Darıcalı çocuklara sağlık eğitimi!

Darıca 26.07.2019 - 08:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Darıcalı çocuklara sağlık eğitimi!

Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilere ağız ve diş sağlığı eğitimi hakkında bilgiler verilmeye devam ediyor.

Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada Sağlıklı Nesiller etkinliklerinin bu haftaki adresleri İrşat Kız Kuran Kursu, Sümeyye Hatun Kız Kuran Kursu, Ravza Kız Kuran Kursu, Baylan Kız Kuran Kursu, Uluçınar Kız Kuran Kursu, Erenler Kız Kuran Kursu, Yeşil İrfaniye Kız Kuran Kursu, Fevzi Çakmak Kız Kuran Kursu, Kazım Karabekir Kız Kuran Kursu, Feride Anne Kız Kuran Kursu, Şehit Polis Edip Zengin Kız Kuran Kursu, Baylan Kız Kuran Kursları oldu. AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EĞİTİMLERİ VERİLDİ Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü personellerinden Diş Hekimi Seval Rezan Durğun, Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Elena Yaşar ve Eğitim Hemşiresi Aylin Yeşilyurt tarafından öğrencilere rutin Ağız ve Diş muayeneleri yapıldı ve düzenli aralıklara diş kontrollerinin yaptırmaları istendi, dişlerinde problemi olan öğrencilerin ise Diş hekimlerine başvurmaları istendi. Çocuklara ağız ve diş sağlığı hakkında verilen eğitimin sonunda diş fırçası, diş macunu ve el broşürleri dağıtıldı. SAĞLIK OKURYAZARLIĞININ ARTTIRILMASI HEDEFLENİYOR Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu yaptığı açıklamada, “İlçemizde Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı camilerde açılmış olan Yaz Kur’an Kurslarında, hedef kitlesi 7-12 yaş grubu çocuklarımıza Müdürlüğümüz tarafından “Sağlıklı Beslenme, Sağlıklı Su Tüketimi, Ağız ve Diş Sağlığı, Sağlıklı Yaşam için Hijyen Kuralları” konularını içeren etkinlikler düzenliyoruz” dedi. Yaz dönemi boyunca yapılacak olan etkinlikler ile çocuklarda sağlık okuryazarlığının artırılması hedeflendiği belirtildi. 
Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilere ağız ve diş sağlığı eğitimi hakkında bilgiler verilmeye devam ediyor.

Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada Sağlıklı Nesiller etkinliklerinin bu haftaki adresleri İrşat Kız Kuran Kursu, Sümeyye Hatun Kız Kuran Kursu, Ravza Kız Kuran Kursu, Baylan Kız Kuran Kursu, Uluçınar Kız Kuran Kursu, Erenler Kız Kuran Kursu, Yeşil İrfaniye Kız Kuran Kursu, Fevzi Çakmak Kız Kuran Kursu, Kazım Karabekir Kız Kuran Kursu, Feride Anne Kız Kuran Kursu, Şehit Polis Edip Zengin Kız Kuran Kursu, Baylan Kız Kuran Kursları oldu.

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EĞİTİMLERİ VERİLDİ

Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü personellerinden Diş Hekimi Seval Rezan Durğun, Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Elena Yaşar ve Eğitim Hemşiresi Aylin Yeşilyurt tarafından öğrencilere rutin Ağız ve Diş muayeneleri yapıldı ve düzenli aralıklara diş kontrollerinin yaptırmaları istendi, dişlerinde problemi olan öğrencilerin ise Diş hekimlerine başvurmaları istendi. Çocuklara ağız ve diş sağlığı hakkında verilen eğitimin sonunda diş fırçası, diş macunu ve el broşürleri dağıtıldı.

SAĞLIK OKURYAZARLIĞININ ARTTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu yaptığı açıklamada, “İlçemizde Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı camilerde açılmış olan Yaz Kur’an Kurslarında, hedef kitlesi 7-12 yaş grubu çocuklarımıza Müdürlüğümüz tarafından “Sağlıklı Beslenme, Sağlıklı Su Tüketimi, Ağız ve Diş Sağlığı, Sağlıklı Yaşam için Hijyen Kuralları” konularını içeren etkinlikler düzenliyoruz” dedi. Yaz dönemi boyunca yapılacak olan etkinlikler ile çocuklarda sağlık okuryazarlığının artırılması hedeflendiği belirtildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.