Darıca stadı Cuma namazına açılsın!

Darıca 05.06.2020 - 15:32, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Darıca stadı Cuma namazına açılsın!

Darıca İyi Parti eski İlçe Başkanı Özer Yıldız Darıca’da Cuma namazlarının Darıca 15 Temmuz Şehir Stadı’nda kılınması için Darıca Kaymakamı Ömer Karaman’a çağrıda bulundu.  Corona virüsü salgını tedbirleri kapsamında 16 Mart'ta ibadete kapatılan camilerde ilk olarak 29 Mayıs Cuma günü namaz kılındı. Darıca’da da birçok şehirde olduğu gibi cami avlularında namaz kılındı. Darıca İyi Parti eski İlçe Başkanı Özer Yıldız da yazılı bir açıklamada yaparak Cuma namazlarının Darıca 15 Temmuz Şehir Stadı’nda kılınması için Darıca Kaymakamı Ömer Karaman’a çağrıda bulundu.  İNSAN SAĞLIĞI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ  Yıldız açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Değerli Darıcalı hemşerilerim, öncelikle bütün İslam alemine ve Darıca halkına hayırlı cumalar diliyorum; Cumanız mübarek olsun. Çok kıymetli Darıcalılar biliyorsunuz, Camilerimiz korona virüsü nedeni ile üzün süredir kapalı kaldı. Devletimizin ve Diyanet İşleri Bakanımızın kararıydı ve böylede olması gerekiyordu. Çünkü insan sağlığı her şeyden önemli, virüsün yayılmaması için bu gibi tedbirlerin alınması gerekiyordu. NAMAZIN YOLLARDA KILINMASI DOĞRU DEĞİL Şimdi ise yaklaşık iki haftadır Cuma namazlarının kılınması için esneklik yapılarak ve tedbirler alınarak Cuma namazları dışarıda ve Camilerin bahçesinde sosyal mesafeyi koruyarak ve herkes kendi seccadesini getirmek kaydı ile Cuma namazları kılınabilir. Kendi bölgemden yani Darıca’da yapmış olduğum araştırmalara göre çoğu Camilerin ibadet edecek doğru dürüst bahçeleri yok, yollarda Cuma namazları kılınıyor, bu da doğru olmuyor. STAD CUMA NAMAZI İÇİN AÇILSIN Buradan bir öneride bulunmak istiyorum, bildiğim kadarı ile bütün ilçelerin kendilerine ait futbol sahaları var, Sayın Kaymakamımızın izni ile Müftülüğümüzün organizesi ve Belediye Başkanının destekleri ile futbol sahalarının Cuma günleri Cuma namazlarını kılmak ve toplu olarak ibadet etmek için (Cuma namazlarının da amacı mümin ve Müslümanların toplu olarak ibadet etmeleri değil midir.) açabilirler. Buradan Sayın Kaymakam Ömer Karaman beyin bu konu hakkında Darıca futbol sahasının Cuma günleri Cuma namazı için ibadet haneye açılmasını talep ediyor ve saygılarımı sunuyorum.”

Darıca İyi Parti eski İlçe Başkanı Özer Yıldız Darıca’da Cuma namazlarının Darıca 15 Temmuz Şehir Stadı’nda kılınması için Darıca Kaymakamı Ömer Karaman’a çağrıda bulundu. 
Corona virüsü salgını tedbirleri kapsamında 16 Mart'ta ibadete kapatılan camilerde ilk olarak 29 Mayıs Cuma günü namaz kılındı. Darıca’da da birçok şehirde olduğu gibi cami avlularında namaz kılındı. Darıca İyi Parti eski İlçe Başkanı Özer Yıldız da yazılı bir açıklamada yaparak Cuma namazlarının Darıca 15 Temmuz Şehir Stadı’nda kılınması için Darıca Kaymakamı Ömer Karaman’a çağrıda bulundu. 


İNSAN SAĞLIĞI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ 
Yıldız açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Değerli Darıcalı hemşerilerim, öncelikle bütün İslam alemine ve Darıca halkına hayırlı cumalar diliyorum; Cumanız mübarek olsun. Çok kıymetli Darıcalılar biliyorsunuz, Camilerimiz korona virüsü nedeni ile üzün süredir kapalı kaldı. Devletimizin ve Diyanet İşleri Bakanımızın kararıydı ve böylede olması gerekiyordu. Çünkü insan sağlığı her şeyden önemli, virüsün yayılmaması için bu gibi tedbirlerin alınması gerekiyordu.


NAMAZIN YOLLARDA KILINMASI DOĞRU DEĞİL
Şimdi ise yaklaşık iki haftadır Cuma namazlarının kılınması için esneklik yapılarak ve tedbirler alınarak Cuma namazları dışarıda ve Camilerin bahçesinde sosyal mesafeyi koruyarak ve herkes kendi seccadesini getirmek kaydı ile Cuma namazları kılınabilir. Kendi bölgemden yani Darıca’da yapmış olduğum araştırmalara göre çoğu Camilerin ibadet edecek doğru dürüst bahçeleri yok, yollarda Cuma namazları kılınıyor, bu da doğru olmuyor.


STAD CUMA NAMAZI İÇİN AÇILSIN
Buradan bir öneride bulunmak istiyorum, bildiğim kadarı ile bütün ilçelerin kendilerine ait futbol sahaları var, Sayın Kaymakamımızın izni ile Müftülüğümüzün organizesi ve Belediye Başkanının destekleri ile futbol sahalarının Cuma günleri Cuma namazlarını kılmak ve toplu olarak ibadet etmek için (Cuma namazlarının da amacı mümin ve Müslümanların toplu olarak ibadet etmeleri değil midir.) açabilirler. Buradan Sayın Kaymakam Ömer Karaman beyin bu konu hakkında Darıca futbol sahasının Cuma günleri Cuma namazı için ibadet haneye açılmasını talep ediyor ve saygılarımı sunuyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.