19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Dilovası’nda ilk iftar

Dilovası 04.06.2017 - 13:06, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Dilovası’nda ilk iftar

Dilovası Belediyesi’nin geleneksel olarak her ramazan ayında gerçekleştirdiği mahalle iftarlarının ilki Diliskelesi Mahallesi’nde gerçekleşti. Dilovası Belediyesi tarafından geleneksel iftar öncesi vatandaşlarla sohbet eden Başkan Ali Toltar, hayırlı ramazanlar diledi. İftar programına Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ve meclis üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, İlçe Spor Müdürü Murat Babaoğlu, İlçe Nüfus Müdürü Hasan İstif, AK Parti İlçe Başkanı Osman Akbulut ve yönetimi, Ak Parti Kadın Koları Başkanı Gülay Artut ve Yönetimi mahalle muhtarları, sanayici ve çok sayıda vatandaş katıldı. MAHALLE HALKINA TEŞEKKÜR İftar yemeğinin ardından topluca dua edilirken Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, yaptığı konuşmasında, bu tür etkinlikler sayesinde insanlar arasında birlik ve beraberlik duygularının arttığı ve komşuluk ilişkilerinin geliştiğini ifade ederek davetlerine icabet eden bütün mahalle halkına teşekkür etti. BİRLİK VE BERABERLİK SOFRASI Konuşmasına devam eden Başkan Toltar, “Dilovalı hemşerilerimin ve mahalle halkının ramazan ayınızı tebrik ediyorum. Kurulan bu sofralar dostluk sofrası, birlik beraberlik sofrası. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Mahalle iftarlarımızın amacı zengini ve fakiri ile genci ve yaşlısıyla hep birlikte oruçlarımızı açıp hep birlikte dua edebilmektir. Şükürler olsun ki ramazan ayını huzur içinde geçiriyoruz. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Kadir Gecesine ve bayrama da hep birlikte ulaşmayı nasip etsin. Rabbim ibadetlerimizi kabul etsin. AKAN KANLARIN DURMASI İÇİN DUA EDELİM Tabi gönül isterdi ki tüm İslam coğrafyası Ramazan ayını huzur ve barış içerisinde mutlu bir şekilde geçirsin. Ancak akan kanlar yaşanan acılar içerisinde yaşanan zulümler karşısında ağlayan bir coğrafya var. Tek duamız tüm İslam coğrafyasında akan kanların yaşanan acıların bir an önce son bulmasıdır. Ramazan ayında bu kanın durması için bol bol dua edelim.” dedi.

Dilovası Belediyesi’nin geleneksel olarak her ramazan ayında gerçekleştirdiği mahalle iftarlarının ilki Diliskelesi Mahallesi’nde gerçekleşti.

Dilovası Belediyesi tarafından geleneksel iftar öncesi vatandaşlarla sohbet eden Başkan Ali Toltar, hayırlı ramazanlar diledi. İftar programına Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ve meclis üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, İlçe Spor Müdürü Murat Babaoğlu, İlçe Nüfus Müdürü Hasan İstif, AK Parti İlçe Başkanı Osman Akbulut ve yönetimi, Ak Parti Kadın Koları Başkanı Gülay Artut ve Yönetimi mahalle muhtarları, sanayici ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MAHALLE HALKINA TEŞEKKÜR

İftar yemeğinin ardından topluca dua edilirken Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, yaptığı konuşmasında, bu tür etkinlikler sayesinde insanlar arasında birlik ve beraberlik duygularının arttığı ve komşuluk ilişkilerinin geliştiğini ifade ederek davetlerine icabet eden bütün mahalle halkına teşekkür etti.

BİRLİK VE BERABERLİK SOFRASI

Konuşmasına devam eden Başkan Toltar, “Dilovalı hemşerilerimin ve mahalle halkının ramazan ayınızı tebrik ediyorum. Kurulan bu sofralar dostluk sofrası, birlik beraberlik sofrası. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Mahalle iftarlarımızın amacı zengini ve fakiri ile genci ve yaşlısıyla hep birlikte oruçlarımızı açıp hep birlikte dua edebilmektir. Şükürler olsun ki ramazan ayını huzur içinde geçiriyoruz. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Kadir Gecesine ve bayrama da hep birlikte ulaşmayı nasip etsin. Rabbim ibadetlerimizi kabul etsin.

AKAN KANLARIN DURMASI İÇİN DUA EDELİM

Tabi gönül isterdi ki tüm İslam coğrafyası Ramazan ayını huzur ve barış içerisinde mutlu bir şekilde geçirsin. Ancak akan kanlar yaşanan acılar içerisinde yaşanan zulümler karşısında ağlayan bir coğrafya var. Tek duamız tüm İslam coğrafyasında akan kanların yaşanan acıların bir an önce son bulmasıdır. Ramazan ayında bu kanın durması için bol bol dua edelim.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.