GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Dolar ve Euro bugün ne kadar?

Ekonomi 27.05.2020 - 09:12, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Dolar ve Euro bugün ne kadar?

Hafta sonu ve bayram tatili sebebiyle 4 gün kapalı kalan piyasalar açılıyor. Ekonominin önemli gündem maddesi normalleşme adımlarının takip edilmesi olacak. Büyük firmaların önümüzdeki günlerde kademeli olarak ofislere dönmesi beklenirken dolar/TL haftaya 6,80 seviyesinin altında başladı. AVM'lerin açılmasıyla ekonomide ilk normalleşme adımı atılmıştı bayram sonrasında lokanta ve kafelerin açılışının yeniden değerlendirilmesi ve şehirler arası yolculukların tekrar başlaması bekleniyor. Uzun bayram tatili sonrası haftanın ilk iş gününe dolar/TL 6,80 seviyesinin altında başladı. Fitch Ratings “Global Ekonomik Görünüm” raporunda 2020 yılı için gayri safi yurt içi hasıla daralma tahminini Nisan ayında öngördüğü yüzde 3,9’da yüzde 4,6 seviyesine yükseltti. Kurum, Türkiye ekonomisi için 2020 yılı GSYH daralma tahminini yüzde 2,0’den yüzde 3,0’e çekti DOLAR   6.7601(0.55) EURO   7.4057(0.29) ALTIN   371.276(0.75) Kambiyo işlemlerindeki Banka Sigorta ve Muamele Vergisi oranı binde 2’den yüzde 1’e çıkarıldı. Uluslararası takas ve saklama kuruluşu Clearstream, Türk Lirası cinsinden takas işlemlerine yeniden başlayacağını duyurdu. Çin’de sanayi şirketlerinin karları Nisan ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,3 azalarak 478,1 milyar yuan oldu. Karlar, Mart ayında ise yüzde 34,9 azalmıştı. New York Borsası’nda seans salonu 2 ay aradan sonra açıldı. GÖZLER YİNE SWAP GÖRÜŞMELERİNDE OLACAK Bayram öncesindeki haftada 20 Mayıs'ta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bir açıklama yaparak, Katar Merkez Bankası ile arasında 17 Ağustos 2018 tarihinde imzalanan ikili para takası (swap) anlaşmasının yenilendiğini duyurmuştu. TCMB, söz konusu anlaşmanın tutarının 5 milyar ABD doları karşılığı Türk Lirası ve Katar Riyali'nden 15 milyar ABD doları karşılığı Türk lirası ve Katar riyaline yükseltildiğini belirtmişti.Corona virüsü salgını tüm dünyada olduğu gibi Türkiye ekonomisinde de ciddi yavaşlamaya neden olurken, kısa dönemli döviz ihtiyaçlarını karşılamak için Ankara'nın yabancı ülkelerle swap (döviz takası) anlaşması arayışları devam ediyor.

Hafta sonu ve bayram tatili sebebiyle 4 gün kapalı kalan piyasalar açılıyor. Ekonominin önemli gündem maddesi normalleşme adımlarının takip edilmesi olacak. Büyük firmaların önümüzdeki günlerde kademeli olarak ofislere dönmesi beklenirken dolar/TL haftaya 6,80 seviyesinin altında başladı. AVM'lerin açılmasıyla ekonomide ilk normalleşme adımı atılmıştı bayram sonrasında lokanta ve kafelerin açılışının yeniden değerlendirilmesi ve şehirler arası yolculukların tekrar başlaması bekleniyor.

Uzun bayram tatili sonrası haftanın ilk iş gününe dolar/TL 6,80 seviyesinin altında başladı.

Fitch Ratings “Global Ekonomik Görünüm” raporunda 2020 yılı için gayri safi yurt içi hasıla daralma tahminini Nisan ayında öngördüğü yüzde 3,9’da yüzde 4,6 seviyesine yükseltti. Kurum, Türkiye ekonomisi için 2020 yılı GSYH daralma tahminini yüzde 2,0’den yüzde 3,0’e çekti

Kambiyo işlemlerindeki Banka Sigorta ve Muamele Vergisi oranı binde 2’den yüzde 1’e çıkarıldı.

Uluslararası takas ve saklama kuruluşu Clearstream, Türk Lirası cinsinden takas işlemlerine yeniden başlayacağını duyurdu.

Çin’de sanayi şirketlerinin karları Nisan ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,3 azalarak 478,1 milyar yuan oldu. Karlar, Mart ayında ise yüzde 34,9 azalmıştı. New York Borsası’nda seans salonu 2 ay aradan sonra açıldı.

GÖZLER YİNE SWAP GÖRÜŞMELERİNDE OLACAK

Bayram öncesindeki haftada 20 Mayıs'ta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bir açıklama yaparak, Katar Merkez Bankası ile arasında 17 Ağustos 2018 tarihinde imzalanan ikili para takası (swap) anlaşmasının yenilendiğini duyurmuştu. TCMB, söz konusu anlaşmanın tutarının 5 milyar ABD doları karşılığı Türk Lirası ve Katar Riyali'nden 15 milyar ABD doları karşılığı Türk lirası ve Katar riyaline yükseltildiğini belirtmişti.Corona virüsü salgını tüm dünyada olduğu gibi Türkiye ekonomisinde de ciddi yavaşlamaya neden olurken, kısa dönemli döviz ihtiyaçlarını karşılamak için Ankara'nın yabancı ülkelerle swap (döviz takası) anlaşması arayışları devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.