Dev Holdingde Miras Kavgası İddiası

Dilovası 08.01.2018 - 12:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Dev Holdingde Miras Kavgası İddiası

Dünyanın 28 ülkesinde 11 ayrı sektörde faaliyet gösteren ve yaklaşık 10 bin çalışanı bulunan Yıldırım Holding'te iddialara göre; miras kavgası çıktı.

Dilovası Kömürcüler OSB'nin başkanlığını yapan, Yılport Liman İşletmelerinin sahibi olan ve aynı zamanda Gebze Teknik Eğitim ve Araştırma Vakfı Mütevelli Heyeti'nde yer alan Mehmet Yıldırım hayatını kaybedince iki çocuğu malların tespiti ve hisse devirleri için dava açtı. Ali Rıza, Yüksel ve Mehmet Yıldırım kardeşler tarafından yönetilen şirkette Başkan Vekili ve COO’su Mehmet Yıldırım hayatını kaybedince iki çocuğu Hüseyin Can ve Sahra Cansu Yıldırım, kendilerine ait malların tespiti ve hisse devirleri için Gebze Sulh Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı. Dava dilekçesinde, mal varlığının büyüklüğü de göz önüne alınarak, davacı kardeşler adına gerekirse temsilci atanması talep edildi. Konu ile ilgili Yıldırım Holding’den ise herhangi bir açıklama yapılmadı. KARŞI KARŞIYA GELDİLER Temeli, 1963’te hayatını Mart 2017’de kaybeden babaları Garip Yıldırım tarafından küçük bir dükkanda atılan Yıldırım Holding’in yönetimi 1980’de Ali Rıza, Yüksel ve Mehmet Yıldırım kardeşlere geçti. Özellikle 2000 krizi döneminde özelleştirme ihaleleriyle büyüyen, 2008 krizinde de uluslararası liman ihaleleriyle güçlenen Yıldırım Holding’te, ABD’de okuyarak çalışan ve iş bulmasını kolaylaştırması için ismine Robert’ı ekleyen Yıldırım Holding İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su Yüksel Yıldırım, limancılıkta dünyanın en vizyoner 10 kişisinden biri olarak gösteriliyor. Kardeşi Yıldırım Holding Başkan Vekili ve COO’su Mehmet Yıldırım’ın 14 Ekim 2017’de 54 yaşında vefatı çocukları Hüseyin Can Yıldırım ve Sahra Cansu Yıldırım’ı amcalarıyla karşı karşıya getirdi. DAVA GEBZE’DE AÇILDI İki kardeş amcaları ile görüşerek babalarına ait şirket hisselerinin kendilerine devrini istedi. Yürütülen görüşmelerden sonuç alınamayınca iki kardeş önce Mirasçılık Belgesi aldı. Beyoğlu Noterliği’nden 13 Aralık’ta alınan belge sonrası iki kardeş, miras davası için hazırlıklara girişti. Adliye kaynaklarından edinilen belgelere göre Yıldırım kardeşler adına miras davası 26 Aralık’ta açıldı. Gebze 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açılan davada, Hüseyin Can ve Sahra Cansu Yıldırım kardeşlerin yasal mirasçı oldukları kaydedildi. Dava dilekçesinde, aralarında Yıldırım Holding ve Gebzeport Konteyner Terminal İşletmeleri AŞ’nin de aralarında yer aldığı birçok şirkette, vefat eden Mehmet Yıldırım’a ait hisse oranlarına yer verildi.    
Dünyanın 28 ülkesinde 11 ayrı sektörde faaliyet gösteren ve yaklaşık 10 bin çalışanı bulunan Yıldırım Holding'te iddialara göre; miras kavgası çıktı.

Dilovası Kömürcüler OSB'nin başkanlığını yapan, Yılport Liman İşletmelerinin sahibi olan ve aynı zamanda Gebze Teknik Eğitim ve Araştırma Vakfı Mütevelli Heyeti'nde yer alan Mehmet Yıldırım hayatını kaybedince iki çocuğu malların tespiti ve hisse devirleri için dava açtı. Ali Rıza, Yüksel ve Mehmet Yıldırım kardeşler tarafından yönetilen şirkette Başkan Vekili ve COO’su Mehmet Yıldırım hayatını kaybedince iki çocuğu Hüseyin Can ve Sahra Cansu Yıldırım, kendilerine ait malların tespiti ve hisse devirleri için Gebze Sulh Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı. Dava dilekçesinde, mal varlığının büyüklüğü de göz önüne alınarak, davacı kardeşler adına gerekirse temsilci atanması talep edildi. Konu ile ilgili Yıldırım Holding’den ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

KARŞI KARŞIYA GELDİLER

Temeli, 1963’te hayatını Mart 2017’de kaybeden babaları Garip Yıldırım tarafından küçük bir dükkanda atılan Yıldırım Holding’in yönetimi 1980’de Ali Rıza, Yüksel ve Mehmet Yıldırım kardeşlere geçti. Özellikle 2000 krizi döneminde özelleştirme ihaleleriyle büyüyen, 2008 krizinde de uluslararası liman ihaleleriyle güçlenen Yıldırım Holding’te, ABD’de okuyarak çalışan ve iş bulmasını kolaylaştırması için ismine Robert’ı ekleyen Yıldırım Holding İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su Yüksel Yıldırım, limancılıkta dünyanın en vizyoner 10 kişisinden biri olarak gösteriliyor. Kardeşi Yıldırım Holding Başkan Vekili ve COO’su Mehmet Yıldırım’ın 14 Ekim 2017’de 54 yaşında vefatı çocukları Hüseyin Can Yıldırım ve Sahra Cansu Yıldırım’ı amcalarıyla karşı karşıya getirdi.

DAVA GEBZE’DE AÇILDI

İki kardeş amcaları ile görüşerek babalarına ait şirket hisselerinin kendilerine devrini istedi. Yürütülen görüşmelerden sonuç alınamayınca iki kardeş önce Mirasçılık Belgesi aldı. Beyoğlu Noterliği’nden 13 Aralık’ta alınan belge sonrası iki kardeş, miras davası için hazırlıklara girişti. Adliye kaynaklarından edinilen belgelere göre Yıldırım kardeşler adına miras davası 26 Aralık’ta açıldı. Gebze 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açılan davada, Hüseyin Can ve Sahra Cansu Yıldırım kardeşlerin yasal mirasçı oldukları kaydedildi. Dava dilekçesinde, aralarında Yıldırım Holding ve Gebzeport Konteyner Terminal İşletmeleri AŞ’nin de aralarında yer aldığı birçok şirkette, vefat eden Mehmet Yıldırım’a ait hisse oranlarına yer verildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.