Dilovası’nda üretilecek elektrikli traktör, seri üretime hazır

Dilovası 14.10.2020 - 21:37, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Dilovası’nda üretilecek elektrikli traktör, seri üretime hazır

TARIM VE ORMAN BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ AÇIKLADI;

Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çiftçilere yüzde 95 yakıt tasarrufu imkanı sağlayacak yerli ve milli elektrikli traktörün seri üretime hazır olduğunu açıkladı. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından geliştirilen traktör 2021’de seri üretime geçecek. Dilovası’nda 9 bin metrekarelik alanda kurulan fabrikada üretim ve montaj çalışmaları süren yerli traktörün Ekim ayı içinde banttan inmesi, 2021 yılı içinde ise seri üretime geçilmesi planlanıyor. Dilovası'nda kurulan fabrikada üretilecek traktör, 45 dakika şarj süresi ile 7 saat çalışabilecek. Yüzde 95 yakıt tasarrufu sağlayan elektrikli traktörün çiftçilerin maliyetlerini düşürmesi hedefleniyor. YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM OLGUSU Bakan Pakdemirli, video konferans yöntemiyle katıldığı 'MÜSİAD Akıllı Tarım Kent Projesi'nin açılış programına katılarak pandemi sonrası tarım sektörüne yeterlilik, yerli ve milli üretim olgusunun damgasını vurduğunu söyledi. Nisan ayında geleceğin tarımına yön verecek sistemi, Dijital Tarım Pazarı'nı (DİTAP) uygulamaya aldıklarını vurgulayan Bakan Pakdemirli; DİTAP'ın sözleşmeli üretim, fiyat istikrarı, aracıların kaldırılması, maliyetlerin düşürülmesi gibi çok sayıda unsuru içeren önemli proje olduğunu söyledi. Pakdemirli, şöyle konuştu; “5,5 ayda üye sayısı 62 bine, toplam ciro 120 milyon liraya ulaştı. SERİ ÜRETİME HAZIR Bu yıl mayıs ayında Dijital Tarım-Orman Akademisi'ni, çiftçimizin ve tüm vatandaşlarımızın hizmetine açtık. Bu kapsamda oluşturduğumuz Dijital Tarım Kütüphanesi'yle merak edilen binlerce kitaba kolayca ulaşabilirsiniz. Temmuz ayında e-Tarım portalını hayata geçirdik. Toplam 138 hizmeti bu portaldan online olarak sunuyoruz. Bunların yanında benim büyük önem verdiğim, Türkiye'nin ilk elektrikli traktörü, seri üretime hazır hale geldi. 45-55 dakika arası yüzde 100 şarj olup, 105 beygir gücü ile dizel traktöre göre 8 kat daha az yakıt tüketiyor.”
TARIM VE ORMAN BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ AÇIKLADI;

Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çiftçilere yüzde 95 yakıt tasarrufu imkanı sağlayacak yerli ve milli elektrikli traktörün seri üretime hazır olduğunu açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından geliştirilen traktör 2021’de seri üretime geçecek. Dilovası’nda 9 bin metrekarelik alanda kurulan fabrikada üretim ve montaj çalışmaları süren yerli traktörün Ekim ayı içinde banttan inmesi, 2021 yılı içinde ise seri üretime geçilmesi planlanıyor. Dilovası'nda kurulan fabrikada üretilecek traktör, 45 dakika şarj süresi ile 7 saat çalışabilecek. Yüzde 95 yakıt tasarrufu sağlayan elektrikli traktörün çiftçilerin maliyetlerini düşürmesi hedefleniyor.

YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM OLGUSU

Bakan Pakdemirli, video konferans yöntemiyle katıldığı 'MÜSİAD Akıllı Tarım Kent Projesi'nin açılış programına katılarak pandemi sonrası tarım sektörüne yeterlilik, yerli ve milli üretim olgusunun damgasını vurduğunu söyledi. Nisan ayında geleceğin tarımına yön verecek sistemi, Dijital Tarım Pazarı'nı (DİTAP) uygulamaya aldıklarını vurgulayan Bakan Pakdemirli; DİTAP'ın sözleşmeli üretim, fiyat istikrarı, aracıların kaldırılması, maliyetlerin düşürülmesi gibi çok sayıda unsuru içeren önemli proje olduğunu söyledi. Pakdemirli, şöyle konuştu; “5,5 ayda üye sayısı 62 bine, toplam ciro 120 milyon liraya ulaştı.

SERİ ÜRETİME HAZIR

Bu yıl mayıs ayında Dijital Tarım-Orman Akademisi'ni, çiftçimizin ve tüm vatandaşlarımızın hizmetine açtık. Bu kapsamda oluşturduğumuz Dijital Tarım Kütüphanesi'yle merak edilen binlerce kitaba kolayca ulaşabilirsiniz. Temmuz ayında e-Tarım portalını hayata geçirdik. Toplam 138 hizmeti bu portaldan online olarak sunuyoruz. Bunların yanında benim büyük önem verdiğim, Türkiye'nin ilk elektrikli traktörü, seri üretime hazır hale geldi. 45-55 dakika arası yüzde 100 şarj olup, 105 beygir gücü ile dizel traktöre göre 8 kat daha az yakıt tüketiyor.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.