Dolar 1.5 ayın dibini gördü

21.02.2017 - 12:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Dolar 1.5 ayın dibini gördü

Yabancı ilgisi ve Merkez’in tedbirleri doları 1.5 ayın en düşük seviyesine çekti. Dolar dün 6 Ocak’tan bu yanaki en düşük seviyeye geriledi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin notunu indirmesini umursamayan ve ülkeye yatırım yapma iştahını sürdüren yabancıların girişlerinin hızlanması ile birlikte Merkez Bankası'nın aldığı tedbirler doları 1.5 ayın en düşük seviyesine çekti. Dolar dün bankalararası piyasada 3.6132 TL'ye kadar inerek 6 Ocak'tan bu yanaki en düşük seviyeye geriledi. MERKEZ İPİ ÇEKTİ Dolarda 11 Ocak'ta görülen 3.9415 TL'lik tarihi seviyenin ardından yaşanan düşüş yüzde 8.3'e ulaşırken, TL o tarihten bu yana gelişmekte olan ülke para birimleri arasında en fazla değer kazanan oldu. Kurdaki düşüşte Merkez Bankası'nın cuma günü aldığı "Reeskont kredilerinde geri ödemeler TL olarak yapılabilir" kararı da etkili oldu. Ekonomistler kararla, 5 milyar dolar civarındaki döviz talebinin azalacağını belirtiyor. Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan, bu eğilimin kısa vadede devam edeceğini ve doların 3.55 seviyelerine kadar gerileyebileceğini söyledi. İntegral Yatırım Menkul Değerler Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu da, "Gevşeme 3.55 seviyesine kadar devam edebilir. Ondan sonra 3.40- 3.45'e gelebilir" dedi. TL POZİTİF AYRIŞTI Destek Yatırım Araştırma Müdürü Murat Tufan, özellikle son 1 ayda TL ile gelişen ülke para birimleri kıyaslandığında TL'nin dolar karşısında rakiplerine nazaran daha olumlu seyrettiğinin görüldüğünü vurguladı. Işık FX Başanalisti Gizmen Nalbantlı, Merkez Bankası'nın TL'yi destekleyici adımlar atmaya devam ettiğini belirtti.
Yabancı ilgisi ve Merkez’in tedbirleri doları 1.5 ayın en düşük seviyesine çekti. Dolar dün 6 Ocak’tan bu yanaki en düşük seviyeye geriledi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin notunu indirmesini umursamayan ve ülkeye yatırım yapma iştahını sürdüren yabancıların girişlerinin hızlanması ile birlikte Merkez Bankası'nın aldığı tedbirler ı 1.5 ayın en düşük seviyesine çekti. Dolar dün bankalararası piyasada 3.6132 TL'ye kadar inerek 6 Ocak'tan bu yanaki en düşük seviyeye geriledi.

MERKEZ İPİ ÇEKTİ
Dolarda 11 Ocak'ta görülen 3.9415 TL'lik tarihi seviyenin ardından yaşanan düşüş yüzde 8.3'e ulaşırken, TL o tarihten bu yana gelişmekte olan ülke para birimleri arasında en fazla değer kazanan oldu. Kurdaki düşüşte Merkez Bankası'nın cuma günü aldığı "Reeskont kredilerinde geri ödemeler TL olarak yapılabilir" kararı da etkili oldu. Ekonomistler kararla, 5 milyar dolar civarındaki talebinin azalacağını belirtiyor. Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan, bu eğilimin kısa vadede devam edeceğini ve doların 3.55 seviyelerine kadar gerileyebileceğini söyledi. İntegral Yatırım Menkul Değerler Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu da, "Gevşeme 3.55 seviyesine kadar devam edebilir. Ondan sonra 3.40- 3.45'e gelebilir" dedi.



TL POZİTİF AYRIŞTI
Destek Yatırım Araştırma Müdürü Murat Tufan, özellikle son 1 ayda TL ile gelişen ülke para birimleri kıyaslandığında TL'nin dolar karşısında rakiplerine nazaran daha olumlu seyrettiğinin görüldüğünü vurguladı. Işık FX Başanalisti Gizmen Nalbantlı, Merkez Bankası'nın TL'yi destekleyici adımlar atmaya devam ettiğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.