GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Dilovası Doğalgaz Çevrim Santralı özelleştirilecek

Dilovası 23.10.2020 - 10:41, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Dilovası Doğalgaz Çevrim Santralı özelleştirilecek

Dilovası Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali özelleştirme kapsam ve programına alındı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Özelleştirme İdaresi Başkanlığına (ÖİB) ait iki ayrı Cumhurbaşkanı kararından ilkine göre, Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait bir gaz türbini, bir buhar türbini ve iki atık kazanından oluşan Gebze Dilovası Doğalgaz Çevrim Santrali ile üzerinde bulunduğu taşınmaz satış yöntemiyle özelleştirilecek. Bu kapsamda, Dilovası'nda bulunan taşınmazın Maliye Hazinesine ait olan yüzde 50 hissesi ile bu parsel üzerinde kurulu şalt sahası içinde mülkiyeti EÜAŞ'a ait ekipmanlar da satış yöntemiyle özelleştirilecek. Özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2025'e kadar tamamlanması öngörülüyor.

Dilovası Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali özelleştirme kapsam ve programına alındı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Özelleştirme İdaresi Başkanlığına (ÖİB) ait iki ayrı Cumhurbaşkanı kararından ilkine göre, Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait bir gaz türbini, bir buhar türbini ve iki atık kazanından oluşan Gebze Dilovası Doğalgaz Çevrim Santrali ile üzerinde bulunduğu taşınmaz satış yöntemiyle özelleştirilecek. Bu kapsamda, Dilovası'nda bulunan taşınmazın Maliye Hazinesine ait olan yüzde 50 hissesi ile bu parsel üzerinde kurulu şalt sahası içinde mülkiyeti EÜAŞ'a ait ekipmanlar da satış yöntemiyle özelleştirilecek. Özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2025'e kadar tamamlanması öngörülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.