DİLOVASI’NDA KADIN SAĞLIĞI KONUŞULDU!

Dilovası 11.12.2017 - 11:19, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

DİLOVASI’NDA KADIN SAĞLIĞI KONUŞULDU!

Vali Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un Koordinatörlüğünde başlatılan ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" Dilovası toplantısı, Dilovası Kültür Merkezinde Dilovası Kaymakamlığı’nın katkıları ile gerçekleştirildi.

Programa; Hülya Aksoy’un yanı sıra,  Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın eşi Saliha Yaman, Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan ve eşi Sevim Alkan, Dilovası  Belediye Başkanı Ali Toltar’ın eşi Zehra Toltar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Balay,  İlçe Sağlık Müdürü Dr. Vanda Şirin, Siyasi Parti İlçe Kadın Kolları Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri ve çok sayıda kadın davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ Programda konuşan Hülya Aksoy; “Değerli katılımcılar hepiniz hoş geldiniz. İlk öncelikle Kaymakam beye ve Belediye Başkanımıza bizi sizlerle buluşturduğu için teşekkür ediyorum. Valilik olarak Kadın Sağlığı Eğitim Projesi başlattık. Biz bu eğitim projesindeki konuları hepinizin bildiğini biliyoruz ama bazı şeyleri de bilmek yetmeyebiliyor, bildiklerimizi uygulamak, hayata geçirmek çok önemli. Özellikle projenin ana teması olan ve kadını tehdit eden kanser türlerinin başında meme kanseri geliyor. Her ay kadınlarımızın kendi kendisini elle meme muayenesini yapmasını istiyoruz. Bu konuda da sizleri bilgilendirecek videoyu izleyeceğiz. Bu çok önemli, hekimlerimiz de bu sayede kadınların kendilerini çok iyi tanıyacaklarını, en ufak bir değişikliği fark edebileceklerini söylüyorlar. Biliyorsunuz ki erken teşhis çok önemli. Amacımız sizleri bazı konularda bilinçlendirmek, bilgilendirmek ve farkındalık yaratmaktır. Özellikle şunu belirtmek istiyorum; kadın, ailenin temel direğidir ve ailesine karşı çok  fedakârdır. Kadınımız sağlıklı olacak ki bunu rahat  bir şekilde yapabilsin. Dolayısıyla burada dinlediklerinizi kendinize uygulayın, etrafınızda bilmeyen kadınlarımızla paylaşın.” diyen Hülya Aksoy, tüm katılımcılara teşekkür etti. SOBİ, KADINLARA BİLGİ VERDİ Daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Dr. İnci Sobi tarafından kadınlarımıza, meme kanseri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanserleri, kadın üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, normal doğum, anne sütü ve emzirmenin önemi, menopoz, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, obeziteden korunma ve diyabet, organ bağışının önemi ile  6284 Sayılı Kanun ve kadına yönelik şiddet, sigara ve uyuşturucu bağımlılığının zararları konularında eğitim verildi. Eğitimin  ardından kendi kendine meme muayenesini anlatan video gösterimi gerçekleştirildi. Kadınlarımız tarafından yoğun ilgi gören program, katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılması ile sona erdi.  
Vali Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un Koordinatörlüğünde başlatılan ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" Dilovası toplantısı, Dilovası Kültür Merkezinde Dilovası Kaymakamlığı’nın katkıları ile gerçekleştirildi.

Programa; Hülya Aksoy’un yanı sıra,  Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın eşi Saliha Yaman, Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan ve eşi Sevim Alkan, Dilovası  Belediye Başkanı Ali Toltar’ın eşi Zehra Toltar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Balay,  İlçe Sağlık Müdürü Dr. Vanda Şirin, Siyasi Parti İlçe Kadın Kolları Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri ve çok sayıda kadın davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ

Programda konuşan Hülya Aksoy; “Değerli katılımcılar hepiniz hoş geldiniz. İlk öncelikle Kaymakam beye ve Belediye Başkanımıza bizi sizlerle buluşturduğu için teşekkür ediyorum. Valilik olarak Kadın Sağlığı Eğitim Projesi başlattık. Biz bu eğitim projesindeki konuları hepinizin bildiğini biliyoruz ama bazı şeyleri de bilmek yetmeyebiliyor, bildiklerimizi uygulamak, hayata geçirmek çok önemli. Özellikle projenin ana teması olan ve kadını tehdit eden kanser türlerinin başında meme kanseri geliyor. Her ay kadınlarımızın kendi kendisini elle meme muayenesini yapmasını istiyoruz. Bu konuda da sizleri bilgilendirecek videoyu izleyeceğiz. Bu çok önemli, hekimlerimiz de bu sayede kadınların kendilerini çok iyi tanıyacaklarını, en ufak bir değişikliği fark edebileceklerini söylüyorlar. Biliyorsunuz ki erken teşhis çok önemli. Amacımız sizleri bazı konularda bilinçlendirmek, bilgilendirmek ve farkındalık yaratmaktır. Özellikle şunu belirtmek istiyorum; kadın, ailenin temel direğidir ve ailesine karşı çok  fedakârdır. Kadınımız sağlıklı olacak ki bunu rahat  bir şekilde yapabilsin. Dolayısıyla burada dinlediklerinizi kendinize uygulayın, etrafınızda bilmeyen kadınlarımızla paylaşın.” diyen Hülya Aksoy, tüm katılımcılara teşekkür etti.

SOBİ, KADINLARA BİLGİ VERDİ

Daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Dr. İnci Sobi tarafından kadınlarımıza, meme kanseri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanserleri, kadın üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, normal doğum, anne sütü ve emzirmenin önemi, menopoz, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, obeziteden korunma ve diyabet, organ bağışının önemi ile  6284 Sayılı Kanun ve kadına yönelik şiddet, sigara ve uyuşturucu bağımlılığının zararları konularında eğitim verildi. Eğitimin  ardından kendi kendine meme muayenesini anlatan video gösterimi gerçekleştirildi. Kadınlarımız tarafından yoğun ilgi gören program, katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılması ile sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.