Dolar Düşüyor!

Ekonomi 04.12.2017 - 16:32, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Dolar Düşüyor!

Dolar, TL karşısında güne yükselişle başlamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın konuşmasıyla hızla düşüşe geçti.

Güne yükselişle başlamasının ardından 3.94 TL'li seviyeleri gören dolar kuru yönünü aşağı çevirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurtdışına para çıkaranlarla ilgili sözlerine açıklık getirmesinin ardından dolar kuru da 16.25 itibarıyla 3.8976 TL seviyelerine kadar geriledi.    "İSTEYEN HERKESİN YURTDIŞINA PARASINI ÇIKARMA HAKKI VAR"   Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen "Engelleri Aşanlar 2017" programında yaptığı konuşmada, dünkü sözlerine açıklık getirerek şunları söyledi:   "Dün bazı sinyalleri aldığımı belirtim. Önce orayı düzeltelim. Malvarlığını başka ülkelere kaçıranların bulunduğunu söylemiştim. Farklı değerlendirmeler yapıldığını gördüm. Türkiye, serbest piyasa ekonomisine sahip bir ülkedir. İsteyen herkesin yurtdışına parasını çıkarma hakkı vardır. Yurtdışından yatırımcı çekmenin yanında yurtdışına yatırım yapan da bir ülkeyiz. Yatırım için yurtdışına kaynak götürene, ihracat arayışı içinde olana, ticaret yapana asla sözümüz yoktur, olamaz.   Benim sermaye hareketlerinin sınırlandırılmasıyla ilgili bir talebim veya talimatım söz konusu değildir. FETÖ gibi, PKK gibi terör örgütleri ile iltisaklı oldukları için paralarıyla beraber bu ülkedeki kaynakları yurt dışına kaçıranlar zaten haindir. Bunu söylüyorum. Onlarla ilgili nefes tüketmeye de gerek duymuyorum. Benim söylediğim, ülkemizin diğer saldırıların yanı sıra ekonomik olarak da baskı altına alınmaya çalışıldığı şu dönemde işadamlarımızın yerli ve milli duruş sergilemeleri gerektiğidir. İş adamlarımız, şayet bu dönemde Türkiye ekonomisine sahip çıkmayacaklarsa soruyorum ne zaman çıkacaklar?" dedi. 
Dolar, TL karşısında güne yükselişle başlamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın konuşmasıyla hızla düşüşe geçti.

Güne yükselişle başlamasının ardından 3.94 TL'li seviyeleri gören dolar kuru yönünü aşağı çevirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurtdışına para çıkaranlarla ilgili sözlerine açıklık getirmesinin ardından dolar kuru da 16.25 itibarıyla 3.8976 TL seviyelerine kadar geriledi. 

 

"İSTEYEN HERKESİN YURTDIŞINA PARASINI ÇIKARMA HAKKI VAR"
 
Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen "Engelleri Aşanlar 2017" programında yaptığı konuşmada, dünkü sözlerine açıklık getirerek şunları söyledi:
 
"Dün bazı sinyalleri aldığımı belirtim. Önce orayı düzeltelim. Malvarlığını başka ülkelere kaçıranların bulunduğunu söylemiştim. Farklı değerlendirmeler yapıldığını gördüm. Türkiye, serbest piyasa ekonomisine sahip bir ülkedir. İsteyen herkesin yurtdışına parasını çıkarma hakkı vardır. Yurtdışından yatırımcı çekmenin yanında yurtdışına yatırım yapan da bir ülkeyiz. Yatırım için yurtdışına kaynak götürene, ihracat arayışı içinde olana, ticaret yapana asla sözümüz yoktur, olamaz.
 
Benim sermaye hareketlerinin sınırlandırılmasıyla ilgili bir talebim veya talimatım söz konusu değildir. FETÖ gibi, PKK gibi terör örgütleri ile iltisaklı oldukları için paralarıyla beraber bu ülkedeki kaynakları yurt dışına kaçıranlar zaten haindir. Bunu söylüyorum. Onlarla ilgili nefes tüketmeye de gerek duymuyorum. Benim söylediğim, ülkemizin diğer saldırıların yanı sıra ekonomik olarak da baskı altına alınmaya çalışıldığı şu dönemde işadamlarımızın yerli ve milli duruş sergilemeleri gerektiğidir. İş adamlarımız, şayet bu dönemde Türkiye ekonomisine sahip çıkmayacaklarsa soruyorum ne zaman çıkacaklar?" dedi. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.