Deprem Riski Elektronik Ortamda Sorgulanacak

20.03.2018 - 09:37, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Deprem Riski Elektronik Ortamda Sorgulanacak

Soy ağacından sonra Türkiye'nin yenilenen deprem haritası da elektronik ortama aktarıldı. Oturduğu semtin deprem riskini öğrenmek isteyenler, adres bilgilerini girerek sorgulama yapabilecek.Soyağacı ve mirasın ardından Türkiye'nin yenilenen deprem haritası da elektronik ortama aktarıldı. Oturduğu semtin deprem riskini öğrenmek isteyen vatandaşlar, "https://tdth.afad.gov.tr" adresinden koordinat ve adres bilgilerini girerek sorgulama yapabilecek. Ancak sabah saatleri olmasına rağmen vatandaşın yoğun ilgisinden dolayı ilgili internet sayfası zaman zaman açılmıyor ya da harita açılsa da deprem bilgileri haritaya tam olarak yansımıyor. RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI En son 1996 yılında hazırlanan Türkiye'nin deprem tehlike haritası güncellenerek önceki gün Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. AFAD'ın koordinasyonunda ODTÜ, Boğaziçi, Akdeniz, Çukurova, Sakarya Üniversiteleri ve Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü ile birlikte hazırlanan yeni haritayla, riskdeğerlendirmesi sadece fay hattına göre değil, zemin yapısı da göz önünde bulundurularak yapıldı. Riski belirtmek için kullanılan 1., 2. derece şeklindeki sistem kalktı, yerini Avrupa ve Amerika'da yıllardır uygulanan "ivme" yöntemi aldı.

Soy ağacından sonra Türkiye'nin yenilenen deprem haritası da elektronik ortama aktarıldı. Oturduğu semtin deprem riskini öğrenmek isteyenler, adres bilgilerini girerek sorgulama yapabilecek.Soyağacı ve mirasın ardından Türkiye'nin yenilenen deprem haritası da elektronik ortama aktarıldı. Oturduğu semtin deprem riskini öğrenmek isteyen vatandaşlar, "https://tdth.afad.gov.tr" adresinden koordinat ve adres bilgilerini girerek sorgulama yapabilecek. Ancak sabah saatleri olmasına rağmen vatandaşın yoğun ilgisinden dolayı ilgili internet sayfası zaman zaman açılmıyor ya da harita açılsa da deprem bilgileri haritaya tam olarak yansımıyor.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

En son 1996 yılında hazırlanan Türkiye'nin deprem tehlike haritası güncellenerek önceki gün Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. AFAD'ın koordinasyonunda ODTÜ, Boğaziçi, Akdeniz, Çukurova, Sakarya Üniversiteleri ve Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü ile birlikte hazırlanan yeni haritayla, riskdeğerlendirmesi sadece fay hattına göre değil, zemin yapısı da göz önünde bulundurularak yapıldı. Riski belirtmek için kullanılan 1., 2. derece şeklindeki sistem kalktı, yerini Avrupa ve Amerika'da yıllardır uygulanan "ivme" yöntemi aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.