19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Derelioğlu, liglerin başlama tarihini açıkladı!

Spor 24.04.2020 - 11:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Derelioğlu, liglerin başlama tarihini açıkladı!

Türk futbolunun unutulmaz futbolcusu, teknik direktör Oktay Derelioğlu karantina günlerinde gazetemize çok özel açıklamalarda bulundu. Geçen sezon temsilcimiz Darıca Gençlerbirliği’ni de çalıştıran başarılı teknik adam, evinde geçirdiği günleri Hedef Gazetesi’ne anlattı. Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor’un yanı sıra Avrupa’da attığı gollerle adı Türk futbol tarihine altın harflerle kazınan eski milli futbolcu Oktay Derelioğlu,  Amedspor’un başında teknik direktörlük kariyerini sürdürüyor. Koronavirüs salgını nedeniyle insanların eve kapanmak zorunda olması hakkında düşüncelerini paylaşan Derelioğlu, “Hepimizin bu süreçten önemli dersler çıkarması gerek. Paran olabilir ancak yaşayacak bir dünya bulamazsın. Tıpkı buna benzer bir dönem yaşıyoruz.  Sağlığın ve özgürlüğün ne denli önemli olduğunu anlamalıyız. Ben bunları aileme ve yakın çevreme dilim döndüğünce anlatmaya çalışıyorum. Doğa da, insanlığa bir şey anlatıyor ama anlayabilene…” LİGLER HAZİRAN’DA BAŞLAYABİLİR Hayatın normale dönmeden liglerin başlamasının doğru olmayacağını belirten Oktay Derelioğlu, “Liglerin başlangıç tarihi açıklanmadan topbaşı yapmak doğru değil. Eğer takvim açıklanırsa, her şeyin normale döndüğünün işaretidir. Liglerin Haziran’ın ortasında başlayacağı ön görülüyor. Eğer böyle olursa 5-10 Mayıs’ta antrenmanlara başlamamız gerekir. Takımların en az 40 günlük bir hazırlık süreci geçirmesi gerek” BİREYSEL ÇALIŞMALARIN FAYDASI YÜZDE 20 Bireysel antrenmanların futbolcuya sadece 20’lik bir faydası olduğunu savunan Derelioğlu, takım çalışmasının önemine vurgu yaptı. “Biz de oyuncularımıza özel olarak bireysel programlar verdik. Ancak bu programlar sadece vücudu kuvvetlendirmeye yönelik. Bireysel çalışmayı düzenli yapmak, oyuncunun tam anlamıyla kendisini hazır tuttuğu anlamına gelmez” EVDE İZLENMEDİK FİLM BIRAKMADIM Karantina günlerinde ‘Evde Kal’ çağrısına uyduğunu dile getiren Teknik Direktör Oktay Derelioğlu, bol bol çocuklarıyla vakit geçirdiğini ifade etti. Derelioğlu,” Bu süreçte izlenmedik film bırakmadım diyebilirim. Çocuklar ile vakit geçirmek güzel. Onun dışında kalan 6 maçımız üzerinde çalışmalar yapıyorum. Ligi bitirebildiğimiz en iyi noktada tamamlayarak gelecek sezona bakmak istiyoruz” DARICA BENİM İÇİN ÖZEL Geçen sezon Darıca Gençlerbirliği’nde yaşadığı süreç ile ilgili konuşan Oktay Hoca, “Gerçekten iyi bir sinerji yakalamıştık. Beklenmedik gelişmeler nedeniyle takım devre arasında dağılmak zorunda kaldı. Darıca’ya büyük hedefler ile gelmiştik ancak gerçekleştirmek kısmet olmadı. Darıca, kulüp yapısıyla, tesisleriyle ve marka değeri ile potansiyeli yüksek bir kulüp. Darıca G.B’nin en iyi yerde olmasını diliyorum. Çünkü Darıca’nın gönlümde özel bir yeri var” ifadelerini kullandı. Oktay Hoca, Darıca’da görev yaptığı dönemde kazanılan bir maç sonunda sevincini böyle yaşamıştı.   Oktay Derelioğlu, Beşiktaş formasıyla büyük başarılara imza atmıştı. 3 büyükte forma giyen Derelioğlu, Fenerbahçe’de de görev yaptı.  

