Darıcalı çocuklara doğada eğitim

Darıca 03.10.2020 - 11:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Darıcalı çocuklara doğada eğitim

TÜBİTAK’tan hibe almaya hak kazanan 'Orman Öğretiyor Ben Keşfediyorum'  isimli projenin ilk aşaması Darıca’da gerçekleştirildi. 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı kapsamında Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hazırlanarak TÜBİTAK’tan hibe almaya hak kazanan 'Orman Öğretiyor Ben Keşfediyorum'  isimli projenin ilk aşaması Öğretmen Eğitimi 15-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi. Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı kapsamında 48-66 aylık erken çocukluk dönemi çocuklarının doğaya karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlamak ve doğal yaşama ilişkin farkındalıklarını arttırarak eğitime entegre edilecek. Hazırlanan projenin hedef kitlesini Darıca’da görev yapan okul öncesi öğretmenleri ve okul öncesi eğitim kurumunda öğrenim gören çocuklar oluşturmakta. Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü programla ilgili şu ifadeleri kullandı “Covid-19 pandemi sürecindeki risk yönetimi göz önüne alındığında, doğada yapılacak olan çalışmaların bu süreci gerçekleştirmek adına sağlayacağı avantajın da önemi büyüktür.” İLK GÜN TEORİK EĞİTİMLE BAŞLADI Eğitimin ilk günü Özgül Amasyalı Çok Amaçlı Salonunda Eğitici eğitmeni Leyla Aribas Stahlschmidt tarafından verilen teorik eğitimle başladı. Eğitimin ikinci günü Yetkinlik Atölyesinde uygulamalı olarak materyal geliştirme çalışmalarıyla devam etti. Öğretmenler atölyede farklı üretim alet ve makineleri ile ahşap tabiat günlüğü tasarlayarak günü tamamladı. Katılımcılar eğitimin son günü ise Darıca Millet Bahçesinin yapılandırılmamış alanında doğada dikkat ve odaklanma konularına yönelik örnekler tanıtılarak, doğada dil gelişimi, doğada sanat ve doğada matematik etkinliklerine yönelik saha çalışmaları gerçekleştirildi. Eğitim sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz tarafından öğretmenlere katılım sertifikaları verilerek eğitmen Leyla Öğretmene plaket takdim edildi. “ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ”  Projenin devamı niteliğinde ise eğitim alan öğretmenlerin Covid-19 pandemi süreci de göz önüne alınarak yapacağı ön hazırlık çalışmaları eşliğinde öğrencileri ile birlikte yapılandırılmamış doğa ortamında saha çalışması yapmaları sağlanacağı belirtildi. Tüm saha çalışmalarının ardından ise üretilen materyaller ve etkinlikler yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında sergilenecek ve proje sonunda ilçedeki tüm Okul Öncesi öğretmenlere proje süreci ve çıktılarının aktarılacağı bir seminer verilecek. Proje kapsamında öğretmenlerin emeklerinin büyük olduğunu dile getiren Müdür Oğuz “Emeği geçen proje ekibimize ve katılım sağlayan öğretmenlerimize teşekkür ederiz” dedi.  

TÜBİTAK’tan hibe almaya hak kazanan 'Orman Öğretiyor Ben Keşfediyorum'  isimli projenin ilk aşaması Darıca’da gerçekleştirildi.

4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı kapsamında Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hazırlanarak TÜBİTAK’tan hibe almaya hak kazanan 'Orman Öğretiyor Ben Keşfediyorum'  isimli projenin ilk aşaması Öğretmen Eğitimi 15-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi. Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı kapsamında 48-66 aylık erken çocukluk dönemi çocuklarının doğaya karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlamak ve doğal yaşama ilişkin farkındalıklarını arttırarak eğitime entegre edilecek. Hazırlanan projenin hedef kitlesini Darıca’da görev yapan okul öncesi öğretmenleri ve okul öncesi eğitim kurumunda öğrenim gören çocuklar oluşturmakta. Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü programla ilgili şu ifadeleri kullandı “Covid-19 pandemi sürecindeki risk yönetimi göz önüne alındığında, doğada yapılacak olan çalışmaların bu süreci gerçekleştirmek adına sağlayacağı avantajın da önemi büyüktür.”

İLK GÜN TEORİK EĞİTİMLE BAŞLADI

Eğitimin ilk günü Özgül Amasyalı Çok Amaçlı Salonunda Eğitici eğitmeni Leyla Aribas Stahlschmidt tarafından verilen teorik eğitimle başladı. Eğitimin ikinci günü Yetkinlik Atölyesinde uygulamalı olarak materyal geliştirme çalışmalarıyla devam etti. Öğretmenler atölyede farklı üretim alet ve makineleri ile ahşap tabiat günlüğü tasarlayarak günü tamamladı. Katılımcılar eğitimin son günü ise Darıca Millet Bahçesinin yapılandırılmamış alanında doğada dikkat ve odaklanma konularına yönelik örnekler tanıtılarak, doğada dil gelişimi, doğada sanat ve doğada matematik etkinliklerine yönelik saha çalışmaları gerçekleştirildi. Eğitim sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz tarafından öğretmenlere katılım sertifikaları verilerek eğitmen Leyla Öğretmene plaket takdim edildi.

“ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ”

 Projenin devamı niteliğinde ise eğitim alan öğretmenlerin Covid-19 pandemi süreci de göz önüne alınarak yapacağı ön hazırlık çalışmaları eşliğinde öğrencileri ile birlikte yapılandırılmamış doğa ortamında saha çalışması yapmaları sağlanacağı belirtildi. Tüm saha çalışmalarının ardından ise üretilen materyaller ve etkinlikler yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında sergilenecek ve proje sonunda ilçedeki tüm Okul Öncesi öğretmenlere proje süreci ve çıktılarının aktarılacağı bir seminer verilecek. Proje kapsamında öğretmenlerin emeklerinin büyük olduğunu dile getiren Müdür Oğuz “Emeği geçen proje ekibimize ve katılım sağlayan öğretmenlerimize teşekkür ederiz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Mustafa
(05.04.2022 16:29 - #72621)
Nxkdbdısnss
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.