“Dilderesi bitmek bilmiyor!”

Siyaset 29.07.2019 - 18:54, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

“Dilderesi bitmek bilmiyor!”

Yıllardır süren Dilderesi ıslahını tekrar gündeme getiren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 2016 yılında dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından kendisine verilen cevabı paylaşarak, projenin Şubat 2016 yılında yüzde 75’inin bitirildiğini, işin tamamının 2017 yılında sonuçlanacağının açıklandığını ama bunun gerçekleşmediğini söyledi. Projenin toplam maliyetinin 12 Milyon 331 Bin TL olduğunu ve Şubat 2016'da 8 Milyon 760 Bin TL harcandığının altını çizen Akar, konuyu tekrar bakanlığa sordu. Bakanlık Akar’a vermiş olduğu cevapta Dilovası Dilderesi Islahı'' inşaat işinde; fiziksel gerçekleşmenin yüzde 92 mertebesinde olduğunu bugüne kadar 9.557.253,00 TL harcandığını söyledi. Söz konusu işe ait proje güzergahında bulunan Palgaz, İSU, Türk Telekom ve diğer kurum ve kuruluşlar ile fabrikalara ait alt yapı tesislerinin bulunduğunu belirten Bakanlık, bu altyapıların tamamının sanayi bölgesinde yer alan fabrikalara hizmet vermesi nedeniyle gerekli deplaselerin yapılmasının belirli bir takvime göre yürütüldüğünü ancak ilgili işte çalışmaların zamanında bitirilemediğini belirtti. ÇALIŞMALAR HIZLANDIRILIYORMUŞ CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın Dilderesi Islahının bitiş tarihine ilişkin sorularına da cevap veren Tarım ve Orman Bakanlığı konu ile ilgili olarak gerekli kurum ve kuruluşlara gerekli uyarıların yapıldığını gerekli deplase işlerine hız verildiğini söyledi. Son olarak ikmal tarihinin Mayıs 2020 olduğunu belirten Bakanlık, buna rağmen işin 2019 yılı sonunda bitirileceğini ifade etti. Haydar Akar yaptığı açıklamada "Kandıra yolu bu yıl hizmette olacaktı, ama bakıyoruz hala Kandıra yolunda hiçbir şey yapılmadığı gibi canlarımız yanmaya devam ediyor. Temel atma törenlerinde şov yapanların bakıyoruz sesi çıkmıyor. Dilderesi'nin Islah işine bakıyoruz, 2016 yılında sormuş olduğum bir konu. Dönemin Bakanı Şubat 2016 yılında işin yüzde 75’inin gerçekleştiğini, 2017 yılında bitirileceğini, işin toplam maliyetinin 12 Milyon 331 Bin TL olduğunu ve o dönemde 8 Milyon 760 TL harcandığını söylüyor” ifadelerini kullandı.

Yıllardır süren Dilderesi ıslahını tekrar gündeme getiren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 2016 yılında dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından kendisine verilen cevabı paylaşarak, projenin Şubat 2016 yılında yüzde 75’inin bitirildiğini, işin tamamının 2017 yılında sonuçlanacağının açıklandığını ama bunun gerçekleşmediğini söyledi. Projenin toplam maliyetinin 12 Milyon 331 Bin TL olduğunu ve Şubat 2016'da 8 Milyon 760 Bin TL harcandığının altını çizen Akar, konuyu tekrar bakanlığa sordu. Bakanlık Akar’a vermiş olduğu cevapta Dilovası Dilderesi Islahı'' inşaat işinde; fiziksel gerçekleşmenin yüzde 92 mertebesinde olduğunu bugüne kadar 9.557.253,00 TL harcandığını söyledi. Söz konusu işe ait proje güzergahında bulunan Palgaz, İSU, Türk Telekom ve diğer kurum ve kuruluşlar ile fabrikalara ait alt yapı tesislerinin bulunduğunu belirten Bakanlık, bu altyapıların tamamının sanayi bölgesinde yer alan fabrikalara hizmet vermesi nedeniyle gerekli deplaselerin yapılmasının belirli bir takvime göre yürütüldüğünü ancak ilgili işte çalışmaların zamanında bitirilemediğini belirtti.

ÇALIŞMALAR HIZLANDIRILIYORMUŞ

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın Dilderesi Islahının bitiş tarihine ilişkin sorularına da cevap veren Tarım ve Orman Bakanlığı konu ile ilgili olarak gerekli kurum ve kuruluşlara gerekli uyarıların yapıldığını gerekli deplase işlerine hız verildiğini söyledi. Son olarak ikmal tarihinin Mayıs 2020 olduğunu belirten Bakanlık, buna rağmen işin 2019 yılı sonunda bitirileceğini ifade etti. Haydar Akar yaptığı açıklamada "Kandıra yolu bu yıl hizmette olacaktı, ama bakıyoruz hala Kandıra yolunda hiçbir şey yapılmadığı gibi canlarımız yanmaya devam ediyor. Temel atma törenlerinde şov yapanların bakıyoruz sesi çıkmıyor. Dilderesi'nin Islah işine bakıyoruz, 2016 yılında sormuş olduğum bir konu. Dönemin Bakanı Şubat 2016 yılında işin yüzde 75’inin gerçekleştiğini, 2017 yılında bitirileceğini, işin toplam maliyetinin 12 Milyon 331 Bin TL olduğunu ve o dönemde 8 Milyon 760 TL harcandığını söylüyor” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.