Türk futbolunun unutulmaz futbolcusu, teknik direktör Oktay Derelioğlu karantina günlerinde gazetemize çok özel açıklamalarda bulundu. Geçen sezon temsilcimiz Darıca Gençlerbirliği’ni de çalıştıran başarılı teknik adam, evinde geçirdiği günleri Hedef Gazetesi’ne anlattı.

Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor’un yanı sıra Avrupa’da attığı gollerle adı Türk futbol tarihine altın harflerle kazınan eski milli futbolcu Oktay Derelioğlu,  Amedspor’un başında teknik direktörlük kariyerini sürdürüyor. Koronavirüs salgını nedeniyle insanların eve kapanmak zorunda olması hakkında düşüncelerini paylaşan Derelioğlu, “Hepimizin bu süreçten önemli dersler çıkarması gerek. Paran olabilir ancak yaşayacak bir dünya bulamazsın. Tıpkı buna benzer bir dönem yaşıyoruz.  Sağlığın ve özgürlüğün ne denli önemli olduğunu anlamalıyız. Ben bunları aileme ve yakın çevreme dilim döndüğünce anlatmaya çalışıyorum. Doğa da, insanlığa bir şey anlatıyor ama anlayabilene…”

LİGLER HAZİRAN’DA BAŞLAYABİLİR

Hayatın normale dönmeden liglerin başlamasının doğru olmayacağını belirten Oktay Derelioğlu, “Liglerin başlangıç tarihi açıklanmadan topbaşı yapmak doğru değil. Eğer takvim açıklanırsa, her şeyin normale döndüğünün işaretidir. Liglerin Haziran’ın ortasında başlayacağı ön görülüyor. Eğer böyle olursa 5-10 Mayıs’ta antrenmanlara başlamamız gerekir. Takımların en az 40 günlük bir hazırlık süreci geçirmesi gerek”

BİREYSEL ÇALIŞMALARIN FAYDASI YÜZDE 20

Bireysel antrenmanların futbolcuya sadece 20’lik bir faydası olduğunu savunan Derelioğlu, takım çalışmasının önemine vurgu yaptı. “Biz de oyuncularımıza özel olarak bireysel programlar verdik. Ancak bu programlar sadece vücudu kuvvetlendirmeye yönelik. Bireysel çalışmayı düzenli yapmak, oyuncunun tam anlamıyla kendisini hazır tuttuğu anlamına gelmez”

EVDE İZLENMEDİK FİLM BIRAKMADIM

Karantina günlerinde ‘Evde Kal’ çağrısına uyduğunu dile getiren Teknik Direktör Oktay Derelioğlu, bol bol çocuklarıyla vakit geçirdiğini ifade etti. Derelioğlu,” Bu süreçte izlenmedik film bırakmadım diyebilirim. Çocuklar ile vakit geçirmek güzel. Onun dışında kalan 6 maçımız üzerinde çalışmalar yapıyorum. Ligi bitirebildiğimiz en iyi noktada tamamlayarak gelecek sezona bakmak istiyoruz”

DARICA BENİM İÇİN ÖZEL

Geçen sezon Darıca Gençlerbirliği’nde yaşadığı süreç ile ilgili konuşan Oktay Hoca, “Gerçekten iyi bir sinerji yakalamıştık. Beklenmedik gelişmeler nedeniyle takım devre arasında dağılmak zorunda kaldı. Darıca’ya büyük hedefler ile gelmiştik ancak gerçekleştirmek kısmet olmadı. Darıca, kulüp yapısıyla, tesisleriyle ve marka değeri ile potansiyeli yüksek bir kulüp. Darıca G.B’nin en iyi yerde olmasını diliyorum. Çünkü Darıca’nın gönlümde özel bir yeri var” ifadelerini kullandı.

Oktay Hoca, Darıca’da görev yaptığı dönemde kazanılan bir maç sonunda sevincini böyle yaşamıştı.

 

Oktay Derelioğlu, Beşiktaş formasıyla büyük başarılara imza atmıştı.

3 büyükte forma giyen Derelioğlu, Fenerbahçe’de de görev yaptı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.