Depremden sonra Kocaeli'nde evler boşaltılıyor!

Kocaeli 29.09.2019 - 12:44, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Depremden sonra Kocaeli'nde evler boşaltılıyor!

Kocaeli’de 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ni gören eski binalarda oturanlar, özellikle de kiracılar, son günlerde yaşanan depremlerin ardından oturdukları evleri boşaltmaya başladı. 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde binlerce bina, binlerce vatandaşı yaşamdan kopardı. Malzemeden çalan, insan canına değil, cebine girecek paraya önem veren müteahhitlerin yaptığı evler, yerle bir oldu asrın felaketinde. Kenti yönetenler ise yıllarca, depremin yıl dönümlerinde “Unutmayacağız, unutturmayacağız” sloganıyla karşımıza çıktı. Ancak kentin pek çok noktasında orta ve ağır hasarlı binaların hala ayakta kaldığı görülmekte. Öyle ki bu binaların içinde insanlar oturuyor. Pek çoğunda binaların durumunda bihaber olan kiracılar mevcut. Kayıt altındaki bu binaların yanı sıra, deprem görmüş eski binaların da akıbetinin ne olduğu belli değil. Hasar aldılar mı, olası depreme dayanacak güçteler mi bilinmiyor. Depremin üzerinden 20 yıl geçti ve biz her ne kadar “Unutmayacağız” desek de unuttuk depremin yıkıcılığını. Depremde yıkılma ihtimali olup olmadığını bilmediğimiz evleri kiraladık ya da daha ucuz diye satın aldık. Ancak deprem, bir şekilde yine kendini hatırlattı geçtiğimiz günlerde. Hal böyle olunca da özellikle eski binalarda oturan vatandaşlar tedirgin oldu.  ESKİ BİNALAR BOŞALIYOR Şu sıralar emlak piyasasında eski binaların satışa hızla çıkarıldığı ya da kiracıların bu evleri boşalttığı görülüyor. İnsanlar, alelacele deprem görmemiş ve az katlı binalara yöneliyor. Eski, deprem görmüş yüksek katlı binalarda oturan pek çok kiracı, oturdukları dairelerden çıkmaya başladı. İstanbul Silivri’de meydana gelen ve bugün de Yalova ile Marmaris’te süren depremlerin, bu süreci daha da hızlandırması bekleniyor. Durumu olmayanlar, sözleşmesi sürenler ise bu binalarda tedirgin bir şekilde oturmaya devam ediyor.

Kocaeli’de 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ni gören eski binalarda oturanlar, özellikle de kiracılar, son günlerde yaşanan depremlerin ardından oturdukları evleri boşaltmaya başladı.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde binlerce bina, binlerce vatandaşı yaşamdan kopardı. Malzemeden çalan, insan canına değil, cebine girecek paraya önem veren müteahhitlerin yaptığı evler, yerle bir oldu asrın felaketinde. Kenti yönetenler ise yıllarca, depremin yıl dönümlerinde “Unutmayacağız, unutturmayacağız” sloganıyla karşımıza çıktı. Ancak kentin pek çok noktasında orta ve ağır hasarlı binaların hala ayakta kaldığı görülmekte. Öyle ki bu binaların içinde insanlar oturuyor. Pek çoğunda binaların durumunda bihaber olan kiracılar mevcut. Kayıt altındaki bu binaların yanı sıra, deprem görmüş eski binaların da akıbetinin ne olduğu belli değil. Hasar aldılar mı, olası depreme dayanacak güçteler mi bilinmiyor. Depremin üzerinden 20 yıl geçti ve biz her ne kadar “Unutmayacağız” desek de unuttuk depremin yıkıcılığını. Depremde yıkılma ihtimali olup olmadığını bilmediğimiz evleri kiraladık ya da daha ucuz diye satın aldık. Ancak deprem, bir şekilde yine kendini hatırlattı geçtiğimiz günlerde. Hal böyle olunca da özellikle eski binalarda oturan vatandaşlar tedirgin oldu. 

ESKİ BİNALAR BOŞALIYOR

Şu sıralar emlak piyasasında eski binaların satışa hızla çıkarıldığı ya da kiracıların bu evleri boşalttığı görülüyor. İnsanlar, alelacele deprem görmemiş ve az katlı binalara yöneliyor. Eski, deprem görmüş yüksek katlı binalarda oturan pek çok kiracı, oturdukları dairelerden çıkmaya başladı. İstanbul Silivri’de meydana gelen ve bugün de Yalova ile Marmaris’te süren depremlerin, bu süreci daha da hızlandırması bekleniyor. Durumu olmayanlar, sözleşmesi sürenler ise bu binalarda tedirgin bir şekilde oturmaya devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.