“DİN SİYASETE ALET EDİLMEMELİ”

Siyaset 04.10.2019 - 09:06, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

“DİN SİYASETE ALET EDİLMEMELİ”

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İl Müftüsü Sinan Cihan’a gerçekleştirdikleri ziyarette, bazı din görevlilerinin siyaset yaptığı hususunda duyumlar aldıklarını ve müftülüğün bu konuda gerekli adımları atmasını istediklerini dile getirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP İl Yönetim Kurulu üyeleri ve CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebi ile Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan’ı makamında ziyaret etti. Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan’ın nezdinde tüm din görevlilerinin haftasını kutladıklarını söyleyen CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Geçtiğimiz aylarda göreve başladığınız ilimizde başarılı çalışmalara imza atacağınızı inanıyoruz” dedi. DİN SİYASETE ALET EDİLMEMELİ Camilerin herkesi kucaklayan ibadet yerleri olduğunu belirten Sarıbay, “Bu sebeple de din görevlilerimizin yürüttüğü bu kutsal göreve siyasetin alet edilmemesini diliyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi, okullara, kışlaya ve camilere asla siyaset girmemelidir. Bu hususta bazı din görevlilerinin, çalışmalarını icra ederken siyaset içerikli konuşmalar yaptığı, sosyal medyada bu tarz paylaşımlarda bulunduğu duyumları aldık. Sizlerden isteğimiz bu konuda gerekli adımları atmanızdır” ifadelerini kullandı.
CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İl Müftüsü Sinan Cihan’a gerçekleştirdikleri ziyarette, bazı din görevlilerinin siyaset yaptığı hususunda duyumlar aldıklarını ve müftülüğün bu konuda gerekli adımları atmasını istediklerini dile getirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP İl Yönetim Kurulu üyeleri ve CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebi ile Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan’ı makamında ziyaret etti. Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan’ın nezdinde tüm din görevlilerinin haftasını kutladıklarını söyleyen CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Geçtiğimiz aylarda göreve başladığınız ilimizde başarılı çalışmalara imza atacağınızı inanıyoruz” dedi.

DİN SİYASETE ALET EDİLMEMELİ

Camilerin herkesi kucaklayan ibadet yerleri olduğunu belirten Sarıbay, “Bu sebeple de din görevlilerimizin yürüttüğü bu kutsal göreve siyasetin alet edilmemesini diliyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi, okullara, kışlaya ve camilere asla siyaset girmemelidir. Bu hususta bazı din görevlilerinin, çalışmalarını icra ederken siyaset içerikli konuşmalar yaptığı, sosyal medyada bu tarz paylaşımlarda bulunduğu duyumları aldık. Sizlerden isteğimiz bu konuda gerekli adımları atmanızdır” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.