Diş macunu projesinde markalaşma tamam!

Gebze 11.06.2019 - 14:14, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Diş macunu projesinde markalaşma tamam!

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Temel Bilimler Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Durmuş, dünyada olmayan özel bir diş macunu ve diş macununu aktif hale getirecek LED lambalı bir diş Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Temel Bilimler Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Durmuş, ‘Fototerapötik Antimikrobiyal Diş Macunu Geliştirilmesi’ isimli bir proje yürütüyor. KOSGEB tarafından da desteklenen bu projede, dünyada olmayan özel bir diş macunu ve diş macununu aktif hale getirecek LED lambalı bir diş fırçası üzerinde çalışılıyor. Konuyla ilgili markalaşma çalışmaları tamamlanırken, patent süreci devam ediyor. HİJYENİK DİŞ VE AĞIZ BAKIMI Diş macunu, halihazırda kullanılmakta olan diş macunlarından farklı olarak bilinen klasik diş temizliğinin yanı sıra aynı zamanda diş fırçası üzerindeki ışık ile aktive edilerek diş fırçalama sırasında diş eti, diş minesi ve ağız içinde bulunan bakteri, virüs ve mikrop gibi zararlı mikroorganizmaları temizleyerek daha hijyenik diş ve ağız bakımı sunacak. Prof. Dr. Mahmut Durmuş, projeyi "Bu diş macunu içerisinde bizim elde ettiğimiz orijinal fotosensler adını verdiğimiz bileşikler bulunmakta. Bunlar nano boyutta bileşikler, ışıkta aktif olduğu zaman sinetoksijen dediğimiz bir tür oluşturarak mikroorganizmaların ölmelerine neden oluyor” sözleriyle anlatıyor. HABER: KÜBRA AKABALI

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Temel Bilimler Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Durmuş, dünyada olmayan özel bir diş macunu ve diş macununu aktif hale getirecek LED lambalı bir diş Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Temel Bilimler Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Durmuş, ‘Fototerapötik Antimikrobiyal Diş Macunu Geliştirilmesi’ isimli bir proje yürütüyor. KOSGEB tarafından da desteklenen bu projede, dünyada olmayan özel bir diş macunu ve diş macununu aktif hale getirecek LED lambalı bir diş fırçası üzerinde çalışılıyor. Konuyla ilgili markalaşma çalışmaları tamamlanırken, patent süreci devam ediyor.

HİJYENİK DİŞ VE AĞIZ BAKIMI

Diş macunu, halihazırda kullanılmakta olan diş macunlarından farklı olarak bilinen klasik diş temizliğinin yanı sıra aynı zamanda diş fırçası üzerindeki ışık ile aktive edilerek diş fırçalama sırasında diş eti, diş minesi ve ağız içinde bulunan bakteri, virüs ve mikrop gibi zararlı mikroorganizmaları temizleyerek daha hijyenik diş ve ağız bakımı sunacak. Prof. Dr. Mahmut Durmuş, projeyi "Bu diş macunu içerisinde bizim elde ettiğimiz orijinal fotosensler adını verdiğimiz bileşikler bulunmakta. Bunlar nano boyutta bileşikler, ışıkta aktif olduğu zaman sinetoksijen dediğimiz bir tür oluşturarak mikroorganizmaların ölmelerine neden oluyor” sözleriyle anlatıyor.

HABER: KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.