19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

DOLAR DİBİ GÖRDÜ

Ekonomi 27.08.2017 - 12:25, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

DOLAR DİBİ GÖRDÜ

Küresel piyasalarda son zamanlarda yaşanan gelişmeler ile yurtiçindeki olumlu havadan etkilenen Türk Lirası (TL), dolar karşısında bu yılın en güçlü seviyesinde bulunuyor TL, ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik risklerin artması, yurtiçinde ekonomi yönetiminin yatırımcıya verdiği güven ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) uyguladığı sıkı para politikasının etkisiyle değer kazanmaya devam ediyor. Bu yılın başında 3.9422 ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gören dolar/TL, yurtiçi ve yurtdışında yaşanan gelişmelerle düşüş trendine girdi. Dolar/TL, haftanın son kapanışında bu yılın en düşük seviyesi olan 3,4346 seviyesine indi. Uzmanlar, özellikle Trump'a yönelik riskler sonucu küresel piyasalarda dolara olan talebin gittikçe azaldığını, bu durumun ise gelişmekte olan ülke para birimlerine olumlu yansıdığını ifade etti. Türkiye'de de liranın değerlenmeye devam edeceğini öngören uzmanlar dolar kurunun bu seviyelerin de altını görebileceğini, gerçek değerine ulaşacağını belirtti..

Küresel piyasalarda son zamanlarda yaşanan gelişmeler ile yurtiçindeki olumlu havadan etkilenen Türk Lirası (TL),  karşısında bu yılın en güçlü seviyesinde bulunuyor TL, ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik risklerin artması, yurtiçinde ekonomi yönetiminin yatırımcıya verdiği güven ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) uyguladığı sıkı para politikasının etkisiyle değer kazanmaya devam ediyor. Bu yılın başında 3.9422 ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gören dolar/TL, yurtiçi ve yurtdışında yaşanan gelişmelerle düşüş trendine girdi. Dolar/TL, haftanın son kapanışında bu yılın en düşük seviyesi olan 3,4346 seviyesine indi. Uzmanlar, özellikle Trump'a yönelik riskler sonucu küresel piyasalarda dolara olan talebin gittikçe azaldığını, bu durumun ise gelişmekte olan ülke para birimlerine olumlu yansıdığını ifade etti. Türkiye'de de liranın değerlenmeye devam edeceğini öngören uzmanlar dolar kurunun bu seviyelerin de altını görebileceğini, gerçek değerine ulaşacağını belirtti..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.