Dolar ve Euro bugün ne kadar?

Ekonomi 31.05.2020 - 10:32, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Dolar ve Euro bugün ne kadar?

Dolar/TL, haftanın son işlem gününde 6 liranın altında hareket ediyor. Bankalararası piyasada dolar, ABD ile ilişkilere yönelik iyimserlikle dün 6 liranın altına gerilemişti. Kur bugün 5,84 seviyesinde seyrediyor. TL son birkaç gündür gelişmekte olan para birimlerinden pozitif ayrıştı. Dolar/TL 5.8320'ye kadar gerileyerek 25 Nisan'dan beri en düşük seviyeyi gördü. Euro/TL de 6,53 seviyesinde işlem görüyor. Analistler, ticaret savaşı endişeleri ve jeopolitik risklerin küresel piyasalardaki risk iştahını azalttığını, buna bağlı olarak da ABD'nin 10 yıllık tahvil faizinin yüzde 2,17 ile yaklaşık 20 ayın en düşük seviyelerinde seyretmeye devam ettiğini belirtti. Analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 5,8500 seviyesinin önemli destek, 5,9050'nin direnç konumuna geldiğini kaydetti.

Dolar/TL, haftanın son işlem gününde 6 liranın altında hareket ediyor.

Bankalararası piyasada dolar, ABD ile ilişkilere yönelik iyimserlikle dün 6 liranın altına gerilemişti. Kur bugün 5,84 seviyesinde seyrediyor.

TL son birkaç gündür gelişmekte olan para birimlerinden pozitif ayrıştı. Dolar/TL 5.8320'ye kadar gerileyerek 25 Nisan'dan beri en düşük seviyeyi gördü.

Euro/TL de 6,53 seviyesinde işlem görüyor.

Analistler, ticaret savaşı endişeleri ve jeopolitik risklerin küresel piyasalardaki risk iştahını azalttığını, buna bağlı olarak da ABD'nin 10 yıllık tahvil faizinin yüzde 2,17 ile yaklaşık 20 ayın en düşük seviyelerinde seyretmeye devam ettiğini belirtti.

Analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 5,8500 seviyesinin önemli destek, 5,9050'nin direnç konumuna geldiğini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.