinde kullanılan kısa süreli çözüm odaklı terapi yöntemleri ve metaforların bireysel görüşmelerde kullanımı hakkında kısaca bilgilendirme yaptı. Uzman katılımcılara okul idaresi tarafından TEMA Vakfı Fidan Bağış Sertifikaları takdim edilirken, katılan velilerimize katılımlarından dolayı teşekkür edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.