GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Domuz eti yediren firma hala üretimde!

Çayırova 14.01.2020 - 13:27, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Domuz eti yediren firma hala üretimde!

Tarım ve Orman Bakanlığı, dün yaptığı duyuruda taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi içeren 229 firmaya ait 386 parti ürünü kamuoyuyla paylaştı. Listenin gediklisi toplum sağlığını hiçe sayan Gurme Gıda’nın kangal fermente sucuk ürününde bir kez daha domuz eti tespit edildi. Hatırlanacağı üzere Tarım ve Orman Bakanlığı geçtiğimiz Ekim ayında bir liste yayınlayarak ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmaları kamuoyuna duyurmuştu. Çayırova’da üretim yapan Gurme Gıda o listede yer almış ve macar salam hamur harcında ve kangal fermente sucuk ürününde domuz eti kullandığı bakanlık tarafından açıklanmıştı. Yaşanan bu skandaldan sonra Gurme Gıda yaptığı açıklamayla adeta bakanlığı suçlamış ve iddiaların asılsız olduğunu, aksini ispatlayan belgelere sahip olduklarını belirtmişti. İSMİ DEĞİŞTİ YAPTIKLARI DEĞİŞMEDİ Hal böyle iken dün bakanlık tarafından halk sağlığını korumak adına taklit ve tağşiş yapan 229 firmaya ait 386 ürün paylaşıldı. Listenin gediklisi ve toplum sağlığını adeta hiçe sayan Gurme Gıda’nın domuz eti kullandığı bir kez daha bakanlık tarafından onaylanmış oldu. Açıklanan listenin ardından Gurme Gıda’ya toplum tarafından büyük tepkiler oluşuyor. Firma hakkında halka domuz eti yediriyorlar, hala üretimdeler gibi yorumlar yapılırken, bakanlık firmaya ait 9.05.2019 parti seri nolu kangal fermente sucuk ürününde domuz eti tespit edildiğini belirtti. HER KESİMDEN TEPKİ YAĞMIŞTI Hatırlanacağı üzere Gurme Gıda’ya ait skandallar sadece bununla da sınırlı kalmamıştı. Geçtiğimiz aylarda sosyal medyaya düşen bir görüntü oldukça konuşulmuştu. Gurme Gıda domuz eti rezaletinin üzerini örtmek için isim değiştirmiş ve Bifet markasıyla market reyonlarında yerini almıştı. Yaşanan bu gelişmeye sadece Gebzelilerden değil hemen hemen her kesimden tepki yağmıştı. İkinci kez domuz eti ile üretim yaptığı tespit edilen firmanın akıbetinin ne olacağı ve yetkili merciler tarafından konu hakkında ne gibi adımlar atılacağı ise merak ediliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, dün yaptığı duyuruda taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi içeren 229 firmaya ait 386 parti ürünü kamuoyuyla paylaştı. Listenin gediklisi toplum sağlığını hiçe sayan Gurme Gıda’nın kangal fermente sucuk ürününde bir kez daha domuz eti tespit edildi.

Hatırlanacağı üzere Tarım ve Orman Bakanlığı geçtiğimiz Ekim ayında bir liste yayınlayarak ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmaları kamuoyuna duyurmuştu. Çayırova’da üretim yapan Gurme Gıda o listede yer almış ve macar salam hamur harcında ve kangal fermente sucuk ürününde domuz eti kullandığı bakanlık tarafından açıklanmıştı. Yaşanan bu skandaldan sonra Gurme Gıda yaptığı açıklamayla adeta bakanlığı suçlamış ve iddiaların asılsız olduğunu, aksini ispatlayan belgelere sahip olduklarını belirtmişti.

İSMİ DEĞİŞTİ YAPTIKLARI DEĞİŞMEDİ

Hal böyle iken dün bakanlık tarafından halk sağlığını korumak adına taklit ve tağşiş yapan 229 firmaya ait 386 ürün paylaşıldı. Listenin gediklisi ve toplum sağlığını adeta hiçe sayan Gurme Gıda’nın domuz eti kullandığı bir kez daha bakanlık tarafından onaylanmış oldu. Açıklanan listenin ardından Gurme Gıda’ya toplum tarafından büyük tepkiler oluşuyor. Firma hakkında halka domuz eti yediriyorlar, hala üretimdeler gibi yorumlar yapılırken, bakanlık firmaya ait 9.05.2019 parti seri nolu kangal fermente sucuk ürününde domuz eti tespit edildiğini belirtti.

HER KESİMDEN TEPKİ YAĞMIŞTI

Hatırlanacağı üzere Gurme Gıda’ya ait skandallar sadece bununla da sınırlı kalmamıştı. Geçtiğimiz aylarda sosyal medyaya düşen bir görüntü oldukça konuşulmuştu. Gurme Gıda domuz eti rezaletinin üzerini örtmek için isim değiştirmiş ve Bifet markasıyla market reyonlarında yerini almıştı. Yaşanan bu gelişmeye sadece Gebzelilerden değil hemen hemen her kesimden tepki yağmıştı. İkinci kez domuz eti ile üretim yaptığı tespit edilen firmanın akıbetinin ne olacağı ve yetkili merciler tarafından konu hakkında ne gibi adımlar atılacağı ise merak ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.