19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Düğünden değil halaydan vazgeçin!

Gündem 19.08.2020 - 09:41, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Düğünden değil halaydan vazgeçin!

Prof. Dr. Akdağ: Düğün güzel şey. Ancak maskeler takılmalı sosyal mesafeye uyulmalı. Düğünden değil ama halaydan vazgeçin. KOVİD-19 ile mücadelede özellikle düğün ve eğlence ortamlarında ne maske ne sosyal mesafe ne de hijyen kurallarına uyuluyor. Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, her ortamda 3 altın kural olan maske, sosyal mesafe ve hijyene dikkat edilmesi uyarısında bulunarak şunları söyledi: "Düğün mutluluk verici, güzel bir şey. Düğünle beraber insanların ölümüne yol açıcı birtakım gelenek ve görenekleri oluşturuyorsak bu mutluluk değil hazin bir sonuç olur. Düğünler mutlaka açık havada ve sosyal mesafeyi koruyarak yapılmalı hatta düğün sahibi sorumluluk alarak maskeleri dağıtıp, masaların arasını en az 2 metre mesafeli yapmalı. Buna uymazsak düğünümüz acıya, taziyeye dönüşebilir. Düğünden değil ama halaydan vazgeçin." VİRÜS MEYDANI Akdağ'ın bu açıklamalarına rağmen her gün yeni bir düğün faciasıyla karşı karşıya kalıyoruz. Yalova'nın Armutlu ilçesi Kapaklı Mahallesi meydanında, cumartesi yapılan düğünde, ne sosyal mesafe ne maske kuralına uyuldu. Onlarca kişi el ele tutuşup, dansözün etrafında oynadı. Bilecik'in Bozüyük ilçesi İçköy Mahallesi'nde düğün yaptı. Düğün sahipleri de dahil 11 kişide Kovid-19 çıkınca mahalle karantinaya alındı. İzmir'de bir düğün konvoyu Bayraklı Tüneli'nde yolu trafiğe kapatıp, müzik eşliğinde oynadı. Beş araca cezai işlem uygulanırken şahıslara 3 bin 150'şer lira ceza kesildi. AA-DHA

Prof. Dr. Akdağ: Düğün güzel şey. Ancak maskeler takılmalı sosyal mesafeye uyulmalı. Düğünden değil ama halaydan vazgeçin. KOVİD-19 ile mücadelede özellikle düğün ve eğlence ortamlarında ne maske ne sosyal mesafe ne de hijyen kurallarına uyuluyor. Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, her ortamda 3 altın kural olan maske, sosyal mesafe ve hijyene dikkat edilmesi uyarısında bulunarak şunları söyledi: "Düğün mutluluk verici, güzel bir şey. Düğünle beraber insanların ölümüne yol açıcı birtakım gelenek ve görenekleri oluşturuyorsak bu mutluluk değil hazin bir sonuç olur. Düğünler mutlaka açık havada ve sosyal mesafeyi koruyarak yapılmalı hatta düğün sahibi sorumluluk alarak maskeleri dağıtıp, masaların arasını en az 2 metre mesafeli yapmalı. Buna uymazsak düğünümüz acıya, taziyeye dönüşebilir. Düğünden değil ama halaydan vazgeçin."

VİRÜS MEYDANI

Akdağ'ın bu açıklamalarına rağmen her gün yeni bir düğün faciasıyla karşı karşıya kalıyoruz. Yalova'nın Armutlu ilçesi Kapaklı Mahallesi meydanında, cumartesi yapılan düğünde, ne sosyal mesafe ne maske kuralına uyuldu. Onlarca kişi el ele tutuşup, dansözün etrafında oynadı. Bilecik'in Bozüyük ilçesi İçköy Mahallesi'nde düğün yaptı. Düğün sahipleri de dahil 11 kişide Kovid-19 çıkınca mahalle karantinaya alındı. İzmir'de bir düğün konvoyu Bayraklı Tüneli'nde yolu trafiğe kapatıp, müzik eşliğinde oynadı. Beş araca cezai işlem uygulanırken şahıslara 3 bin 150'şer lira ceza kesildi. AA-DHA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.