19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Düğün hazırlığı yapanlara müjde

Ekonomi 05.05.2017 - 10:03, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Düğün hazırlığı yapanlara müjde

Düğün hazırlığı yapanların yüzü, vergi düzenlemeleri ile güldü. Mobilyada KDV 8 puan indi, beyaz eşyada ÖTV sıfırlandı. 20 bin liralık mobilya, 18 bine düştü. Evleneceklere, evini yenileyeceklere müjde! Baharın gelmesiyle düğün sezonu açılırken; hükümetin beyaz eşya, mobilya ve gayrimenkul sektörüne yönelik vergi düzenlemeleri ile çeyizkonut hesabı uygulamaları, çiftlerin harcama imkanlarını artırdı. Düğün hazırlığı yapanların bütçeleri rahatladı. Maliye Bakanlığı'nın 30 Eylül'e kadar uzatma kararı aldığı beyaz eşya ile mobilyaya dönük vergi düzenlemeleri, evlenecek çiftlerin yuva kurmak için ayırdığı bütçeye destek sağlarken; bazı tüketicilerin de alacakları mobilya ya da beyaz eşyada bir üst segmenti tercih etmelerine imkan tanıdı. Düzenlemeye göre; döner koltuk, sandalye, çekyat, büro mobilyası, yatak odası ile mutfak mobilyalarında KDV 30 Eylül'e kadar yüzde 8 olacak. Klima, buzdolabı, çamaşır makinesi, su ısıtıcısı, bulaşık makinesinin de aralarında bulunduğu beyaz eşya ile bazı küçük ev aletlerinden alınan ÖTV ise 30 Eylül'e kadar sıfıra çekildi. KDV düzenlemesi 10 bin liralık mobilyaya bin lira, 50 bin liralık mobilyaya 5 bin lira indirim olarak yansıdı. 5 bin lira olan çamaşır makinesi, buzdolabı, bulaşık makinesi 4 bin 500 lira oldu. LÜKSE İLGİ ARTTI Mobilya sektörü temsilcileri düğün sezonunun gelmesiyle mobilya sektöründe hareketliliğin başladığını, sektöre yönelik KDV indiriminin de satışları olumlu etkilediğini söylerken; beyaz eşyacılar ise çiftlere sağladıkları ekstra indirimlerle A segment ürünlerin tercih edilmeye başlandığını kaydetti. Ayrıca tapu harcının düşürülmesi de yeni ev alacaklar avantajlı duruma geldi..

Düğün hazırlığı yapanların yüzü, vergi düzenlemeleri ile güldü. Mobilyada KDV 8 puan indi, beyaz eşyada ÖTV sıfırlandı. 20 bin liralık mobilya, 18 bine düştü.

Evleneceklere, evini yenileyeceklere müjde! Baharın gelmesiyle düğün sezonu açılırken; hükümetin beyaz eşya, mobilya ve gayrimenkul sektörüne yönelik vergi düzenlemeleri ile çeyizkonut hesabı uygulamaları, çiftlerin harcama imkanlarını artırdı. Düğün hazırlığı yapanların bütçeleri rahatladı. Maliye Bakanlığı'nın 30 Eylül'e kadar uzatma kararı aldığı beyaz eşya ile mobilyaya dönük vergi düzenlemeleri, evlenecek çiftlerin yuva kurmak için ayırdığı bütçeye destek sağlarken; bazı tüketicilerin de alacakları mobilya ya da beyaz eşyada bir üst segmenti tercih etmelerine imkan tanıdı. Düzenlemeye göre; döner koltuk, sandalye, çekyat, büro mobilyası, yatak odası ile mutfak mobilyalarında KDV 30 Eylül'e kadar yüzde 8 olacak. Klima, buzdolabı, çamaşır makinesi, su ısıtıcısı, bulaşık makinesinin de aralarında bulunduğu beyaz eşya ile bazı küçük ev aletlerinden alınan ÖTV ise 30 Eylül'e kadar sıfıra çekildi. KDV düzenlemesi 10 bin liralık mobilyaya bin lira, 50 bin liralık mobilyaya 5 bin lira indirim olarak yansıdı. 5 bin lira olan çamaşır makinesi, buzdolabı, bulaşık makinesi 4 bin 500 lira oldu.

LÜKSE İLGİ ARTTI
Mobilya sektörü temsilcileri düğün sezonunun gelmesiyle mobilya sektöründe hareketliliğin başladığını, sektöre yönelik KDV indiriminin de satışları olumlu etkilediğini söylerken; beyaz eşyacılar ise çiftlere sağladıkları ekstra indirimlerle A segment ürünlerin tercih edilmeye başlandığını kaydetti. Ayrıca tapu harcının düşürülmesi de yeni ev alacaklar avantajlı duruma geldi..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.